PAIS: Ipko gezamenlijke belangen

PAIS-Side-LogoWillemstad – Regeringspartij PAIS is hoopvol gestemd dat tijdens het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko), dat deze week op Curaçao van start gaat, de gemeenschappelijke belangen benadrukt zullen worden.

Advertentie

Tijdens dit overleg, dat voor het eerst op Curaçao wordt gehouden, wordt er gekeken naar de aanpak van gemeenschappelijke zaken in het Koninkrijk.
Volgens PAIS is het opvallend dat het thema van integriteit dit keer behandeld zal worden.

,,Alle partners in het Koninkrijk zijn zich bewust dat het gebrek aan integriteit in het bestuur, dat wil zeggen corruptie, wat armoede veroorzaakt en ongewenste sociale situaties tot gevolg heeft.”

De partij stelt dat politiek leider Alex Rosaria het thema van de integriteit vorig jaar tijdens zijn bezoek aan Nederland op de agenda zette.
Tijdens het overleg wordt ook een ander voor de partij belangrijk thema behandeld, namelijk de economische kansen binnen het Koninkrijk.

,,De internationale economie is en blijft een belangrijk vehikel om de economische groei, werkgelegenheid en meer koopkracht voor de burgers te stimuleren.”

In de ogen van de partij is het Ipko ook belangrijk omdat de huidige coalitie sinds 2012 benadrukt dat het Koninkrijk een structuur is waarbinnen er verder gewerkt wordt aan gemeenschappelijke belangen.
In die visie wordt het Koninkrijk niet gekenmerkt door paternalisme en afhankelijkheid, wordt er geen zout in oude wonden gewreven, maar werken de partners samen, zijn alle delen van elkaar afhankelijk en heerst er een respectvolle volwassen sfeer.

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *