29 C
Willemstad
• maandag 19 april 2021 17:07

PBC | OM houdt twee minderjarigen aan na mishandeling op video

Persbureau Curacao De politie heeft twee minderjarigen aangehouden op verdenking van mishandeling. Daarvan werden beelden gemaakt. Die werden vorige week verspreidt via sociale media. Daarop kon je zien...

Trouw | Voor ABN Amro is de witwaszaak nu afgedaan, maar drie oud-bestuurders worden verdacht

Dirk Waterval | met feitenrelaas, persbericht en transactieovereenkomst Waarom besloot het OM dit keer wél om gelijk verdachten aan te wijzen in het falende bankbeleid van ABN Amro? Betreurenswaardig...

ParadiseFM | ‘Vaccinatiebonus werknemer mag’

Je personeel een financiële tegemoetkoming geven voor het nemen van het vaccin is arbeidsrechtelijk toegestaan. Dat schrijven juristen van HBN Tax & Law in een speciaal bulletin....

Democracy now! | Monday, April 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Meer openheid Rijksministerraad

De Rijksministerraad wordt transparanter. De Nederlandse regering besloot naar aanleiding van de toeslagenaffaire meer openheid te willen geven over de afwegingen die de basis vormen voor beleid. De...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoPAR wil vergaderen over compensatiemaatregelen

PAR wil vergaderen over compensatiemaatregelen

par-logoWILLEMSTAD — De PAR-fractie in de Staten heeft een vergadering aangevraagd met minister Sherwin Josepha (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, PS) over stappen die de regering wil nemen om de gevolgen van de ingevoerde maatregelen te compenseren.

Dit naar aanleiding van een verzoek van de fractie aan Josepha tijdens de begrotingsbehandeling eerder dit jaar om de Staten maandelijks op de hoogte te houden van compenserende maatregelen op sociaal, economisch en welzijnsgebied.
Josepha ging hier tijdens de behandeling mee akkoord en dit was een van de redenen dat de PAR-fractie aan het eind van de begrotingsbehandeling met de begroting van het land Curaçao voor het jaar 2013 instemde.
Deze stem voor de begroting was volgens de fractievoorzitter van de PAR in de Staten, Zita Jesus-Leito, in afwachting van compenserende maatregelen van de regering.
Nu heeft de PAR een bijeenkomst van de Commissie Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn van de Staten aangevraagd om over dit onderwerp te praten.

De PAR wil dat Josepha tijdens de door haar aangevraagde vergadering een lijst overhandigt van alle concrete acties die de regering heeft ondernomen of zal gaan ondernemen op sociaal en economisch gebied voor de rest van dit jaar.
Aan de hand van deze lijst kunnen de Staten nagaan in hoeverre de regering de toegezegde compensatiemaatregelen heeft ingevoerd, aldus Jesus-Leito.
Ook wil de PAR-fractie van de minister een omschrijving ontvangen van de huidige sociale situatie op Curaçao en wat hij voornemens is om te gaan doen op dit gebied.
Daarnaast wenst de fractie van de gele partij ook te vernemen hoe het staat met de reparatiewetgeving met betrekking tot de basisverzekering ziektekosten (bvz) en het streven van de minister om brillen en tandheelkundige zorg in het pakket van deze ziektekostenregeling op te laten nemen.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties