30 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 18:35

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | 788 stemmen nodig om aan verkiezingen mee te doen

HomeMediaRadio Paradise FMParadiseFM | 788 stemmen nodig om aan verkiezingen mee te doen

Partijen die mee willen doen aan de komende verkiezingen moeten op 21 januari hun kandidatenlijst inleveren | Persbureau Curacao

De Electorale Raad van Curaçao heeft gisteren bekend gemaakt dat politieke partijen die op 19 maart volgend jaar mee willen doen aan de nieuwe parlementsverkiezingen minstens 788 stemmen moeten halen.

Dat kunnen nieuwe partijen halen tijdens zogenaamde voorverkiezingen die in het weekend van 30 en 31 januari 2021 worden gehouden. Het ziet er naar uit dat bij de komende verkiezingen veel partijen zullen deelnemen die nu niet vertegenwoordigd zijn in het parlement.

Om mee te kunnen doen aan de verkiezingen moeten ze 1 procent halen van het aantal dat in 2017 is uitgebracht.

In dat jaar gingen ruim 78.000 mensen naar de stembus. Alle nieuwe partijenen moeten laten zien dat zeker 1 procent van de bevolking achter hen staat.

Partijen die mee willen doen aan de komende verkiezingen moeten op 21 januari hun kandidatenlijst inleveren.

Bron: ParadiseFM

3 reacties

 1. Als je een nieuwe partij wilt op richten in curacrim mag je wel een container vol met papier geld mee nemen en veel ijsjes en lik lollies en ondanks dat je dan een hooppie poennie en veel beloftes rijker bent heb je nog voor 100 % kans dat je nog geen 300 rechtmatige leden op papier krijgt!. Er zijn genoeg mensen bij die alle partijen langs lopen met beloftes dat ze lid van hun partij worden als ze maar een lollie en een flesje rum krijgen. Lang leven de corrupte verkiezingen op Curacrim.

 2. Veel partijen krijgen stemmen van hun doelgroepen echter doen daar weinig voor terug. PAR kreeg vaak de makamba stem maar doet weinig voor ze.

 3. Dus als ik het goed begrepen heb, moet je eerst 788 mensen geld geven zodat ze op jou stemmen. Tenminste geldt dit voor nieuwe partijen en partijtjes.

  Even rekenen:
  * Er zijn minimaal 120.000 potentiële stemmers, maar niet iedereen gelooft in het circus, dus zijn er minder mensen die stemmen.
  * Laten we (obv voorgaande optredens) zeggen 65% = 78.000.
  * Er zijn 21 zetels.
  * Kiesdeler is aantal geldige stemmen gedeeld door 21. Meestal is het aantal geldige stemmen ruim 98%, ofwel 76.440. Dus kiesdeler is 3.640 (ongeveer).

  Er vanuit gaand dat de eerste groep een andere groep is, moeten er dus 4.428 mensen omgekocht worden of stemmen gekocht worden om in de Staten terecht te kunnen komen.

  Verder rekenen:
  * Basissalaris Statenlid is 12.714 gulden per maand
  * plus secundair en tertiaire voorwaarden (vergeet min of meer die nep-kortingen)
  * ondanks expres geschapen onduidelijkheden samen toch minimaal 160.000 gulden per jaar.
  * het meeste geld wordt verdiend onder de oppervlakte of naderhand.

  Hoeveel krijgen die 4428 mensen nu in handen? Al wel duidelijk wordt dat er een voorschot genomen moet worden op meerdere jaren salaris Statenlid.
  De ‘winst’ komt echter toch van de extra’s.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties