30 C
Willemstad
• zaterdag 21 mei 2022 19:12

Laatste reacties

- Advertentie -

Overvallen en inbraken

overvallers gepaktWILLEMSTAD — Bewoners en toeristen op het eiland hebben al langer te maken met (woning)inbraken en (auto)diefstallen, al dan niet in combinatie met geweld.

overvallersDit was donderdag ook het geval, toen een 26-jarige man in zijn woning bij Fontein werd overvallen en een bejaarde vrouw van 74 jaar in haar woning in de Kaya Beethoven.
De 26-jarige man lag te slapen, maar werd wakker van een geluid.
De man deed de slaapkamerdeur open en zag drie voor hem onbekende mannen in zijn woning staan.
Twee van de mannen waren gewapend met een vuurwapen en één met een koevoet.
De man kreeg van een van de overvallers de opdracht om op bed te gaan liggen, en deze eiste vervolgens geld.
Op dat moment werd hij geschopt en geslagen, alsmede met de koevoet op zijn voet geslagen. Daarna werd hij op het bed vastgebonden, terwijl de mannen het huis doorzochten.
Even later werd het slachtoffer uit de slaapkamer gehaald. Hij moest in de gang op de grond gaan liggen.
De mannen zochten verder naar waardevolle spullen en vluchtten daarna weg. De man bleef even liggen om zich ervan te verzekeren dat ze weg waren.
Later zag hij dat de mannen diverse spullen, inclusief zijn portemonnee, auto- en huissleutel, hadden meegenomen.

- Advertentie -

Kaya Beethoven
Nog geen twee uur nadat de centrale meldkamer van de politie de melding binnenkreeg van bovengenoemde overval, rukte een patrouillewagen uit naar de Kaya Beethoven voor een andere gewapende overval in een woning.
Uit een preliminair onderzoek aldaar bleek dat een onbekende man de woning van een 74-jarige vrouw was binnengedrongen.
De dochter van de vrouw verklaarde tegenover de politie dat ze op de bovenverdieping van de woning in bed lag, toen ze iets hoorde.
Ze maakte de slaapkamerdeur open en schrok van een voor haar onbekende man met handschoenen aan, die haar mond met tape afplakte en haar met de dood bedreigde als ze niet stil zou zijn.
Toen hoorde ze haar 74-jarige moeder schreeuwen dat een man haar trachtte te wurgen en dat hij naar de bovenverdieping rende. De bejaarde vrouw riep vervolgens ook de naam van een mannelijke bewoner, waarop de overvaller via een raam wegvluchtte.

Andere gevallen
Daarnaast werd er bij diverse bedrijven ingebroken, zoals bij de Saliña Department Store en bij de Liquor Store in Otrobanda.
Verder werd een bewaker van een bank ontvoerd en mishandeld, terwijl de overvallers de sleutels van de bank eisten.
Ook werd zijn voertuig vernield.

auto-inbraakTevens werd bij een groot aantal voertuigen ingebroken en/of gestolen, terwijl enkele auto’s later gestript zijn teruggevonden in diverse mondi’s op het eiland.
Bovendien werden diverse (Chinese) toko’s overvallen, net als veel (bejaarde) voetgangers. Daarnaast zijn er nog veel zaken die niet eens bekend zijn bij de politie.
Enkele slachtoffers van overvallen zeggen desgevraagd tegenover de Amigoe geen aangifte te willen doen, aangezien er toch niets gebeurd.
Anderen zijn ongedocumenteerde immigranten, die bang zijn zelf opgepakt te worden voor uitlevering.
Tevens zijn er diverse slachtoffers die zich bedreigd voelen, omdat de overvallers zeggen terug te zullen keren als zij ook maar iets tegen de politie zeggen.
Daarnaast worden er ook veel toeristen overvallen, die van het kastje naar de muur worden gestuurd en vervolgens weggaan met mixed feelings over het eiland, waardoor de economie negatief wordt beïnvloed.
Minister van Justitie Nelson Navarro is zich van het groeiende probleem bewust en heeft eerder al een noodplan aangekondigd tegen geweld.
Zo moeten zeker tien politieeenheden door de straten van Curaçao patrouilleren ter voorkoming van criminele activiteiten.
De tijd zal zeggen of dit noodplan positieve resultaten oplevert.

De politie is nog altijd op zoek naar belangrijke tips over overvallen.
De Atrakoafdeling is bereikbaar via de telefoonnummers 866-6140, 866-6192, 866-6109, 917 of de anonieme tiplijn 108.

bron: Amigoe

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
  1. Kunt u 50% staven aan de hand van cbs gegevens bijv?
    Ik woon dan gedeeltelijk en op c alswel op aruba maar vind wel dat we moeten oppassen niet in overdrijving te vallen. Overal is het safe danwel niet safe.

  2. Ja ik mijd Curacao daarom als de pest en heb vorig jaar besloten om op Aruba een villa te kopen vanwege de lage criminaliteitscijfers op dit eiland. Ik geef toe dat Curacao een rijkere culturele achtergrond heft maar daar heb je niets aan als 50% van de bevolking zicg schuldig maakt aan roof.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | ‘Curaçao deporteert Venezolanen als toerist’

Persbureau Curacao Zes Venezolaanse mannen die op Curaçao vast zitten omdat ze zonder papieren binnen probeerden te komen worden worden vandaag als toerist naar Panama gestuurd, maar in...

PBC | Ajax wint met 1-5 van Team Curaçao

Persbureau Curacao Ajax heeft het oefenduel met Team Curaçao ruim gewonnen. Christian Rasmussen was man van de wedstrijd. Mede door vier doelpunten van de Deen en een serie...

PBC | Verbond van protestantse voorgangers vindt overheid medeplichtig aan misbruik van vrouwen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het verbond van protestantse voorgangers APK protesteert tegen de plannen van de overheid om prostitutie te faciliteren in Campo Alegre. Ze zou daarmee medeplichtig...

Opinie Jeff Sybesma | Dag van de biodiversiteit

Opinie Dr. Jeff Sybesma | “Building a shared future for all life” Bios betekent in het Latijn: leven. Biodiversiteit betekent dus de verscheidenheid aan leven. Maar wat is...

NU | Ajax dankzij uitblinker Rasmussen en Ihattaren ruim langs Curaçao in oefenduel

Ajax heeft een vriendschappelijke wedstrijd tegen Curaçao in de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) zonder problemen gewonnen. De Amsterdammers waren dankzij uitblinker Christian Rasmussen en...

Telegraaf | JA21 wil opvang veiligelanders verplaatsen: ’Asielzoekers naar Curaçao’

Valentijn Bartels en Niels Rigter Den Haag - Nederland moet de asielprocedure voor asielzoekers uit veilige landen verplaatsen naar het Caribisch deel van het koninkrijk. Dat voorstel doet...
- Advertentie -
- Advertentie -