27.6 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 01:27

Laatste reacties

- Advertentie -

Pais eist onderzoek FDRS

PAIS-Side-LogoWILLEMSTAD — Het coalitieoverleg tussen de politiek leiders van de coalitie over het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS) dat gisterochtend had moeten plaatsvinden is niet doorgegaan. Dit tot grote teleurstelling van coalitiepartij Pais. De politiek leider van de partij, Alex Rosaria, vindt het onacceptabel wat tot nu toe naar buiten is gekomen over de stichting.

Advertentie

- Advertentie -

Het coalitieoverleg had gisterochtend vroeg moeten plaatsvinden.
Maar gisterochtend maakte coalitielid en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran samen met FDRS-medewerker Malvina Cecilia een rondje langs de lokale media om zijn kant van het verhaal over FDRS te benadrukken.
De verkeerde volgorde, aldus Rosaria vanochtend.

Sulvaran heeft ervoor gekozen om eerst langs de media te gaan, om een roadshow te houden, en om daarna de coalitie uitleg te geven.
Dit is volgens mij de verkeerde volgorde.”

Rosaria was vanochtend bezig om met zijn collegacoalitieleiders af te stemmen wanneer het overleg plaats zal kunnen vinden.
Zijn hoop is dat de partijen voor vanmiddag met elkaar om de tafel kunnen zitten.
De Pais-leider stelt zich zorgen te maken over de ontwikkelingen van FDRS.
Hij wil dat de onderste steen bij de stichting boven komt.
De partij is dan ook voorstander van een uitgebreid en diepgaand onderzoek van overheidsaccount Soab naar alles wat met het fonds te maken heeft.

We werden door deze hele zaak verrast.
In het regeerakkoord werd weliswaar melding gemaakt van de oprichting van een fonds, maar dit was niet zo heel erg goed omschreven.
Maar nu blijkt dat leden van de Raad van Ministers niet goed op de hoogte zijn van wat FDRS precies is en doet.”

De Pais-leider is van mening dat de personen of instantie die met het onderzoek belast zullen worden niet aan Financiën-minister José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Sulvaran) moeten rapporteren.
Rosaria staat erop dat dit aan de hele Raad van Ministers moet gebeuren, omdat de stichting al onder deze minister ressorteert.

Het onderzoek zal zich niet alleen op het technische gedeelte moeten concentreren. Er zal ook moeten worden gekeken naar de toegevoegde waarde van de stichting.
Hoe de betalingen worden uitgevoerd, maar ook wat voor onderkomen de stichting op dit moment betrekt.”

Rosaria stelt zich zorgen te maken over de ontwikkelingen en onthullingen rondom FDRS.

Wij hebben ons altijd sterk gemaakt voor goed bestuur.
Wij zouden dingen anders gaan doen. Je kan natuurlijk geen wonderen verwachten.
Maar wij staan erop dat er sprake is van volledige transparantie. Daarom willen wij dat deze zaak zo goed mogelijk wordt onderzocht en dat er voor iedereen duidelijkheid komt, want deze zaak heeft een schaduw over dit kabinet geworpen en dit vinden wij onacceptabel
.”

- Advertisement -

Reactie
Sulvaran kan zich niet vinden in het standpunt van Pais.
Hij legt uit dat er gisterochtend geen coalitievergadering is belegd om over FDRS te praten.
Wel was er een overleg van politieke leiders als voorbereiding op de openbare vergadering over gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels.
In die vergadering, zegt Sulvaran, heeft hij aangegeven dat de minister van Financiën overheidsaccountantsbureau Soab opdracht heeft gegeven om onderzoek te toen bij FDRS.

Dus Rosaria is hiervan op de hoogte. Bovendien is Soab al drie weken bezig met het opzetten van de administratieve organisatie van het fonds.”

Verder zegt Sulvaran dat hij met de politieke leiders heeft afgesproken dat FDRS morgen een presentatie zal geven aan alle coalitieleden.

Want ik wil juist losse flodders binnen Pais voorkomen.”

Met betrekking tot de taken van FDRS hebben de politieke leiders sinds juli al een basisdocument waarin deze staan aangegeven.
Sulvaran doet een beroep op de leiders om dit document met de rest van hun coalitieleden te delen.

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Monday, November 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Curaçao start in december met boosterprik

Curaçao gaat ook starten met het toedienen van de boosterprik tegen Covid-19. Dit heeft de secretaris-generaal ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Sharon Melfor, bevestigd. In...

Nu.cw | Schouten: “Integrale aanpak nodig voor herstel koraal”

De bescherming en ontwikkeling van koraal in Caribisch Nederland is alleen mogelijk met een integrale aanpak. Zo schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in...

PBC | Ansary veroordeeld tot schadevergoeding van meer dan 1 miljard gulden

met vonnis | Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Husgang Ansary moet meer dan een miljard gulden aan schadevergoeding betalen aan Ennia, exclusief de wettelijke rente vanaf 2017. Dat is...

PBC | Curaçao sluit grenzen voor Omicron-variant

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao heeft sinds gisteren de grenzen gesloten voor reizigers uit een land waar wijdverspreid de Omnicron variant van Covid19 is. Vooralsnog gaat het om landen...
- Advertentie -