31 C
Willemstad
• dinsdag 28 september 2021 19:04

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Beperkingen bij Kranshi

In de grote zaal van de burgelijke stand mogen maximaal tien personen naar binnen, voor de kleine zaal is dat aantal zeven. | Persbureau Curacao

Vanaf vandaag gelden er in Kranshi nieuwe regels in verband met het corona-virus.

In de grote zaal van de burgelijke stand mogen maximaal tien personen naar binnen, voor de kleine zaal is dat aantal zeven.

Ook tijdens een huwelijksvoltrekking mogen niet meer dan tien mensen naar binnen. Mensen die een afspraak hebben voor het afhalen van een rijbewijs worden gebeld voor een nieuwe afspraak.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. @Joep, voorzover ik weet is iemand die het virus heeft gehad daarna niet immuun. Dat zet je redenatie op losse schroeven. Hopelijk heb ik ongelijk.

 2. @ Trui,

  Je lijkt Ambulant wel.
  Het proberen de uitbraak van corona de limiteren is noodzakelijk om overbelasting van het medisch systeem te voorkomen. Wanneer we het zelfs zover zien te krijgen dat corona weer verdwijnt van het eiland, of via sterven of via genezen, dan is het nog beter. Dan kan alles weer open, kunnen we weer verder met ons leven, maar wel volledig afgeschermd van de wereld oftewel geen toeristen, geen inkomende vluchten en geen cruiseschepen.

  Dan is de impact ook erg, maar minder erg dan wanneer het halve eiland ziek op bed ligt en het ziekenhuis de zorg niet meer aan kan. Vergeet niet dat de normale zorg ook door moet gaan en hoe meer corona gevallen er zijn hoe minder normale zorg mogelijk is.

  Kortom, de aanpak mag nog vele malen zwaarder, want dan hebben we dat corona virus eerder onder controle. Dat is nu net het voordeel van een eiland. Je kunt je afsluiten als je dat wilt.

 3. @Trui: ik ben niet zo dom. Doden maken geen gebruik van de AOV.
  Laat staan excessief gebruik.

  Daarbij, je maakt gebruikt van de AOV of niet. Daar is geen meer of mindere vorm van. Absoluut niet mijn taalgebruik aangezien het niet klopt.

 4. Joep, nogmaals: de hele economie platgooien voor een paar doden die zoals La Stiwz eerder aangaf excessief gebruik maken van de AOV is waanzin.

  Tot vandaag was er zelfs geen dode gevallen.

  Aan het verkeer met tientallen doden per jaar doen we net net nada, behalve dansleraren en huisartsen naar verkeersbeurzen sturen.

 5. @ Trui,

  De autobelasting is allang betaald, hoef ik me geen zorgen over te maken. Daarnaast ben ik geheel voorbereid op de komst van dit virus, hoef geen paniek aankopen te doen, heb de afgelopen tijd gebruikt om alle maatregelen te treffen toen er nog geen virus was.

  Maar was jij niet degene die wist te melden dat het allemaal niet zo hard zou lopen, dat ik overdreef toen ik anderhalve maand geleden aangaf dat de economie een mega klap zou krijgen ? Dat we niet zo moeilijk moesten doen over een simpel griepje ?
  Hoop dat je nu begrijpt dat mijn analyse van destijds gewoon spot on was. Ik kan niets veranderen aan de gevolgen van het wegblijven van de toeristen, dat is nu eenmaal een feit waarmee we moeten leven. Maar wanneer we het eiland weer coronavrij kunnen krijgen dan is dat al een hele winst. Dan kunnen we weer terug naar een normaal functionerende maatschappij. Nog steeds zullen velen geen werk meer hebben, maar dan ligt niet het hele land plat.

 6. Sinds ik weet niet hoelang geen sedula meer. Eerst was het papier op, toen werkte de printer niet, er kon daarna niet meer geplastificeerd worden, en toen dacht ik na voor de zoveelste keer voor joker te hebben gestaan: Wat moet ik eigenlijk met een sedula, nog nooit naar gevraagd. Al meer dan 10 jaar sedula-loos.

 7. De wereld staat in brand en Joep maakt zich druk over de verlenging van zijn sedula.

  Vergeet niet je autobelasting voor de tweede helft van het jaar Joep.

 8. Kun je dan nog altijd een afspraak maken via bentana di informashon ? Of is het maar gewoon naar Kranshi gaan en buiten gaan staan te wachten ? Mijn sedula verloopt binnenkort, dus moet weer een nieuwe laten maken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AD | R. Kelly schuldig bevonden aan mensenhandel voor seks: belangrijke spil in ronselen meisjes

Mark den Blanken | Algemeen Dagblad Zanger R. Kelly (54) is door de rechtbank schuldig bevonden aan mensenhandel. Hij heeft decennialang vrouwen en minderjarige meisjes gerekruteerd voor seks....

Democracy now! | Tuesday, September 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nederland pakt gokmaffia Curaçao aan

Nederland gaat de gokmaffia op Curaçao flink aanpakken. Dat kondigde voorzitter René Jansen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) maandag aan in de...

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in...

Nu.cw | ENNIA: “Foute berichtgeving pensioenbetalingen september”

De pensioenbetalingen in de maand september worden gewoon uitbetaald door ENNIA. Dat bevestigt de directie. Op sociale media gaat een bericht rond waarin wordt vermeld dat de...
- Advertentie -