26 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 08:32

Nu.cw | Curaçao eerder dan verwacht uit lockdown

Na weken op slot te hebben gezeten, gaat Curaçao uit lockdown. "De cijfers van de afgelopen weken zijn dermate positief dat verdere versoepelingen verantwoord zijn", aldus demissionair...

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaParadiseFM | Black-outs zorgen voor nog meer zorgen voor restaurants

ParadiseFM | Black-outs zorgen voor nog meer zorgen voor restaurants

De organisatie wil ook aan de overheid voorstellen de sluitingstijd van restaurants te verruimen waardoor meer spreiding van bezoekers in restaurants komt en mensen elkaar op veilige wijze kunnen ontmoeten.

De Curaçao Restaurant Association, CRA, vindt dat de nood voor restaurants erg hoog is en dat ze zo snel mogelijk financiële tegemoetkoming moeten krijgen.

Behalve alle coronamaatregelen zijn er nu de verschillende black-outs bijgekomen. Daarbij komt ook nog het nog altijd geleden alcoholverbod, benadrukt de organisatie. Volgens CRA is de situatie voor steeds meer restaurants onhoudbaar aan het worden.

De Curaçao Restaurant Association pleit harder dan ooit voor tegemoetkoming voor de sector. ‘Het kan niet zo zijn dat door zoveel factoren de mogelijkheid tot opbrengsten worden geminimaliseerd en de overheid daar geen vergoeding tegenover zet’, zo stelt CRA.

Nog langer wachten is volgens de organisatie geen optie. De organisatie wil ook aan de overheid voorstellen de sluitingstijd van restaurants te verruimen waardoor meer spreiding van bezoekers in restaurants komt en mensen elkaar op veilige wijze kunnen ontmoeten.

Bron: ParadiseFM

15 reacties

 1. PASANGRAHAN

  Op Bonaire is ook nog een Pasanggrahan met één G.
  https://www.bonbinibonaire.nl/en/kralendijk/pasangrahan

  Gelukkig weet ik daarvan omdat ik 3 jaar op ons “zuster” eiland heb gewoond, toen onderdeel van de Antillen van 6. Curacao had in het verleden nog een integere minister president – Miguel Pourier.
  Dit was lang geleden want zelfs Aruba had in die tijd nog geen Status Aparte.

  Misschien maken wij een kleine kans om tot het Caribisch deel van Nederland te worden toegelaten. Wie weet; als we ons netjes gedragen en Corona kunnen uitroeien.

 2. @lastiwz,
  Je bent voor de tweede keer met open ogen in de val gelopen.
  Hoe stom kun je zijn om als een gulzige gup, die eigenlijk niets te melden heeft, te happen op een bewuste schrijf of spelfout om je uit de tent te lokken. In ieder geval dommer dan dom om maar niet te spreken van zo stom als het achtereind van een smakelijke vierpoter.

  Mijn overbuurman had mij uitgedaagd voor een mooie fles Barolo of het mij zou lukken naast de toegevoegde waarde van mijn stukken, jouw te laten happen. Je bent al een tijdje aan het queruleren op dit forum. Hij vond het nodig to put you in place again en je plaats te laten kennen.
  Eerst op 11 december 2020 om 23:58, bij de kop vierde black-out in een jaar;
  …dit kan tot intolerantie en razernij “lijden”..bij sommige kaaskoppen… Even verderop staat…bestaan leiden op dit eiland.. in de juiste context gespeld.
  Overigens waarschijnlijk getriggerd door het woordje kaaskop zag je evenmin de woordspeling in dat nu, helaas de zwartjes leiden en de kaaskoppen lijden… niet in stilte maar onder luid protest op dit forum.
  Zo even was het weer raak. Dit keer hapte je als een gulzige Barracuda op alles wat schittert. De essentie van het stuk is je waarschijnlijk ook ontgaan.
  Ook het gegeven dat de trigger cultuurbarbaar, waar jij je zo te zien onder schaart, geen betrekking heeft op het juridische stukje in mijn verhaaltje. Dat is juridisch zoals de naam het al zegt maar slaat op het cultureel weetje dat Martin den Dulk de ontwerper van onze vlag is, als ik jouw ook onder die vlag mag scharen.
  Tot slot, de uitsmijter.
  Ik las elders dat je weer van plan bent op te breken.
  Laat mij dat nog wel even tijdig weten opdat ik je kan komen uitzwaaien en twee cadeautjes kan overhandigen;
  1) de platina plaat van Gerard Cox, het is weer voorbij de mooie zomer.
  Kijk alvast naar het you tube filmpje gemaakt vanuit een voertuig met een grote voorruit. Dat geeft aan wat je te wachten zal staan als je weer terugkeert naar het land van melk en honing. Regen, regen en nogmaals regen. En je auto weer op straat staat.
  2) een grote plaat om jezelf ermee voor de kop te slaan iedere keer weer als je wel of niet beseft hoe goed het leven hier is geweest, en eigenlijk onterecht ontevreden bent.
  Mijn advies van een hier goed ingeburgerde koninkrijksgenoot.
  Verbrand niet alle schepen achter je en overweeg om uit te wijken naar Bonaire, dat is immers een Nederlandse gemeente. Daar is alles beter.
  Mocht je na een tijdje schoorvoetend terug willen komen dan zullen wij van de kattenclub op dit forum je met open armen ontvangen en je glorieus binnenhalen als de grote en verloren zoon, die tot inkeer is gekomen. Wellicht dat de redactie een baantje voor je heeft als spelling en stijlpolitie op dit forum. Echter de spellcheckers zijn zowat feilloos geworden, een reden temeer dat het mij verbaasd dat een man van jouw kaliber met open ogen in de val is gelopen…Tot twee keer toe.
  Voorlopig geen ezelsvlees meer consumeren noch baden in ezelinnenmelk.
  De Barolo heeft mij uitstekend gesmaakt en ik dorst naar meer. Na twee glaasjes klinkt het als bailolo. Maar dat zal wel aan mij liggen. Ik kan niet meer zo goed tegen alcohol.

  Sans rancune, Sans préjudice

 3. @Frits Pel
  Die intake gesprekken declaraties zijn schofterig!
  Beide partijen weten nog niet of ze wat voor elkaar kunnen betekenen.
  Maar de client krijgt “vol” tarief.
  En als de advocaat het “gratis” doet, de intake, en er is een match, verrekent die het later alsnog door, via een verzonnen “nadenk/ brainstorm uurtje.

  Er zullen vast ook integere/ niet wrekkige advocaten zijn, maar over het algemeen: Zij voor een kwartje op de 1e rang, jij voor de hoofdsom op de laagste rang.

 4. @Koei in de Boei: cultuurbarbaren zijn diegenen die het “Pasanggrahan arrest” aanhalen als het “Pasangran arrest”.

  Daarbij is het arrest naar het hotel vernoemd en niet zoals jij zegt: “…De uitspanning van zijn ouders is zelfs naar een arrest van de Hoge Raad genoemd…”

 5. Voor de cultuurbarbaren op dit forum, de man rechts achter heeft alle redenen om te lachen. Een horeca man pur sang uit een familie die al zeker 2 generaties van wanten weet.

  De uitspanning van zijn ouders is zelfs naar een arrest van de Hoge Raad genoemd. Het Pasangran arrest; een toezegging van een gedeputeerde aldaar onder de borrel aan een gedupeerde is rechtsgeldig. Watch your mouth dus.

  Verder. Die slaat zich er wel doorheen. Martin heeft voor veel hetere vuren gestaan dan menigeen van ons heeft meegemaakt en zullen meemaken.
  Bovendien dit is de man die het winnende ontwerp van Curaçaose vlag heeft geconcipieerd. Uiteraard tonnen bagger over zich heen gekregen en Dulksteken onder wasser. Dat hoort er gewoon bij als je met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

 6. @Knoek-koe | 14 december 2020 om 09:35 |

  Wij nemen altijd zelf een flesje half bevroren koud water mee. Mocht een restaurant onverhoopt geen gratis water hebben dan gebruiken naast het bestelde drankje ons eigen water “No mes por”, toch?.

  ADVOCATEN
  Naf. 50 voor een app is wel veel, maar het kan nog erger.

  Vorige maand wilde een advocate Naf 300 plus OB per uur voor een intake gesprek om te horen wat de ‘case” inhield. Ik heb toen alles digitaal tot op het laatste detail in een e-mail gezet en naar de advo gestuurd opdat de intake in een half uur zou kunnen worden afgerond (want anders zou het wel anderhalf uur kunnen duren).

  Een paar uur voor de intake nagevraagd of alles duidelijk was. Ze had de digitaal aangeleverde informatie niet doorgenomen. Om dat te doen zouden de kosten Naf. 850 plus OB zijn. Verder afhandeling werd voor het vriendenprijsje van Naf. 477 incl. OB gedaan. We hebben het maar laten zitten.

 7. Wat velen kennelijk nog altijd vergeten is dat de horeca ondernemer niet alleen de kosten van de inkoop heeft.
  Hij moet ook de huur aqualectra, gas, personeel, transport, financiering, marketing, verlies (wat niet wordt verkocht gaat weg), afschrijving op apparatuur etc betalen. En als stelregel houdt men dan aan dat de inkoop met 3 of zelfs 4 vermenidvuldigd moet worden. Vaak is het zelfs dan nog niet eens kostendekkend.

  De grootste kostenposten zijn natuurlijk Huur, Aqualectra en Personeel. Met name bij de huur wordt vaak veel te veel betaald en dat komt simpelweg doordat de eigenaren absurde prijzen vragen voor de locaties. Veel eigenaren willen het hele pand in 2 tot 3 jaar volledig afbetaald hebben. Ze bieden dan ook nog eens de locatie in casco aan oftewel alleen wat betonnen muren, een werkvloer, geen stroom outlets en vaak niet eens water. Op Mambo beach mag je voor zo’n locatie ruim 70 NAF per m2 per maand betalen. En dan komt het terras er nog eens overheen. De meeste unit aldaar zijn rond de 50 – 70 m2 oftewel dat is dan al 3500 – 5000 NAF per maand en dat is dan exclusief aqualectra. Om dat soort bedragen goed te maken moet de omzet al richting de 35.000 – 50.000 NAF per maand oftewel meer dan 1000 NAF per dag aan omzet. Succes zeg ik dan maar, dat gaat niet lukken.
  Dus wat doen veel horeca ondernemers om aan die omzet te komen ? Die gaan voor de goedkoopste ingrediënten en verkopen die tegen de hoofdprijs. Zolang je maar genoeg toeristen hebt is dat nog wel te doen, maar zonder toeristen gaat het fout.

 8. Abraham Mossel | 14 december 2020 om 13:38 |

  Heel veel toeristen zitten bv bij Jan Thiel en Bob’s Place (Caracasbaai). Wij zitten daar tenminste 4x-6x per maand. De prijzen zijn normaal en de kwaliteit is goed. Natuurlijk moet je niet naar luxe tenten met gouden ballen gaan.

  Maar de Nederlandse toerist komt daar al HEEL SNEL achter, want die zijn pichiri zoals je ongetwijfeld weet. Dus A.M. houdt het bij de tent die 3,75 voor een biertje vraagt en ga niet meer naar het half afgebroken strand tentje waar patatje met worst 25,00 $ pietermannen kost. Als je er dan toch naar toe blijft gaan de ben echt een “Monool”.

 9. @ Frits Pel als je mijn comments vaker leest dan zie je dat een blinde mijn humor begrijpt, ik bedoel ermee dat er prijzen worden berekend op deze crim waar de honden geen brood van lusten, ik zelf betaal gewoon 3,75 voor een biertje of 7,50 voor een kwart flesje rum, maar ja ik ben ook geen toerist en woon al bijna 20 jaar op de crim en als je dan nog niet weet hoe hier alles werkt dan ben je inderdaad een mongool, te vrede Frits.

 10. Er zijn maar een paar restaurants die het “waard” zijn.

  Veel kaf tussen het koren!
  O en ik weiger een flesje water in wat voor restaurant dan ook te kopen voor 12 gulden, omdat het uit belgische grotten komt of zo….

  Ik wil gewoon aqualectra water met ijsblokjes!
  Al weet ik dat daar ook niet alles kuis is.

  Het zijn soms net advocatenkantoren die restaurants, die ook schofterige prijzen vragen omdat ze bv een app hebben beantwoord!

  Naf 50 gulden, voor een “app” met: uw zaak heeft onze aandacht..

  Toen ik deze wrek vroeg, wat de hell die 50 gulden met omschrijving ” clientenassistentie”, voorstelt, schrok deze persoon een beetje, en verfrommelde gauw de factuur.
  ….het gore lef…!
  Wat een bagger “tak van sport”

 11. @Abraham Mossel | 14 december 2020 om 08:19 |

  Wij betalen hier ongeveer Naf. 13,75 (€ 6,45) voor. Moet je toch eens naar een ander “tentje” gaan.

 12. Zolang de dame en heren horeca er nog vrolijk en lachend bij staan, zal hun bankrekening nog niet in het rood staan en er nog genoeg vreten voor hun zelf en gezin in de vriezer liggen, heb totaal geen medelijden met deze verschrikkelijk hoge prijzen vragers voor een patatje met worst 25,00 $ pietermannen bij een half afgebroken strand tentje aan de toeristen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties