30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Pais maakt zich op voor verkiezingen

WILLEMSTAD — Wij hebben onze deuren niet gesloten voor personen die aan de criteria voldoen voor onze kandidatenlijst. In deze bewoordingen regeert Pais-voorzitter Mike Franco op geruchten over een mogelijke samenwerking tussen zijn partij en onafhankelijk Statenlid Eugene Cleopa. “Op dit moment is hij nog steeds lid van de MAN. Dus deze discussie is nu niet aan de orde.”

Het lukte Pais twee jaar geleden niet bij de verkiezingen een zetel in de Staten te verkrijgen. Sindsdien is de partij actief als een buitenparlementaire actie.
Volgens partijvoorzitter Mike Franco was de partij al enige tijd bezig met de voorbereidingen, rekening houdend met de mogelijkheid dat de regering zou kunnen vallen.

- Advertentie -

Wij zagen dit aankomen. Je kon zien dat de regering het niet vol zou kunnen houden. Wij waren al bezig met de voorbereiding van potentiële kandidaten voor onze lijst. Dit zetten wij nu door.”

In de afgelopen dagen gaan er geruchten dat Pais in gesprek zou zijn met Cleopa over een plaats op de lijst.
Franco geeft aan dat er geen officiële gesprekken hebben plaatsgevonden en dat Cleopa nog steeds lid is van de MAN, zodat een discussie hierover niet aan de orde is.
Cleopa geeft op zijn beurt aan dat hij op dit moment nog niet heeft besloten hoe hij aan de verkiezingen zal deelnemen, maar wel dat hij zál deelnemen.

Een officieel besluit heb ik nog niet genomen”.

Alex Rosaria
Wel is duidelijk dat huidig politiek leider Alex Rosaria naar alle waarschijnlijkheid de lijst van Pais bij de komende verkiezingen zal aanvoeren.
Franco wijst erop dat conform de statuten van de lichtblauwe partij, iemand pas na twee bestuursperiodes niet meer herkiesbaar is.
Rosaria is op dit moment slechts twee jaar actief als partijleider. Volgens Franco is de partij op dit moment druk bezig met de voorbereiding op de verkiezingen.
Zo zal de partij binnenkort om de tafel gaan zitten met de maatschappelijke partners.
Dit om van gedachten te wisselen met de verschillende sectoren uit de samenleving en om de ideeën van de partij te presenteren.
Pais maakt zich ernstig zorgen over de situatie op het eiland, met name over de financiële situatie.
De oplossing hiervoor is volgens de partijvoorzitter dat er meer economische bedrijvigheid gekweekt moet worden. Dit en meer zal aan bod komen in het partijprogramma van de partij.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -