28.8 C
Willemstad
• woensdag 22 september 2021 13:54

Laatste reacties

- Advertentie -

Pais: Verstrekking werkvergunningen uitbesteden

Verstrekking werkvergunningen uitbesteden

WILLEMSTAD — De afspraken die zijn gemaakt tussen de overheid en de private sector tijdens de economische top van deze week zijn van groot belang voor het herstel van de economie. Een concreet signaal is hiermee afgegeven om de economische malaise en de knelpunten aan te pakken. En dat is een flinke stap vooruit, zo laat Alex Rosaria, partijleider van Pais, weten.

Een van de zaken die inmiddels ook al door de ministerraad zijn besproken, is de enorme vertraging in het afhandelen van werkvergunningen.
Afgesproken is om te kijken of deze dienst uitbesteed zou kunnen worden.

Het is de bedoeling dat het proces van aanvraag en toekenning sneller gaat. Nu is het zo dat een ondernemer maanden, soms zelf een jaar moet wachten voordat er antwoord komt. Dat houdt de economische ontwikkeling tegen. Met de uitbesteding van dit proces kan aan deze vertraging hopelijk een halt toegeroepen worden.”

Rosaria benadrukt dat snel en slagvaardig zijn heel belangrijk is in een economische omgeving.

Je kunt een klein visje zijn tussen hele grote, dat maakt niet uit. Waar het om gaat is dat je een snel visje bent. Kleine visjes worden niet opgegeten omdat ze klein zijn, maar omdat ze langzamer zijn. Wil Curaçao economisch overleven, dan zullen we hier hard aan moeten werken. Slagvaardiger en alerter worden.”

- Advertentie -

Rosaria is dan ook heel tevreden en blij met de afspraken en de betrokkenheid die bij de economische top werden gerealiseerd.

Het is heel goed om te zien dat deze stappen ook meer betrokkenheid bij de samenleving tot gevolg hebben. En dat zal alleen maar een stuwende werking hebben op de economie.”

Tijdens de economische top, die begin deze week werd gehouden, zijn er concrete afspraken gemaakt tussen de regering en het bedrijfsleven, waarmee naar een duurzame en gebalanceerde sociaal-economische ontwikkeling van Curaçao zal worden gestreefd. Belangrijke aandachtspunten zijn daarbij de jeugdwerkloosheid en de versoepeling van immigratieprocedures.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. UITBESTEDEN??. Dus met andere woorden wij kennen het zelf niet, ondanks duurbetaalde ambtenaren, die steken er alleen boven uit met het lezen van kranten, nagel lakken, het telefoneren, reizen en staken op kosten van de belastingbetaler.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NU | Crimineel contact van Ridouan T. aangehouden op Curaçao voor drugshandel

Een 49-jarige man die wordt gezien als crimineel contact van Ridouan T. is afgelopen weekend aangehouden op Curaçao op verdenking van internationale drugshandel. Dat bevestigt het Landelijk...

Parool | Politie arresteert handlanger van Taghi op Curaçao

Wouter Laumans en Paul Vugts De Antilliaanse politie heeft afgelopen weekend Gregory F. aangehouden op verzoek van Nederland. F. geldt als een crimineel contact van Ridouan Taghi, hij...

NTR | Koning: ‘Klimaatverandering het meest dringend onderwerp’, maar de Cariben worden niet genoemd

John Samson DEN HAAG – Nederland én de eilanden moeten gaan focussen op de dingen waar ze het wél mee eens zijn als ze met elkaar praten over...

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...
- Advertentie -