28.8 C
Willemstad
• woensdag 22 september 2021 14:03

Laatste reacties

- Advertentie -

PAIS: Ipko gezamenlijke belangen

PAIS-Side-LogoWillemstad – Regeringspartij PAIS is hoopvol gestemd dat tijdens het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko), dat deze week op Curaçao van start gaat, de gemeenschappelijke belangen benadrukt zullen worden.

Advertentie

Tijdens dit overleg, dat voor het eerst op Curaçao wordt gehouden, wordt er gekeken naar de aanpak van gemeenschappelijke zaken in het Koninkrijk.
Volgens PAIS is het opvallend dat het thema van integriteit dit keer behandeld zal worden.

,,Alle partners in het Koninkrijk zijn zich bewust dat het gebrek aan integriteit in het bestuur, dat wil zeggen corruptie, wat armoede veroorzaakt en ongewenste sociale situaties tot gevolg heeft.”

De partij stelt dat politiek leider Alex Rosaria het thema van de integriteit vorig jaar tijdens zijn bezoek aan Nederland op de agenda zette.
Tijdens het overleg wordt ook een ander voor de partij belangrijk thema behandeld, namelijk de economische kansen binnen het Koninkrijk.

,,De internationale economie is en blijft een belangrijk vehikel om de economische groei, werkgelegenheid en meer koopkracht voor de burgers te stimuleren.”

- Advertentie -

In de ogen van de partij is het Ipko ook belangrijk omdat de huidige coalitie sinds 2012 benadrukt dat het Koninkrijk een structuur is waarbinnen er verder gewerkt wordt aan gemeenschappelijke belangen.
In die visie wordt het Koninkrijk niet gekenmerkt door paternalisme en afhankelijkheid, wordt er geen zout in oude wonden gewreven, maar werken de partners samen, zijn alle delen van elkaar afhankelijk en heerst er een respectvolle volwassen sfeer.

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

- Advertisement -

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

CC | Response to Parman International’s press release on the sale of Banco di Caribe

WILLEMSTAD, PHILIPSBURG - In light of the press release issued by Parman International B.V. (Parman) on September 16, 2021, the Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten...

NU | Crimineel contact van Ridouan T. aangehouden op Curaçao voor drugshandel

Een 49-jarige man die wordt gezien als crimineel contact van Ridouan T. is afgelopen weekend aangehouden op Curaçao op verdenking van internationale drugshandel. Dat bevestigt het Landelijk...

Parool | Politie arresteert handlanger van Taghi op Curaçao

Wouter Laumans en Paul Vugts De Antilliaanse politie heeft afgelopen weekend Gregory F. aangehouden op verzoek van Nederland. F. geldt als een crimineel contact van Ridouan Taghi, hij...

NTR | Koning: ‘Klimaatverandering het meest dringend onderwerp’, maar de Cariben worden niet genoemd

John Samson DEN HAAG – Nederland én de eilanden moeten gaan focussen op de dingen waar ze het wél mee eens zijn als ze met elkaar praten over...

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -