30 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Pais niet overtuigd door Jamaloodin

HomeNieuwsPais niet overtuigd door Jamaloodin

WILLEMSTAD — De politieke partij Pais stelt niet overtuigd te zijn door het optreden van Financiënminister George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK) afgelopen donderdag in de Staten. Tijdens deze vergadering probeerde Jamaloodin zijn financieel beleid te verdedigen. Ondanks zijn betoog werd toch een motie van afkeuring tegen het door hem gevoerde beleid en zijn opstelling ten opzichte van het parlement aangenomen.

Sinds het Statendebat wordt er in politiek Willemstad gedebatteerd over de vraag of Jamaloodin nu wel of niet moet opstappen, gezien het feit dat zelfs zijn eigen partij de motie van afkeuring tegen zijn persoon heeft ondersteund.

Maar volgens Pais-leider Alex Rosaria zijn de financiële problemen van het eiland niet alleen te wijten aan de kapitein van het schip, maar ook aan de route die het spreekwoordelijke schip aan het varen is.

De motie van afkeuring die Jamaloodin heeft gekregen legt maar gedeeltelijk het probleem bloot. Namelijk het ontbreken van de capaciteiten om onze overheidsfinanciën te kunnen beheren. Het grootste probleem blijft echter het financieeleconomisch beleid van de regering. Noch de minister van Financiën, noch zijn collega van Economische Ontwikkeling heeft een visie of beleid gepresenteerd om onze betalingsbalans te verbeteren en om onze economie te doen groeien”, aldus Rosaria.

Volgens de Pais-leider hebben de twee ministers ook niet uitgelegd wat hun plannen zijn om de belastingdruk te verlagen, meer banen te creëren en ervoor te zorgen dat de Curaçaoënaar meer geld overhoudt in zijn portemonnee om een waardig bestaan te kunnen leiden.

Het opzij zetten van Jamaloodin zal geen oplossing zijn voor de huidige financiële problemen van het eiland, betoogt Rosaria. Volgens hem kan dit alleen bereikt worden, als er een nieuw beleid komt, waarin geïnvesteerd wordt om de productie te verhogen, de concurrentiepositie van het eiland te verbeteren en om innovaties te introduceren, zodat het eiland aantrekkelijke producten en diensten kan gaan exporteren. Hij benadrukt dat het probleem van de betalingsbalans, niet verholpen kan worden zonder dat Curaçao zijn export gaat verhogen.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties