29 C
Willemstad
• zaterdag 2 december 2023

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Curaçaose masterlicentiehouder Antillephone faciliteert gokbedrijf met overtreding anti-witwasregels

Persbureau Curacao DEN HAAG – Gokbedrijf Betent, in Nederland bekend van de onlinekansspelen van BetCity en opererend onder een ‘masterlicentie’ van Antillephone, heeft een boete van drie miljoen...
- Advertisement -spot_img

Overvalzaak bij Veeris wederom aangehouden

HomeLandenCuraçaoOvervalzaak bij Veeris wederom aangehouden

overvalWILLEMSTAD — De behandeling van een overval in Veeris is vrijdagochtend door de rechter op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) wederom uitgesteld voor meer onderzoek. De zaak werd inhoudelijk behandeld maar niet afgehandeld. De officier moet nog eerst een technisch rapport en diverse deskundigenrapporten afwachten, voordat ze een straf kan eisen tegen de verdachten.

Het gaat hier om de overval op snèk Papa ku Pèchi op 12 september vorig jaar.
Een van de overvallers, de zestienjarige Shervin Sendrik van Eiter, kwam een dag na de overval bij een auto-ongeluk op de F.D. Rooseveltweg om het leven.
De zaak werd vrijdagochtend inhoudelijk behandeld, maar het OM wil een proces-verbaal van de Technische Opsporingsdienst (TOD) over het onderzoek naar het gevonden vuurwapen afwachten.
De officier weet nog niets van het wapen.
Ze kan nog niet aantonen wat voor wapen het is.
Verder staat ook nog niet vast, wie het vuurwapen in zijn bezit had ten tijde van de overval.
Het vuurwapen werd door de politie gevonden in handen van de al overleden jongeman.
Het OM heeft het proces-verbaal van TOD wel aangevraagd maar heeft dit nog niet ontvangen. Verder werd de zaak aangehouden in afwachting van de deskundigenrapporten van de achttienjarige verdachte R.

De reclassering was niet bekend met zijn zaak en verder is er weinig tot geen informatie over hem.
De overvallers waren echter ten tijde van het delict allen minderjarig, dus worden de betreffende deskundigen gevraagd hem te onderzoeken en een rapport over hem op te stellen. Naast de verdachte R. worden ook de zeventienjarige Glenshemar S. en de achttienjarige Josue N. beschuldigd van de overval bij de snèk Papa ku Pèchi.
Daarnaast worden de verdachten S. en R. ook beschuldigd van een gewapende overval aan de Jumentoweg, gepleegd op 31 mei vorig jaar waarbij een man werd mishandeld en zijn gouden ketting van hem werd afgerukt.

Schorsingsverzoek
Gezien het feit dat de voortzetting van de behandeling niet in een korte periode kan plaatsvinden, dienden de advocaten van de mannen een schorsingsverzoek in.
Volgens de advocaat van S. is hij heel jong en heeft hij een blanco strafblad. S. studeert nog en ziet de raadsvrouw veel toekomstperspectief.
Verder wees zij op het feit dat de gevangenis niet gepast is voor deze jonge verdachte.
In verband hiermee verzocht zij de rechter om – indien hij voorlopig niet naar huis mag – het advies van de reclassering te volgen en hem naar Brasami over te plaatsen.
De Voogdijraad is echter van mening dat S. naar het Gouvernements Opvoedings Gesticht (GOG) moet, omdat hij geen spijt toont van wat hij heeft gedaan.
Verder wordt geadviseerd dat S. trainingen volgt bij Feffik.
Zijn zus, die heel emotioneel was tijdens de behandeling van de zaak, verzocht het gerecht S. te helpen.
De zus uit dat zij een verslaafde moeder hebben die nooit voor hen had gezorgd en zij vroeg de rechter om een tweede kans voor hem.
De advocaten van de andere verdachten dienden ook een verzoek in voor voorlopige vrijlating, gezien het feit dat ze te jong zijn om de voortzetting van de behandeling in de gevangenis af te wachten.
Volgens de reclassering is er in het geval van N. de mogelijkheid om hem met elektronisch toezicht voorlopig vrij te laten, omdat hij naar school gaat en een stageplek heeft.
Volgens de reclassering bestaat er ook de mogelijkheid voor hem om het stageproces te hervatten.
De rechter deelt de mening van de officier dat dit een ernstige zaak is en wees de verzoeken af. De zaak wordt aangehouden tot 15 februari.

KADER

Snèk Papa ku Pèchi

Volgens de slachtoffers van de overval bij de snèk, stormden drie mannen het etablissement binnen en gingen ver uit elkaar staan. Vervolgens kwam een vierde verdachte naar binnen. De vierde man haalde een vuurwapen tevoorschijn en vroeg naar de autosleutels van een buiten geparkeerde goudkleurige Hyundai. Daarna werden de snèk-bezoekers bevolen al hun waardevolle spullen op tafel te leggen. De verdachten vluchtten vervolgens met onder andere de portemonnees van de slachtoffers, in de Hyundai weg. De verdachte R. beriep zich vrijdagochtend op zijn zwijgrecht. De andere verdachten bekenden wel bij de atrako betrokken te zijn geweest, maar ze ontkenden in het bezit te zijn geweest van een vuurwapen. Verder wilden ze niet zeggen wie nou wel het wapen had. Een getuige heeft tijdens een fotoconfrontatie de verdachte N. aangewezen als degene die in het bezit was van een vuurwapen. Hij ontkent dit. De getuige wees S. verder aan als de bestuurder van de vluchtauto. N. verklaarde zelf dat R. de chauffeur was en dat hij achter de bestuurder was gaan zitten. R. beriep zich op zijn zwijgrecht en S. zei dat hij die dag naast de bestuurder zat. Verder verklaarden de verdachten dat ze niet van tevoren op de hoogte waren dat er een overval gepleegd zou worden. Volgens de mannen had, de inmiddels overleden, Van Eiter, die ze als Kevin kenden, onderdelen van een Hyundai nodig. Die waren ze gaan zoeken, met alle gevolgen van dien.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties