Pais steunt Palm in organiseren van lotto

Statenlid Glenn Sulvaran

Statenlid Glenn Sulvaran

WILLEMSTAD — De opzet van een sportslotto zal nooit vallen onder de minister van Economische Ontwikkeling. “Over my dead body”, zegt onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran, tevens coalitiepartner en degene die de organisatie van een lotto ter discussie heeft gesteld tijdens de onderhandelingen over het regeerakkoord.

Politieke partij Pais laat in een uitgebracht persbericht weten het initiatief van hun minister, Stanley Palm (Economische Ontwikkeling), te ondersteunen. Palm wil via de Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK), de stichting die de dagelijkse nummertrekking organiseert en als regulator optreedt voor de gehele sector, het lottospel gaan organiseren.

“Pais heeft kennis genomen van de bedoelingen van de minister om akkoord te gaan met het voorstel van FWNK om het lottospel te organiseren”,

laat de partij weten. Volgens Pais gaan de opbrengsten van het lottospel naar projecten voor de sport, kunst, cultuur en algemene vorming.

Sulvaran vraagt zich af waarom Palm zoveel tijd en energie steekt in het proberen te organiseren van een lotto. Volgens Sulvaran is het een eigen verzinsel van de minister dat de lotto onder zijn portefeuille komt te vallen.

“Dit is een typisch geval van doelverschuiving. De enige manier waarop Palm de lotto zou kunnen organiseren, is als hij en andere ministerspost krijgt.”

Volgens Sulvaran staat in het regeerakkoord dat het organiseren van een ‘lotto pa deporte’ onder de minister van Onderwijs en Sport zal vallen.

“Nergens in het regeerakkoord staat dat het onder Economische Ontwikkeling valt.”

Daarnaast valt de organisatie van de lotto onder de loterijverordening, dat is een verantwoordelijkheid van de minister van Financiën, zegt Sulvaran.

“Minister José Jardim zal de Staten benaderen met een loterijverordening. Die is nu in de maak. De verordening reguleert alle activiteiten op het eiland die te maken hebben met gaming. Dus onder meer de FWNK, maar ook de Gaming Controle Board (GCB) en de lotto.

Sulvaran raadt Palm aan om zich te concentreren op het creëren van meer economische activiteiten en banen voor vooral de jeugd.

“Met de lotto worden er geen banen voor de jeugd gecreëerd.”

Sulvaran zelf is er voorstander van dat de landsloterij de lotto gaat organiseren. Ook de landsloterij valt onder de minister van Financiën. In ieder geval zegt hij dat het een staatslotto gaat worden.

“Het zal door de staat worden georganiseerd en niet door particulieren.”

Hiermee wijst Sulvaran erop dat nummerverkoopkantoren, aangesloten bij de FWNK, particuliere bedrijven zijn.

 

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Pais steunt Palm in organiseren van lotto

 1. Als je arm bent, heb je waarschijnlijk de hoop nodig om een prijs te kunnen winnen.
  Maar het blijft een triest feit dat de enige winnaars zijn, degene die de lootjes verkopen en natuurlijk de grote lotto bazaen.
  die lotto bazen hebben heel veel geld en willen nu ook politieke macht hebben.
  Geld is dan niet genoeg, maar macht is wat ze willen kopen.
  Het is ook triest als je aan geld niet meer genoeg hebt, maar de macht ook nog wilt hebben.
  Wat wil je dan hierna? God van zijn troon stoten??

 2. Abraham Mossel

  Of het nu om illegaal lotto gaat of legaal lotto. het moge duidelijk zijn dat het hele eiland leeft op de verwachting dat zij wat winnen, elke dag zie ik sloebers lopen naar het wed kantoor met het waanzininige idee om te winnen om de hele maand te vreten te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *