27 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

PAR beticht Justitie-minister van politiek opportunisme

HomeMediaAlgemeen nieuwsPAR beticht Justitie-minister van politiek opportunisme

logo-parWILLEMSTAD — Minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) wordt van alle kanten sterk bekritiseerd voor zijn uitlatingen tijdens de persconferentie inzake het rapport van de Commissie Onderzoek over de dood van Luigi ‘Pretu’ Florentina. De politieke partij PAR beticht hem van politiek opportunisme en laat doorschemeren dat Navarro moet aftreden.

Advertentie

PAR neemt het de minister kwalijk dat hij publiekelijk de Rijkswetten, het Openbaar Ministerie (OM) en het Korps Politie Curaçao heeft afgekraakt tijdens de persconferentie.
Minister Navarro herhaalde tijdens de conferentie dat hij heel graag maatregelen zou willen nemen tegen het OM in verband met de dood van de gedetineerde, maar dat dit onmogelijk is.
Hij voegde daaraan toe dat dit te wijten is aan de Rijkswet Openbaar Ministerie van Curaçao, St. Maarten en de BES-eilanden.
Volgens Statenlid Armin Konket laat de minister hiermee zijn politiek opportunisme doorschemeren.

“Navarro was als leider van de politieke partij Forsa Kòrsou vóór de plannen om Justitie een Koninkrijksaangelegenheid te maken en heeft dit ook in het programma voor de verkiezingen van 2007 opgenomen.
Navarro is dus niet consistent in zijn politieke positie”, zegt Konket.

Daarnaast neemt Konket het de minister kwalijk dat hij de pers uitgebreid informatie gaf over het voorlopige rapport, terwijl de Staten ‘on hold’ worden gezet omdat hij het eindrapport wil afwachten. Konket vindt de uitlatingen van de minister over zijn mogelijk aftreden ook ongepast.

“De minister bespot de constitutie en de traditie van de staat door te zeggen dat hij alleen zal aftreden als de Staten geen vertrouwen meer in hem hebben.
Hij kon ook zeggen dat hij eerst uitleg zou geven aan de Staten en de conclusie van de Staten zou afwachten.”

Tevens betreurt Konket het dat de Justitie-minister onterecht het OM en het KPC tijdens de persconferentie heeft afgekraakt, zonder dat de leiding van deze instanties zich kon verdedigen.
Met deze handelingen bewijst Navarro dat hij politiek onethisch is, aldus Konket.

“Ethiek leert dat de minister de problemen met de instanties die onder hem vallen, intern moet afhandelen.”

Volgens het Statenlid voor de PAR kan Navarro een voorbeeld nemen aan voormalige ministers, zoals Stanley Inderson, Pedro Atacho en Norberto Ribeiro.

“Hun politiek fatsoen is veel hoger dan dat van Navarro.”

Zo trad minister Inderson van Volksgezondheid in 2006 af, nadat er een dode was gevallen tijdens een dialyse vanwege een te hoge concentratie aluminium in het water.
Minister Atacho van Justitie trad in 1997 af, nadat diverse gevaarlijke gedetineerden uit de gevangenis waren ontsnapt, ondanks het feit dat hij hiervoor niet verantwoordelijk was, aldus Konket.
En Ribeiro trad in 2005 af als minister van Justitie, nadat het OM de zaak Campo II had verloren. Het OM had onvoldoende bewijs in deze zaak om de verdachten te vervolgen, besloot het gerecht toen.

“Dat was ook niet de schuld van Ribeiro, maar zijn politiek fatsoen was de aanleiding om af te treden.”

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties