33 C
Willemstad
• donderdag 13 juni 2024

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | Colombia voert extreem zware beveiliging door voor VN-top

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens een top van de Verenigde Naties die van 21 oktober tot 1...

ParadiseFM | Muzikant op Sint Maarten doodgeschoten

Op Sint Maarten is een man doodgeschoten. Het incident vond plaats op Guana Bay Road rond kwart over negen dinsdagvond bij de ingang van het sociale woningproject...

ParadiseFM | Minister laat kartonopslag in Sans Souci opruimen

Op bevel van minister Silvania is gisteren de veelbesproken karton-scrap yard opgeruimd. Stapels karton en grote machines zijn verwijderd. Op 23 september vorig jaar gaf de minister...

ParadiseFM | Delegatie IMF praat met regering over economische ontwikkelingen

Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds is op Curaçao voor besprekingen met de regering en verschillende andere organisaties. Gisteren was er een succesvolle ‘Courtesy Meeting’ met...

ParadiseFM | CASHA: Bezettingsgraad in mei iets hoger dan vorig jaar

De bezettingsgraad van kleine accommodaties op Curaçao die zijn aangesloten bij toerismeorganisatie CASHA was in mei van dit jaar iets hoger dan in april. Dat blijkt uit...
- Advertisement -spot_img

Overlast ratten stevig aangepakt

HomeNieuwsOverlast ratten stevig aangepakt

rattenWILLEMSTAD — De rattenbestrijding neemt bij de ongediertebestrijding naast denguebestrijding in 2013 en de komende jaren een bijzondere plaats in. De toenemende overlast van ratten in de binnenstad en buitenwijken zal stevig aangepakt worden.

Dat meldde het vorige interim-kabinet in de algemene beschouwing voor 2013 onder het kopje ‘Technische Hygiëne Zorg’ in het hoofdstuk van het ministerie voor Gezondheid, Natuur & Milieu.

De resultaten van een in 2012 opgezet inventarisatie-onderzoek naar ongedierte zullen hierbij ook ingebracht worden.
Denguebestrijding blijft een belangrijk aandachtspunt met name vanwege het relatief frequent voorkomen van dengue-epidemieën.
De extra focus zal dan ook liggen op minimalisatie van (de dreiging van) deze epidemieën. Naast actieve muggenbestrijding vergt ook overige ongediertebestrijding de nodige aandacht. De opvoeding van de bevolking speelt een belangrijke rol hierbij en het voorkomen en de bestrijding van ziekten die aan ongedierte gerelateerd kunnen worden.
Indien zich echter epidemieën voordoen, zal het gebruik van repressieve technieken noodzakelijk blijven.

De overdracht van de inspectietaken op gebied van controle van de naleving van onder andere voedselveiligheid op basis van de Warenwet Inspectie Gezondheidsbescherming, zal in 2013 afgerond zijn.

In 2013 is het belangrijk medewerkers voor te bereiden door gespecialiseerde trainingen en opleidingen in het buitenland, zodat de afdeling haar taken naar behoren kan blijven vervullen.
Daarnaast dient het al aanwezige en blijvende personeel regelmatig bijgeschoold te worden, om de recente ontwikkelingen bij te houden.

I Love Curaçao Clean
De hygiënische toestand van openbare plaatsen en woonwijken zal ook in 2013 bevorderd worden middels gerichte voorlichting en gecoördineerde campagnes zoals ‘I love Curaçao clean’. Hierbij zal evenals in eerdere jaren vanuit een multidisciplinair team, met verschillende instanties samengewerkt worden.

De Amigoe berichtte vorig jaar oktober nog dat de binnenstad met een ware rattenplaag kampte.
Dit werd naar voren gebracht door het Statenlid Eugene Cleopa tijdens een vergadering.
Hij drong aan op actie nadat hij niet alleen klachten hierover had ontvangen, maar het ook zelf aanschouwde vanuit zijn werkkamer.

Oud-minister Jacinta Scoop-Constancia antwoordde dat de overheid al bezig was met de aanpak van het rattenprobleem in de binnenstad en dat toeristenbureau CTB en Selikor een convenant met elkaar hadden gesloten om de binnenstad schoon te houden.
Verder kondigde ze een informatiecampagne aan en had de overheid ook gif aan ondernemers uitgedeeld om de ratten te kunnen bestrijden.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties