26 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 23:13

PBC | Rekenkamer: ernstige tekortkomingen en zwaktes financieel beheer overheid

Persbureau Curacao De Rekenkamer constateert bij herhaling dat er ernstige tekortkomingen en zwaktes zijn in het financieel beheer van het Land. Dit heeft geleid, om 10 oktober 2010...

PBC | Overheid neemt besluit avondklok pas op 3 mei

Persbureau Curacao De maatregelen die gisteren zijn ingesteld of verlengd duren tot maandag 3 mei. Eerder had de overheid 30 april aangehouden. Dat wordt nu dus over het...

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoPAIS WIL ‘CURAÇAO FINANCIAL SERVICES BOARD’ OPRICHTEN

PAIS WIL ‘CURAÇAO FINANCIAL SERVICES BOARD’ OPRICHTEN

Partido PAIS is er voorstander van om zo spoedig mogelijk ‘Curaço Financial Services Board’ op te richten welke als taak krijgt de internationale financiëe dienstverlening van Curaço (hetgeen vroeger als “offshore” werd aangeduid) opnieuw leven in te blazen.

De internationalefinanciëe dienstverlening heeft een groot potentieel om bij te dragen aan de groei van onze economie, werkgelegenheid te scheppen en deviezen te genereren welke noodzakelijk is om onze betalingsbalans op orde te brengen.

De Curaço Financial Services Board moet voor de financiëe sector hetzelfde gaan betekenen zoals de Curaço Tourist Board voor ons toerisme betekent.
Dit instituut krijgt de taak toebedeeld internationale bekendheid te geven aan onze financiëe sector, producten alsmede fiscale verdragen te initiëen en er voor zorg te dragen dat ons land overal van de zwarte lijst wordt gehaald.
Daarnaast dient zij voortdurend aandacht te besteden aan de lokale wetgeving bijvoorbeeld aan wijzigingen die moeten worden doorgevoerd teneinde te kunnen garanderen dat ons land competitief kan meedraaien in de wereld.
In dit kader is het belangrijk dat wij ons realiseren dat wat in het verleden heeft gewerkt, niet noodzakelijkerwijs nu ook succesvol zal zijn.
Daarom moet de sector meer durven, meer risico’s nemen, nieuwe markten aanboren en vooral niet roomser dan de paus zijn.

Het oprichten van de Curaço Financial Services Board is een onderdeel van het financieel economisch plan dat PAIS voorstaat teneinde perspectief te kunnen geven aan onze economie.

We zijn zeer verontrust dat we tot op heden niets hebben vernomen van mogelijke oplossingen die de overheid voorstelt in het kader van de Aanwijzing die Nederland het kabinet Schotte heeft opgelegd. Of de overheid al dan niet met een plan zal komen, PAIS zal in ieder geval een alternatief gaan voorleggen. Dit alternatief zal steunen op twee pilaren. 1) het tripartite overleg dient opnieuw geïtroduceerd worden. 2) het herstel van onze financiëe situatie dient niet ten koste te gaan van het sociale welzijn van ons volk”, aldus Alex Rosaria, politiek leider van Partido PAIS.

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties