PAR wil weer vergaderen over ‘niet-ministeriabele ministers

 

WILLEMSTAD — Het parlement kan niet stil blijven nu al onze vuile was buiten hangt, vindt de PAR-fractie in de Staten. Daarom verzoekt de PAR Statenvoorzitter Ivar Asjes om een vergadering bijeen te roepen met als onderwerp: ‘Additionele informatie die erop wijst dat een bepaalde minister of meerdere ministers niet ministeriabel zijn’. Een Statenmeerderheid heeft in de laatste vergadering over dit onderwerp het standpunt ingenomen dat de stelling dat verschillende ministers van het kabinet-Schotte niet ministeriabel zijn, niet op bewijs is gestoeld, zo stelt PAR in haar verzoek.

Nu het Curaçaose volk zelf een pakket heeft geproduceerd met onder andere een veroordeling van de rechtbank en documenten die op dubieuze/ongebruikelijke bancaire transacties van bepaalde ministers wijzen en nu ook de Verenigde Staten zich zorgen maken over de situatie, rest het parlement niets anders dan opnieuw te overleggen en zijn positie ten opzichte van integriteit van bepaalde ministers van het kabinet-Schotte opnieuw te evalueren.”

De PAR stelt dat wat de fractie vanaf het begin signaleerde, werkelijkheid blijkt: “De ministers van het kabinet-Schotte waren niet ministeriabel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *