Overleg overheidsvakbonden

WILLEMSTAD — De dagelijkse besturen van overheidsvakbonden Abvo, NAPB, STrAF en SAP komen vanmiddag om drie uur bijeen om te praten over mogelijke maatregelen die de regering wil nemen, die vergaande gevolgen kunnen hebben voor de rechtspositie van ambtenaren in dienst van het land Curaçao. Deze maatregelen zouden onder meer uit moeten gaan van bevriezen van salarissen en periodieke verhogingen voor ambtenaren en tevens het drastisch reorganiseren van het overlegorgaan van overheid en overheidsvakbonden, het Centraal Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken (CGOA).
De overheidsvakbonden reageerden in de afgelopen dagen getergd op de vermeende intenties van de regering.
Ze wijzen er telkens op dat de regering niet aan de arbeidsvoorwaarden van de vakbonden mag komen, zolang het Sociaal Statuut geldig is.
In dit akkoord, dat op weg naar 10-10-‘10, de start van het land Curaçao, werd gesloten, kwamen de beide partijen overeen dat er tot juni 2015 niet aan de arbeidsvoorwaarden van ambtenaren getornd zal worden.
Dit akkoord regelt verder de overgang van de toenmalige entiteiten, het eilandgebied Curaçao en het land de Nederlandse Antillen naar het land Curaçao.
De vergadering vindt plaats in het Abvo-gebouw in Brievengat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *