ParadiseFM | 11 mei het streven voor start ‘nieuwe normaal’

Als alles goed gaat, kunnen we na 11 mei weer vrij bewegen. | Persbureau Curacao

Het plan is om 11 mei het leven weer wat vrijer te maken. Dat vertelt Izzy Gerstenbluth.

Dit zou betekenen dat de Shelter in Place en Plachi di Dia niet meer gelden en we via het nieuwe normaal gaan leven. Dit houdt in dat we rekening moeten houden met afstand, hygiene en dat grote groepen mensen niet mogen samenkomen.

De komende weken wordt er steeds meer versoepeld zo lang dit geen grote negatieve gevolgen heeft. Als alles goed gaat, kunnen we na 11 mei weer vrij bewegen.

Bron: ParadiseFM

27 Reacties op “ParadiseFM | 11 mei het streven voor start ‘nieuwe normaal’

 1. ericlapas

  In het land der blinden is één oog koning en dat is in dit geval ook zo. De man is volgens mij zelfs een beetje achterlijk hij heeft het constant over dat als de besmettingen zich had verspreidt dan hadden we dat in de ziekenhuisopnames gezien.

  Wij weten allemaal dat maar een klein percentage van de mensen die besmet raakten in het ziekenhuis en nog een kleinere deel op de IC belandt dus zijn redenering snijdt geen hout.

  Trouwens ziekenhuis opnames zegt hier niets, de laatste tijd hebben mensen zich met hartklachten bij het ziekenhuis gemeld en die zijn met paracetamol huiswaarts gestuurd om te gaan sterven.

  Ik zou graag de diploma’s van deze man willen bestuderen, het zou best kunnen dat we hier met een beunhaas te maken hebben.

 2. @Ambulant: daarom zit jij hier.

 3. Ambulant

  Het belangrijkste export product zijn de intelligenste studenten die er daar achter komen dat er geen toekomst voor ze is hier.
  En dat is bijzonder triest

 4. Brian Mariano

  Fout!

  Ons belangrijkste exportprodukt is en blijft de criminaliteit.

  Straatroven, bijstandsfraude, winkeldiefstallen, overvallen, drugssmokkel.

  Mischien kan Jacinta Constantia me even aanvullen.

 5. @Knoek-koe: sorry.

 6. Knoek-koe

  @LastiwZ zegt….. “Export van wat. Het enige wat ik kan bedenken is de export van domme politici en zeewater. Meer hebben we hier niet.”….

  Zwerfvuil………….

 7. Ambulant

  Er komen helemaal geen zware uitbraken.
  Dit was ook geen zware uitbraak.
  En zekwrvop curacao niet.
  Wij hebben t zelf zwaar gemaakt.
  Paniek en foute behandeling van influenza.
  En voor dat je een vaccin kan testen heb je niks meer om op te testen.
  China vragen voor een nieuwe versie

 8. Just saying

  @ Bert: De plannen worden geschreven door mensen die lekker elke dag aan het werk kunnen zijn en aan het einde van de maand een bedrag op hun rekening gestort krijgen.
  Ik kan mij voorstellen dat je dan tot andere inzichten komt dan wanneer je al meer dan een maand thuis zit en geen enkel zicht hebt op inkomen totdat de huidige beperkingen worden opgeheven.

  @ LaStiwz: Eens. Waarom kan de bouw niet open per 4 mei maar (waarschijnlijk) wel een week later?

 9. ericlapas

  “Het plan is om 11 mei het leven weer wat vrijer te maken”. Dat vertelt Izzy Gerstenbluth. Het is wel een beetje vreemd dat Gersenbluth en het kabinet waarschuwen dat de maatregelen teruggedraaid worden als mensen zich niet aan de regels houden.

  Het lijkt alsof dit kabinet misbruik van de situatie kan maken, om naar eigen dunk mensen weer thuis op te sluiten, moet Gersenbluth en het kabinet dat niet beter verwoorden? Zoiets als, het virus de kop weer opsteekt, worden de maatregelen weer ingevoerd, bijvoorbeeld. Nu blijft het puur willekeur!!!!!

 10. Lionfish

  Wonderlijk dat het bij onze regering zo oorverdovend stil is. We zullen ermee moeten leven dat het nog wel een jaar of drie zal duren voordat de wereld het nieuwe normaal heeft teruggevonden. Tot die tijd zullen we wereldwijd en dus ook hier regelmatig lockdowns en zware uitbraken zien en zal er niet of nauwelijks gevlogen worden. Dat nieuwe normaal zal betekenen dat vliegen weer een luxe wordt. Het is daarom ronduit idioot om te verwachten dat er dan nog langer dagelijks vrachten met toeristen zullen komen. Struisvogel spelen heeft geen zin. We zullen ons daarop nu al moeten aanpassen.

 11. @Gerstenbluth zegt: “…Het moet stap voor stap. Bouwsector zijn ongeveer 12000 mensen dus dat is een grote toename en niet verantwoord. Vandaar dat we zulke keuzes maken, We kunnen niet een deel van de bouwsector opengooien dus dat is een overweging: 12.000 is te veel nu…”

  Daarna zegt @Ruggenaath: “…export speelt een rol in ons plan maar ook financiele services en de raffinaderij…”

  Wat een foute en ondoordachte keuzes.
  Met name in de bouwsector is de winst te halen. Hier zitten de mensen met de lagere inkomens. De dagloners. Als 12 duizend te veel is kun je toch per wijk toestaan dat er gebouwd mag worden.

  Nee, we halen de winst uit export, financiele services en rafinaderij.
  Export??? van wat. Het enige wat ik kan bedenken is de export van domme politici en zeewater. Meer hebben we hier niet.

  Financiele sevices??? Daarvan heeft al meer dan de helft gewoon doorgewerkt. Van de andere helft kan meer dan de helft gewoon thuiswerken, dus daar is ook niets te halen.

  Rafinaderij??? Ik vermoed dat dat apparaat het helemaal niet meer doet. Daarbij, als het nu interessant is om de rafinaderij op te starten, waarom was het dat een half jaar geleden niet?

 12. De ambtenaren zijn weer aan het werk, zij zijn volop met reddingsacties bezig.

  De private sector zit thuis te Netflixen, buiten hun schuld overigens.

  De regering verdient een compliment voor hoe ze de crisis aanpakt. Je moet er toch niet aan denken dat we bij de persconferenties minister dj Doran, minister Menki Moe Rojer of minister Amparo Dos Obesitos hadden gezien.

  Enigste schoonheidsfoutje was de 26 miljoen voor consultants, ongetwijfeld een idee van het duistere duo Suzy Romer / Aal-vin Daal.

 13. Corona is al weer bijna weg overal.

  Is nergens weg. De stijging is afgenomen.

 14. Goed als alles weer open gaat. Ambtenaren weer aan het werk

 15. Ambulant

  William. Spanje is dicht.
  Die krijgen miljoenen.
  Met 10% zijn we al klaar.
  Maar we moeten open zijn.
  Vs zelfde.
  Zolang we de airport dicht houden schrappen ze alles.
  Is het open dan komt een golf.

  Roberto.
  Niet te veel drinken.
  Paniek vogel.
  Plaats 2 hart en vaatziekten…

  Corona is al weer bijna weg overal.
  Precies wat ik al maanden roep.
  De politiek wil t alleen niet toegeven.
  De grootste economische blunder uit de geschiedenis.

 16. Corendon t/m 4/7 alle reizen C en Bonaire geschrapt TUI vooralsnog tot 28/5.
  Meer dan 1/3 van de Nederlanders gaan niet op reis blijven of in NL of binnen Europa.
  Voor alle eilanden in het Carib gebied de doodsklap en de ABC ihb.

 17. Ik persoonlijk stel het ten zeerste op prijs het werk met al zijn uitdagingen dat Gerstenbluth doet i.v.m. de corona. Liefdevol investeert hij zijn tijd en zijn energie voor zijn medemens. Chapeau Gerstenbluth. Maar……. er is geen geruststelling met zijn (Gerstenbluth) gedachte en van anderen om het leven vrijer en soepeler te maken. Er zijn echter nog andere factoren die tot de wereldbenauwdheid bijdragen, en terecht. De sikkel van de Dood zal binnenkort stellig enorme aantallen mensen wegvagen door middel van gemaakte menselijke onderschattingen en vergissingen. Wij kunnen ons moeilijk voorstellen dat deze pandemie alle voorheen pandemieën en epidemieën zal overtreffen. Deze corona handelt snel, doet zijn werk, en trekt zich binnenkort snel terug, jawel, het zal een poosje stil blijven, en velen zullen denken dat de medische wereld de strijd heeft gewonnen, maar dán zal de corona wederkeren en toeslaan met een enorme aanzienlijke verwoestende terugwerkende kracht die niet te overzien zal zijn, en zal ze gelijk een golf de gehele aardoppervlak overspoelen. Magere Hein zal met een tevreden grijns en met zijn zeis wild om zich slaan, vele slachtoffers zal hij maken. Let wel, andere pestilenties hebben in onze generatie een zware tol geëist, zeker. Maar deze corona zal zelfs de Spaanse griep stellig ver achter zich laten, de Spaanse griep zal vergeleken worden met een kloppartij in een steegje, een griepje. En dáár zit/zat de grootste fout en vergissing. Men denkt wereldwijd eerder aan de economie, de inkomsten, het vermaak, de optredens, de verveling thuis, leuke dingen kopen, voetbal competities, etcétera etcétera, maar men denkt NIET aan de vele mensenlevens die al deze mooie dingen (misschien????) nooit meer zullen meemaken. Zelfs nu weet de geneeskunde/medische wereld geen raad met de corona. Nog velen, ja, velen zullen binnenkort op het ziekbed werden geworpen en niet meer opstaan………en dit alles………..door menselijke vergissingen, door menselijke “verkeerde” inschattingen……………..door geen gehoor te geven aan anderen……..

 18. Regering stelt voor:
  ‘Implementatie van Gijsbertha-norm voor salarissen van alle topfunctionarissen van ONV’s en overheid Gesubsidieerde Instellingen.’

  Is dat het salaris van Gijsbertha alleen of wordt dat van zijn dochter Vanessa er ook bij opgeteld?

 19. Ambulant

  Weer zo’n doom denker.

  Waarom zou iedereen zo negatief zijn als nu wel duidelijk is dat meer dan 95% nergens last van heeft.
  Zodra die vliegtuigen mogen landen zal het gegarandeerd vol zitten hier.
  Niet je zelf spiegelen met de rest van de wereld die dolgraag dat doom denken van zich af willen schudden. En op een zonnig eilandje over de prachtige zee willen uitkijken slippend aan een lekker cocktailtje mat een parasolletje waar bon bini op staat.
  Het hele verhaal is gewoon buiten alle proporties opgeblazen. En het is met al die “maatregelen” erger gemaakt dan t is.
  We hebben gewoon altijd dit gehad maar nooit aandacht gegeven.
  En in verhouding met alle andere dingen is het peanuts.
  Onderin de lijst van 20

  Doomdenker en mierenneukers beter hier stoppen met lezen.

  https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/7052_95/table?fromstatweb

  2018
  Kanker 46.000
  Hart en vaatzieken 37.795
  Psychische stoornissen 13017
  Longen luchtwegen 14044
  Zenuwstelsel ` 8973
  Vallen 4630
  Infecties / parasieten 3328
  Zelfmoord 1829

  En dementie stygt met stip.

  2018 Influenza (bron:RIVM)
  In de winter van (2017/2018) was de sterfte 15 weken lang verhoogd (week 51 2017 t/m 14 2018).
  De verhoogde sterfte viel samen met de griepepidemie die plaatsvond van week 50 2017 tot en met week 15 2018.
  De oversterfte tijdens de 18 weken griepepidemie werd geschat op 9.444 (8.885 voor de gehele winterperiode van week 40 t/m 20).
  Hiermee was de oversterfte het hoogst ooit gemeten sinds het begin van de monitoring in 2009. (sars ontdekt 2003 we meten pas 11 jaar)
  De oversterfte betrof voornamelijk mensen van 75 jaar en ouder, maar er waren ook enkele weken waarin de sterfte verhoogd was in mensen tussen de 55-64 jaar en 65-74 jaar.

  2018 — 9000 —-
  2018/2019 stierven ruim 2.900 personen een mild jaar.

  Nu zitten we op de helft en we sluiten de wereld af.
  Maar alles is gewoon het zelfde.
  De symptomen zijn precies het zelfde
  Ze schreeuwen allemal wel dat t anders is maar de literatuur zegt van niet.
  En nu is er zelfs een 4 delig influenza vaccin.
  Nu is er alleen maar sars terwijl er elk jaar een influenza epedemi is.
  Is die nu plotseling verdwenen ?
  Maar verder de cijfers zijn het zelfde ?
  En beademing maakte alles allen maar erger.
  Ze hadden zich gewoon aan het normale protocol moeten houden.
  Maar alles was in paniek.

  Doomdenkers maken alles stuk.

 20. Het vliegverkeer komt voorlopig niet op gang, hooguit om landgenoten terug te halen.
  Vliegen zal duurder gaan worden, cab personeel zit tot eind mei thuis(KLM) en zolang mensen nog bij bosjes neervallen in Europa is het onveilig en heeft de lockdown geen zin gehad.
  Verder gaat echt geen Nl deze kant op, dus vullen er net lege resorts blijven zitten voor lange tijd.

 21. Reminder

  @ snuitje
  Volgens mij gaat het lang niet zo hard lopen met die vluchten van vakantiegangers…. Het luchtruim zal maar beperkt open zijn zolang de brandhaarden in NL, VS en andere landen nog niet voldoende zijn bedwongen. Daarbij zullen de tickets een stuk duurder zijn vanwege de stringente maatregelen en iedereen moet bij aankomst verplicht 14 dagen in quarantaine…en dus ben je al 14 dagen kwijt van je vakantiedagen

 22. En dan maar wachten tot de studenten met valantie komen. Da n beginnen we weer met hetzefde circus van lockdown, shelter-in-place, placxhi di dia etc.

 23. Curacao revisited

  Goed dat er wat meer bewegingsvrijheid komt: ik ben deze cockdown nu wel zat

 24. Just Saying

  Nog ruim één week doorbijten. Hoop echt dat dat het gaat zijn….

 25. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *