30 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Overleg om impasse in coalitie te doorbreken

HomeMediaAmigoe | Overleg om impasse in coalitie te doorbreken

Pais en PS in RdK-kwestie

Knipselkrant CuraçaoKnipselkrant CuraçaoWILLEMSTAD — Vertegenwoordigers van PS en Pais gaan om de tafel zitten om te proberen de politieke impasse in de coalitie over de voordracht van een nieuwe directeur van overheids-nv Refinería di Kòrsou (RdK) te doorbreken. Dit overleg moet in de loop van vandaag of morgen plaatsvinden. Vertegenwoordigers van beide partijen tonen zich optimistisch over een positieve afloop. Dit ondanks de felle politieke retoriek van de afgelopen dagen.

Advertentie

Het overleg zal via de verschillende organen van de partijen plaatsvinden.
Gezocht wordt naar een oplossing die het voortbestaan van de coalitie moet garanderen.
Vertegenwoordigers van beide partijen waarmee de Amigoe heeft gesproken, geven aan dat deze zaak in principe niet tot de val van het kabinet zal leiden.
Wel is duidelijk geworden dat er achter de schermen sprake is van behoorlijk wat spanning veroorzaakt door de scherpe standpunten die door zowel Pais als PS in deze zaak zijn ingenomen.

Tijdens de ledenvergadering van PS afgelopen zaterdag haalde premier Ivar Asjes, overigens zonder namen te noemen, fel uit naar coalitiepartner Pais en haar politiek leider Alex Rosaria.
Asjes riep Rosaria en Pais op om de beslissing van de meerderheid te respecteren. Hierbij verwijzend naar het feit dat een meerderheid in de Raad van Ministers (RvM) zich had geschaard achter de voordracht van Jose van den Wal Arnemann als nieuwe directeur voor RdK.
Pais verzet zich tegen deze voordracht en verwijst hierbij naar het feit dat Van den Wal Arneman volgens de assessment niet de beste kandidaat is.

Asjes bracht zaterdag naar voren dat meerdere factoren hem hebben doen besluiten om niet voor de voorkeurskandidaat Roderick van Kwartel te kiezen.
Dit zal volgens de premier aanstaande woensdag tijdens de vergadering van de RvM aan bod komen, wanneer hij in een brief het besluit van de voordracht van de regering zal motiveren.
Asjes ging niet in op de details, maar meldde dat er sprake zou zijn van niet-correcte informatie die op de cv van een van de kandidaten zou staan en dat deze ‘informatie bij diegenen die zich te prematuur hebben uitgelaten, voor veel pijn zal zorgen’.
De premier haalde fel uit naar coalitiepartner Pais.

Helmin ‘Magno’ Wiels heeft altijd gezegd dat je respect niet moet vragen, maar respect moet opleggen. Het is nu tijd geworden dat Pueblo Soberano respect gaat opleggen. Als zij de meerderheid niet willen respecteren, dan moeten zij maar gaan regeren met diegenen die zij met woorden als ‘maffia’, ‘corrupt’ en ‘voodoo finance’ hebben bestempeld.” Asjes verklaarde ook geen angst te hebben voor verkiezingen. “We zijn daar klaar voor.”

Deugdelijkheid van bestuur
Pais gaat op haar Facebookpagina in op de uitlatingen van Asjes door te stellen dat zij niet zal reageren op dingen die gezegd of geïnsinueerd worden in een politieke sede.

Wij praten om de tafel. Net zoals wij ook om de tafel hebben gezegd dat voor wat betreft RdK wij de beste kandidaat, zoals dit door de professionele assessment naar voren is gebracht, benoemd willen zien als directeur. Dit heeft niks te maken met respect, maar het is een kwestie van deugdelijkheid van bestuur.”

Meerderheid heeft niet altijd gelijk
De reactie van Pais leidde tot een aantal reacties op haar Facebook-pagina met de vraag waarom de partij de wens van de meerderheid niet accepteert.

Een meerderheid ging akkoord met het nieuwe beleid bij Aqualectra.
Kijk wat hiervan het resultaat is geworden.
Het is niet omdat een meerderheid akkoord gaat met een besluit dat het een goede beslissing is.
Goed bestuur heeft niet alleen te maken met een meerderheid, maar het is ook een kwestie van principes van good corporate governance”, aldus mensen op Facebook.

In haar partijblad Paisahe gaat Pais verder in op deze zaak.
Mochten de partijen er om de tafel niet uitkomen, stelt Pais, dan zullen de Staten zich erover moeten uitspreken.

Het is dan aan de Staten om aan te geven of zij het eens zijn met het besluit van de Raad van Ministers ja of nee.”

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties