28 C
Willemstad
• zondag 26 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

OW | Complete keuken verdwenen uit Curacaohuis op Badhuisweg

HomeMediaAlgemeen nieuwsOW | Complete keuken verdwenen uit Curacaohuis op Badhuisweg
Marvelyne-Wiels-2
Complete keuken verdwenen uit Curacaohuis op Badhuisweg in Den Haag

DEN HAAG – Medewerkers van het Curaçaohuis in Den Haag keken deze week vreemd op toen in één van de panden een complete keuken was verdwenen. Dat schrijft het Antilliaans Dagblad dinsdag. De keuken werd 2,5 jaar geleden gebouwd in het pand aan de Badhuisweg.

Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao moest vorig jaar tijdelijk verhuizen, zodat het gebouw aan de Badhuisweg kon worden opgeknapt. Maar minister-president Ivar Asjes wilde niet meer wachten op die verbouwing en besloot onlangs dat het pand verkocht moet worden.

Het leegstaande historische pand aan Badhuisweg 173-175 wordt momenteel gestript | Inzet foto: de keuken blijkt buiten wetenschap van medewerkers in opdracht van Marvelyne Wiels te zijn ‘gedemonteerd en opgeslagen’ | Foto Angela Timmer
Het leegstaande monumentale pand van het Curacaohuis aan de Badhuisweg 173-175 wordt momenteel gestript: een complete keuken t.w.v. circa € 28.000 blijkt volledig buiten de kennis van de betrokken medewerkers om in opdracht van Marvelyne Wiels te zijn ‘gedemonteerd en opgeslagen’ | Foto Angela Timmer

Medewerkers van het Curaçaohuis, die deze week een kijkje kwamen nemen in het lege pand aan de Badhuisweg, ontdekten tot hun grote verbazing dat de ‘vrijwel nieuwe keuken’ inmiddels vakkundig was gedemonteerd en verdwenen. Volgens hen een opmerkelijke daad, omdat er geen sporen van braak werden gevonden.

Personeel niet op de hoogte

Het ministerie van Algemene Zaken op Curaçao heeft het Antilliaans Dagblad laten weten dat de keuken ‘is gedemonteerd en opgeborgen met de bedoeling om dezer te zijner tijd weer te installeren op de nieuwe locatie waar het kabinet zich zal gaan huisvesten’. Ze waren alleen wel vergeten de direct betrokkenen in te lichten.

Het is nog niet duidelijk waar het nieuwe Curaçaohuis zich in Den Haag zal gaan vestigen. Ook is niet bekend of er een nieuwe keuken gebouwd moet gaan worden, omdat het huidige keukenblok speciaal op maat is gemaakt voor het pand aan de Badhuisweg.

Gevolmachtigde Minister Marvelyne Wiels

Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao in het Curaçaohuis in Den Haag vertegenwoordigt de Curaçaose regering in Nederland. Marvelyne Wiels, de Gevolmachtigde Minister, heeft de algemene leiding en is daarnaast ook lid van de Ministerraad van het Koninkrijk.

Bron: OmroepWest
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. IK weet niet hoelang deze keuken á 56.000,00 Curaçaose nafjes al weg is gedemonteerd, als dit langer is dan 6 maanden ! dan vrees ik het ergste en weet dan ook bijna zeker in welke hoek wij moeten zoek waar zich deze keuken zich bevinden kan. 1) De keuken is opnieuw ingebouwd in de eigen woning van fraudelyne zelf . 2) De keuken heeft een plaatsje gevonden in de woning van fraudeleny’s neef Norven Leberock ter vergoeding van niet gedane werkzaamheden die op deze manier zijn betaald??. Is de keuken bij voorheen genoemden fraudeurs niet te vinden, zou ik de klanten kring van neef Norven Lebrock eens goed door lichten. Ben er bijna zeker van dat je dan bingo kan roepen.

 2. Ach, wat maakt het uit, die panden storten binnenkort toch in. Dat was toch de redenatie achter alle ellende van het moeten verhuizen en dure panden huren rondom het Curaçao huis? Dus is er minstens een keuken gered, dat we die keuken nooit meer terugzien dat is een ander verhaal, dat hoort bij onze “cultuur”. De gevolmachtigd minister wist het zeker vwb het instorten dus moest het wel waar zijn.. toch?

  Ik denk dat als we vanaf 10-10-10 gaan kijken wat dit zo langzamerhand overbodige (in de fysieke zin) instituut de belastingbetaler gekost heeft, dat we ons rotschrikken. Het is Curaçao ten voeten uit, alleen dan in het klein, waar er van alles verdwijnt, slordig met bezit en fondsen wordt omgesprongen en waar zoals gebruikelijk mensen met hun fikken in de kassa zitten, waar vriendjes en familie de voorkeur genieten vwb het verkrijgen van banen en of gunsten en waar niemand echt zijn mond open durft te doen en hetgeen er dan toch naar buiten komt wel wordt afgedekt door een autoriteit.

  We kunnen niet eens normaal een simpel kantoorpand in Den Haag runnen. Onze “vertegenwoordiging” geeft heel duidelijk aan wat ze vertegenwoordigen: Een grote onvolwassen grap die Curaçao heet.

 3. Fraudelyne Wiels zorgt dagelijks voor meer negatieve publiciteit voor Curacao in Nederland, en dat terwijl ze handenvol geld kost aan haar bijna wekelijkse tripjes naar Curacao (businesclass, 5 sterrenhotel en megadaggeldvergoeding).

  Om nog niet te spreken wat haar nepotisme ons kost: het aanstellen van familieleden waaronder haar luie dochter en de aan een geestelijke afwijking lijdende zoon van mafiabaas Elmer Wilsoe als IT manager (een afkorting door collega’sin het Curacaohuis wel eens Intelligence Terrible genoemd).

  En Asjes vind het allemaal goed, net als laffe coalitiegenoot Rosaria (Pais) die aan zijn zetel kleeft als Schotte aan zijn diplomatieke paspoort.

 4. Weer zo’n PS actie, net als het beeld van Peter Stuyvesant bij het gelijknamige college. Tot op de dag van vandaag ook niet bekend waar het beeld nu is…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties