30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

PAR wil vergaderen over diensthoofden

par-logoWILLEMSTAD — De PAR-fractie in de Staten wil dat de regering zich uitspreekt over het weer aanstellen van diensthoofden en directeuren van overheids-nv’s, die door het kabinet-Schotte naar huis zijn gestuurd. Met dit doel voor ogen heeft de partij een openbare vergadering over dit onderwerp aangevraagd. De PAR wil ook dat de ministers die deze beslissingen namen, hiervoor verantwoordelijk worden gehouden.

In haar verzoek aan Statenvoorzitter Mike Franco (Pais) gaat PAR-lid Zita Jesus- Leito in op het groot aantal diensthoofden en directeuren van overheidsdiensten dat door het kabinet van MFK, PS en MAN naar huis is gestuurd.
Ze constateert dat deze topfiguren om oneerlijke redenen op een zijspoor werden gezet.
Zij noemt onder meer de namen van

  • Edsel Gumbs (VDC),
  • Harold Daal (Kranshi),
  • Marcelino ‘Chonky’ De Lannoy (CPA),
  • Anthon Casperson
  • en Dieudonné van der Veen (Aqualectra)
  • en Miguel Goede (UNA).

“Toen deze personen naar de rechter stapten, bleek dat zij allemaal hun tegen de overheid aangespannen rechtszaak wisten te winnen.
Dit heeft geleid tot grote kosten voor de overheid.
Ook heeft de rechter in verschillende gevallen bepaald dat de bewuste personen weer in hun oude functie benoemd moesten worden.
In de meeste gevallen heeft de overheid geen gevolg hieraan gegeven.”

- Advertentie -

Volgens Jesus-Leito wordt het Curaçaose volk nu met de gevolgen van dit slechte beleid geconfronteerd.
Zij constateert dat het land Curaçao nu met een tekort van 345 miljoen gulden zit, waarvoor dekking moet worden gezocht.

“Het Curaçaose volk moet hiervoor nu opdraaien door maatregelen die nodig zijn om de financiële positie van het eiland te saneren.
De PAR is van mening dat diegenen die voor deze situatie hebben gezorgd, ook hiervoor verantwoordelijk moeten worden gehouden.”

Dit is een van de redenen van de partij om een openbare vergadering over dit onderwerp aan te vragen.
De PAR verzoekt Franco ook premier Daniel Hodge (PS) en Financiën-minister José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran), de vergadering te laten bijwonen.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -