ParadiseFM | 27 coronabesmettingen onder CMC-personeel

In totaal hebben sinds het begin van de pandemie 47 CMC personeelsleden positief getest, waarvan nu 27 gevallen actief en inmiddels 20 hersteld. | Solange Hendrikse

Het Curaçao Medical Center (CMC) gaat de interne processen opschalen om essentiële zorg aan patiënten te kunnen garanderen.

Als gevolg van een toename in het aantal COVID-19-patiënten in het ziekenhuis zullen enkele operaties worden geannuleerd. Patiënten zullen deze week worden gebeld als hun afspraak wordt geannuleerd. De afspraken bij de poliklinieken gaan gewoon door.

Alle patiënten die het ziekenhuis bezoeken voor een afspraak, moeten een mondkapje dragen en toegang voor bezoek aan patiënten is niet toegestaan zonder officiële machtigingsdocumenten. Per patiënt is slechts één bezoeker toegestaan.

In totaal hebben sinds het begin van de pandemie 47 personeelsleden van het CMC positief getest voor het coronavirus; daarvan zijn nu 27 gevallen actief en zijn inmiddels 20 werknemers hersteld.

Er zijn momenteel 12 patiënten op de COVID-19-afdeling opgenomen en het lijkt erop dat drie patiënten stabiel genoeg zullen zijn om uit het ziekenhuis te worden ontslagen.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | 27 coronabesmettingen onder CMC-personeel

 1. Ook in Betèsda schijnen er veel medewerkers besmet te zijn…..Nog even en er zullen meer doden vallen….omdat zorgverleners, de frontlinie, zich niet aan de regels houdt.

 2. Dit is het gevolg als geldbelangen boven de zorg voor de patiënt wordt gesteld. Medewerkers van CMC hebben geen voorzorgsmaatregelen genomen om hen en de patiënten te beschermen. Het is toch ongelooflijk dat ze minstens 8 maanden hadden om zich voor te bereiden.

 3. Ja,
  Mondkapjes werken. siii
  Als ze in het CMC dat niet kunnen beheersen dan waar wel.
  Mondkapjes werken niet of je moet binnen 3 micron zijn ?.
  CPR test wat is nu de vermeningvuldingings factor geworden. 35 ?
  Rijstkorrel op een schakbord. met 48 velden. Nu doen we 35.
  En wat je dan test is dat actief besmentbaar
  Wanneer besmet iemand iets. Of iemand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *