25 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 05:22

Laatste reacties

- Advertentie -

PAR eist van leden einde samenwerking met Sulvaran

logo-parWILLEMSTAD — De PAR eist duidelijkheid van haar leden die functies bekleden voor voormalig lid en nu onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran. Volgens Eduard Braam, bestuursvoorzitter van de PAR, is het niet mogelijk om gelijktijdig lid te zijn van de PAR en een functie voor Sulvaran te bekleden. “Je kan niet vis en vlees tegelijk zijn. Er moet duidelijkheid zijn.”

Advertentie

De PAR-voorzitter is van mening dat PAR-leden geen functies kunnen bekleden voor Sulvaran.
Deze brak eind 2012 met de PAR en sloot zich aan bij de coalitie van PS, Pais en PNP. Braam spreekt in dit verband van verraad.
Maar hij moet nu constateren dat verschillende leden van zijn partij namens Sulvaran tal van functies in Raden van Commissarissen (RvC’s) van overheids-nv’s en besturen van overheidsstichtingen bekleden.
Hier moet volgens de partij nu een eind aan komen.

Sulvaran is er met onze zetel vandoor gegaan. Hij zit in de coalitie. Wij van de PAR zitten in de oppositie. Maar Sulvaran is onze oppositie. Hij is tegen ons. Dat gaat dus niet samen. Dan kan je niet namens hem een functie bekleden. Binnen de partij is het voor ons duidelijk. Ons standpunt is bekend, maar op dit moment bestaat hier buiten de partij onduidelijkheid over.”

Aan deze onduidelijkheid moet volgens Braam een eind komen.
Op dit moment bekleden tal van prominente PAR-leden commissariaten voor Sulvaran.
Hierbij moet worden gedacht aan voormalig bestuurslid David Dick, die de RvC van CPA voorzit, huidig bestuurslid van de PAR Herbert Franken die bij de Landsloterij zit, terwijl PAR-lid Jurgen Arvelo ook in een commissarisfunctie is benoemd, namens Sulvaran.
Deze functies zouden niet meer te combineren zijn met het PAR-lidmaatschap, aldus de PAR-voorzitter.
Op de vraag of deze stellingname van de PAR ook geldt voor onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang, die zich vorig jaar ook van de PAR fractie distantieerde, antwoordt Braam ontkennend.

Hier is sprake van een groot verschil. Beiden hebben weliswaar met de PAR-fractie gebroken en zijn als onafhankelijk Statenlid doorgegaan.
Maar Sulvaran zit in de coalitie, terwijl Leeflang in de oppositie zit.
Nogmaals Sulvaran is onze oppositie, Leeflang is dat niet.”

- Advertentie -

Een toekomstige samenwerking of toenadering met de voormalige leden zal niet makkelijk zijn, aldus Braam.

Als partij dien je voor iedereen open te staan. Maar zij zijn weggegaan. Zij moeten zich bij ons melden en met hele goeie argumenten komen als ze zich nu weer bij ons willen aansluiten. Daar zal dan goed over moeten worden nagedacht en gesproken. Uiteindelijk zal de stem van de meerderheid overwinnen”, aldus de partijvoorzitter.

Het PAR-bestuur kwam gisteren bijeen op haar traditionele dinsdagvergadering. Braam benadrukt dat hij niet inhoudelijk kan ingaan op wat er gisteren is besproken.

“Dit is des bestuurs.”

bron: Amigoe

Advertentie

- Advertisement -

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DH | Irion gives insight into reform measures for Finance Ministry

PHILIPSBURG--Finance Minister Ardwell Irion on Thursday gave Members of Parliament (MPs) an insight into the reform measures for the Finance Ministry in the country package. The country package...

AntilliaansDagblad | Huis in beschermd natuurgebied Bonaire

Stinapa weet niets van plannen en zegt zich kritisch op te zullen stellen Kralendijk - De officiële bekendmaking van de bouw van een huis in de beschermde bufferzone...

AntilliaansDagblad | Flamingo Oscar losgelaten

Toen bij de Fundashon Dier en Onderwijs Cariben een melding binnenkwam van een gewonde flamingo, ging oprichter en dierenarts Odette Doest direct op redding uit. Ze kreeg het...

AntilliaansDagblad | Capriles Kliniek met zaak tegen overheid

Willemstad - De Capriles Kliniek begint een rechtszaak tegen de Curaçaose overheid. De inzet zal zijn dat de tarieven worden aangepast en dat de geleden schade wordt...

AntilliaansDagblad | Einde Tayer Soshal

Willemstad - De sociale werkplaats in Landhuis Groot Santa Martha sluit definitief de deuren. De Fundashon Tayer Soshal is in staat van liquidatie gesteld. De negentien werknemers...

AntilliaansDagblad | Minister overleeft, maar diep door het stof

Willemstad - MFK-minister Dorothy Pietersz-Janga van GMN heeft het Statendebat overleefd met ‘slechts’ een motie van afkeuring, maar moet voortaan wel het parlement tijdig informeren over ‘welke...
- Advertentie -