ParadiseFM | Vandaag spannende Rijksministerraad

De kans op een akkoord lijkt niet groot, omdat Nederland van de landen een onvoorwaardelijk ‘ja’ wil horen op de voorwaarden. Vlnr.: GevMins Guillfred Besaril, Rene Violenus en Anthony Begina NOS

In Den Haag vindt vandaag een vergadering van de Rijksministerraad plaats. Daarbij kunnen Curaçao, Aruba en Sint Maarten reageren op de voorstellen van Nederland om de komende jaren onder strenge voorwaarden geld te investeren in de drie landen.

De kans op een akkoord lijkt niet groot, omdat Nederland van de landen een onvoorwaardelijk ‘ja’ wil horen op de voorwaarden. Curaçao, Aruba en Sint-Maarten lijken niet bereid met alle voorwaarden akkoord te gaan. Wel is er op de eilanden dringend behoefte aan nieuwe leningen.

Bron: ParadiseFM

8 Reacties op “ParadiseFM | Vandaag spannende Rijksministerraad

 1. Eens @ Showroe di Emmastad
  De RMR heeft ons gehoord. Laat het hele zooitje SG’s en hun vrienden/vriendinnen overheids nv’s met onmiddellijke ingang hun broek gaan ophouden.
  Laat de vuilnismannen en laagstbetaalden met rust!!

 2. En begina staat daar weer lekker met zn handen in zn zak,alsof ie in de kroeg staat.

 3. Showroe di Emmastad

  Rijksoverheid houdt poot stijf. CHE First order of the day: Belastingdienst, grenscontrole en Kranshi overnemen, forensisch accountants en FIOD invliegen. Officiers-rangen Politie en Douane doorlichten, zonder vereiste opleiding dienstauto inleveren en volgende dag met aangepaste rang melden bij verkeersdienst. Prijs enkel tickets naar Schiphol verdriedubbelen. TUI en KLM zullen aanwas toch niet aan kunnen.

 4. Ik hoop van harte dat de RMR voet bij stuk houdt!!

 5. Het wordt buigen of barsten voor de ACM .
  En dan .

 6. Onvoorstelbaar en episch historisch dom van de eilanden. Deze kans en dit aabod krijgen ze nooit meer, de Nederlandse belastingbetaler is goed maar niet gek. De elite probeert het gewone volk als gijzelaar te gebruiken om hun eigen agenda door te drukken en vervolgens door te feesten. Nooit toegeven! Een eigen paspoort voor curacao en sint maarten is helemaal geen gek idee, dat zet wellicht de hersencellen daar wel aan het denken.

 7. Piet Heniger

  Er is helemaal geen kans op een akkoord. Gelet op de standpunten van de regeringen en parlementen van de eilanden en de adviezen van vakbonden, werkgeversorganisaties en adviescolleges is duidelijk dat men op geen enkele manier wil meewerken.
  NL moet dat respecteren en niet verder aandringen op aanvaarding van hulpverlening onder voorwaarden. NL moet voedselhulp en medische zorg garanderen. Dat geldt ook voor defensie en de handhaving van de openbare orde. Overwegen voor diegene die absoluut niets meer van NL willen een Curacaos paspoort invoeren. Zij voelen zich daar beter bij. Respecteer dat. Dring niet verder aan.
  Las vandaag ook het voortstel om van de SVB een Koninkrijksaangelegenheid te maken. Nooit doen. Er worden nu al geen premies en belastingen afgedragen. Is de laaste maanden alleen maar erger geworden. Komt nooit meer goed zolang dat lokaal geregeld wordt.

 8. Nederland blijf svp bij je standpunt, anders verandert er hier nooit iets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *