28 C
Willemstad
• maandag 27 september 2021 07:02

Laatste reacties

- Advertentie -

PAIS: Snel wet illegale vuilstort

vuilstortWillemstad – Parlementariër Marilyn Moses van coalitiepartij PAIS wil een snelle invoering van de wet om op te treden tegen .

Advertentie

De politica stelt in een schriftelijke verklaring dat sinds 10- 10-‘10 ‘het team dat als doel heeft op te treden tegen de structurele schending van de milieuwetten in haar werk belemmerd wordt doordat de wet nog niet van kracht is’.

,,Het team wordt samengesteld door het Openbaar Ministerie, de Servisio de Kòntròl i Seguridat, SKS en verschillende andere instanties.”

Moses schrijft dat er bij de staatkundige verandering in 2010, een ‘negatieve lijst’ is opgesteld van wetten die geen prioriteit hebben om geïmplementeerd te worden of die niet meer van kracht zijn.
De wet om op te treden tegen illegale vuilstort is toen per abuis op de ‘negatieve lijst’ geplaatst. Het Statenlid merkt op dat er de afgelopen jaren een toename is van illegale vuilstort op het eiland.
Deze toename kan negatief uitpakken voor de gezondheidszorg, welzijn en toerisme. Door de toename van illegale vuilstort zijn er de afgelopen tijd volgens Moses veel klachten over overlast door vliegen.

,,Ook wordt er gevreesd voor de ziekte chikungunya die overgedragen wordt door muggen die verwant zijn aan de mug die het denguevirus draagt; het is al bevestigd dat deze ziekte op het Franse deel van Sint Maarten is voorgekomen.”

- Advertentie -

Om de toename van de illegale vuilstort op korte termijn tegen te gaan is het belangrijk dat de wet zo snel mogelijk van kracht wordt, zodat de betrokken instanties op kunnen treden tegen de mensen die verantwoordelijk zijn voor de illegale vuilstort.
Ook moeten de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het ophalen en afvoeren van vuilnis hun beleid herzien en daar waar nodig dit verbeteren.
De bevolking moet ook bewust gemaakt worden van het belang van hygiëne en hoe vuilnis op een verantwoorde manier weggegooid kan worden.

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

- Advertisement -

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -