ParadiseFM | Aruba voert maatregelen in voor passagiers uit Curaçao

Vanwege de toename van het aantal recente besmettingen mogen passagiers uit Curaçao nu alleen nog maar Aruba binnenkomen met een negatieve PCR-test.

Aruba heeft vrijdag besloten niet langer passagiers uit Curaçao toe te laten zonder een negatieve coronatest. Als reizigers die niet kunnen aantonen, moeten ze 10 dagen in quarantaine.

Sinds enkele weken is er weer vrij passagiersverkeer mogelijk tussen beide eilanden, maar volgens Aruba is de situatie veranderd nu Curaçao een flinke stijging van het aantal besmettingen kent.

Vorige week woensdag waren op Curaçao 315 besmet met het virus. Vrijdag was dat aantal gestegen naar 640, met 60 nieuwe besmettingen in het afgelopen etmaal.

Op Aruba werden op donderdag 8 nieuwe besmettingen geregistreerd. In totaal zijn er op het eiland nu 79 besmettingen.

In september was Aruba nog zwaar getroffen. Toen kende het eiland meer dan 1600 besmettingen. Daar zijn sinds maart 45 coronapatiënten overleden, op Curaçao drie.

Vanwege de toename van het aantal recente besmettingen mogen passagiers uit Curaçao nu alleen nog maar Aruba binnenkomen met een negatieve PCR-test. Ze kunnen er ook voor kiezen om op eigen kosten op Aruba een test te doen.

Bron: ParadiseFM |

2 Reacties op “ParadiseFM | Aruba voert maatregelen in voor passagiers uit Curaçao

  1. Maar hoeveel Amerikanen ken je die kunnen lezen? En weten ze eigenlijk wel waar Curaçao ligt, ook al boeken ze een trip?

    Tenslotte denken ze bij het horen van de namen van de meeste Europese hoofdsteden ook dat deze in Texas, Florida of Alabama liggen. En, ja, 50% ofzo stemde op die ene, dus het gemiddelde IQ zal ook wel bijzonder zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *