ParadiseFM | Ambtenaren naar de rechter

Maar uiteindelijk bleven bonden en de regering tegenover elkaar staan en is de gang naar de rechter gemaakt door de bonden.

Er lopen momenteel twee strafzaken op Curaçao namens ambtenaren tegen de regering. Het gaat enerzijds om een civiele zaak dat betrekking heeft op het uitblijven van de betaling van de indexering en de loontrede voor dit jaar.

De andere zaak heeft betrekking op de niet-betaling van de vakantie-uitkering door de regering. Volgens de bonden komt de regering haar verplichting als werkgever richting de ambtenaren niet na.

Dat heeft Wim van Lamoen tegen de Amigoe bevestigd. Van Lamoen is lid van de Centrale Commissie van Vakbonden. Over de niet-betaling van de loontrede, indexering en de vakantie-uitkering hebben de vakbonden en minister Armin Konket van Bestuur, Planning en Dienstverlening maandenlangs vergaderd.

Maar uiteindelijk bleven bonden en de regering tegenover elkaar staan en is de gang naar de rechter gemaakt door de bonden.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “ParadiseFM | Ambtenaren naar de rechter

  1. Ach ja, je moet wat. Staken heeft geen zin want daar merken we niets van en de dagen dat je staakt zullen maar op je salaris ( aanwezigheidspremie ) worden ingehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *