29 C
Willemstad
• maandag 3 oktober 2022

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

AntilliaansDagblad | Silvania schiet uit z’n slof

Aanval op journalist Gonzalo Cuales maar ook op aan PAR-verbonden bedrijven Willemstad - ,,Grote bedrijven die verbonden waren aan het kabinet-Rhuggenaath hebben miljoenen aan de NOW-regeling ontvangen, waarna...

AntilliaansDagblad | ‘Schaarste dreigt’

Importeurs wijzen op ongewenste gevolgen Makutu Básiko 2022 Willemstad - De nieuwe basismandregeling - Makutu Básiko 2022 - zal ongewenste gevolgen hebben, te weten schaarste en het mogelijk...

Overlast ratten stevig aangepakt

rattenWILLEMSTAD — De rattenbestrijding neemt bij de ongediertebestrijding naast denguebestrijding in 2013 en de komende jaren een bijzondere plaats in. De toenemende overlast van ratten in de binnenstad en buitenwijken zal stevig aangepakt worden.

Dat meldde het vorige interim-kabinet in de algemene beschouwing voor 2013 onder het kopje ‘Technische Hygiëne Zorg’ in het hoofdstuk van het ministerie voor Gezondheid, Natuur & Milieu.

De resultaten van een in 2012 opgezet inventarisatie-onderzoek naar ongedierte zullen hierbij ook ingebracht worden.
Denguebestrijding blijft een belangrijk aandachtspunt met name vanwege het relatief frequent voorkomen van dengue-epidemieën.
De extra focus zal dan ook liggen op minimalisatie van (de dreiging van) deze epidemieën. Naast actieve muggenbestrijding vergt ook overige ongediertebestrijding de nodige aandacht. De opvoeding van de bevolking speelt een belangrijke rol hierbij en het voorkomen en de bestrijding van ziekten die aan ongedierte gerelateerd kunnen worden.
Indien zich echter epidemieën voordoen, zal het gebruik van repressieve technieken noodzakelijk blijven.

De overdracht van de inspectietaken op gebied van controle van de naleving van onder andere voedselveiligheid op basis van de Warenwet Inspectie Gezondheidsbescherming, zal in 2013 afgerond zijn.

In 2013 is het belangrijk medewerkers voor te bereiden door gespecialiseerde trainingen en opleidingen in het buitenland, zodat de afdeling haar taken naar behoren kan blijven vervullen.
Daarnaast dient het al aanwezige en blijvende personeel regelmatig bijgeschoold te worden, om de recente ontwikkelingen bij te houden.

I Love Curaçao Clean
De hygiënische toestand van openbare plaatsen en woonwijken zal ook in 2013 bevorderd worden middels gerichte voorlichting en gecoördineerde campagnes zoals ‘I love Curaçao clean’. Hierbij zal evenals in eerdere jaren vanuit een multidisciplinair team, met verschillende instanties samengewerkt worden.

De Amigoe berichtte vorig jaar oktober nog dat de binnenstad met een ware rattenplaag kampte.
Dit werd naar voren gebracht door het Statenlid Eugene Cleopa tijdens een vergadering.
Hij drong aan op actie nadat hij niet alleen klachten hierover had ontvangen, maar het ook zelf aanschouwde vanuit zijn werkkamer.

Oud-minister Jacinta Scoop-Constancia antwoordde dat de overheid al bezig was met de aanpak van het rattenprobleem in de binnenstad en dat toeristenbureau CTB en Selikor een convenant met elkaar hadden gesloten om de binnenstad schoon te houden.
Verder kondigde ze een informatiecampagne aan en had de overheid ook gif aan ondernemers uitgedeeld om de ratten te kunnen bestrijden.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -