27.3 C
Willemstad
• dinsdag 27 juli 2021 18:12

Laatste reacties

- Advertentie -

Overlast ratten stevig aangepakt

rattenWILLEMSTAD — De rattenbestrijding neemt bij de ongediertebestrijding naast denguebestrijding in 2013 en de komende jaren een bijzondere plaats in. De toenemende overlast van ratten in de binnenstad en buitenwijken zal stevig aangepakt worden.

Dat meldde het vorige interim-kabinet in de algemene beschouwing voor 2013 onder het kopje ‘Technische Hygiëne Zorg’ in het hoofdstuk van het ministerie voor Gezondheid, Natuur & Milieu.

De resultaten van een in 2012 opgezet inventarisatie-onderzoek naar ongedierte zullen hierbij ook ingebracht worden.
Denguebestrijding blijft een belangrijk aandachtspunt met name vanwege het relatief frequent voorkomen van dengue-epidemieën.
De extra focus zal dan ook liggen op minimalisatie van (de dreiging van) deze epidemieën. Naast actieve muggenbestrijding vergt ook overige ongediertebestrijding de nodige aandacht. De opvoeding van de bevolking speelt een belangrijke rol hierbij en het voorkomen en de bestrijding van ziekten die aan ongedierte gerelateerd kunnen worden.
Indien zich echter epidemieën voordoen, zal het gebruik van repressieve technieken noodzakelijk blijven.

De overdracht van de inspectietaken op gebied van controle van de naleving van onder andere voedselveiligheid op basis van de Warenwet Inspectie Gezondheidsbescherming, zal in 2013 afgerond zijn.

- Advertentie -

In 2013 is het belangrijk medewerkers voor te bereiden door gespecialiseerde trainingen en opleidingen in het buitenland, zodat de afdeling haar taken naar behoren kan blijven vervullen.
Daarnaast dient het al aanwezige en blijvende personeel regelmatig bijgeschoold te worden, om de recente ontwikkelingen bij te houden.

I Love Curaçao Clean
De hygiënische toestand van openbare plaatsen en woonwijken zal ook in 2013 bevorderd worden middels gerichte voorlichting en gecoördineerde campagnes zoals ‘I love Curaçao clean’. Hierbij zal evenals in eerdere jaren vanuit een multidisciplinair team, met verschillende instanties samengewerkt worden.

De Amigoe berichtte vorig jaar oktober nog dat de binnenstad met een ware rattenplaag kampte.
Dit werd naar voren gebracht door het Statenlid Eugene Cleopa tijdens een vergadering.
Hij drong aan op actie nadat hij niet alleen klachten hierover had ontvangen, maar het ook zelf aanschouwde vanuit zijn werkkamer.

Oud-minister Jacinta Scoop-Constancia antwoordde dat de overheid al bezig was met de aanpak van het rattenprobleem in de binnenstad en dat toeristenbureau CTB en Selikor een convenant met elkaar hadden gesloten om de binnenstad schoon te houden.
Verder kondigde ze een informatiecampagne aan en had de overheid ook gif aan ondernemers uitgedeeld om de ratten te kunnen bestrijden.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

LC | Nederlandse BV van Dos Santos moet Angola miljoenen teruggeven

Een Nederlands bedrijfje gelinkt aan Isabel dos Santos, de steenrijke dochter van de oud-president van Angola, moet een pakket aandelen ter waarde van honderden miljoenen dollars teruggeven...

ParadiseFM | 79 nieuwe coronagevallen, CMC krijgt 2 patiënten erbi

Er zijn 79 nieuwe coronabesmettingen op Curaçao aangetroffen op dinsdag, waarvan 5 geïmporteerd. Zo blijkt uit 1969 afgenomen tests. 87 mensen zijn uit isolatie. In het...

ParadiseFM | Politie houdt man verdacht van meerdere inbraken aan

De politie heeft in de kaya Miranda een 26-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij verschillende inbraken in Bandariba. Hij wordt ook verdacht van een...

Democracy now! | Tuesday, July 27, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | Vals zelfbeeld

Ed Kronenburg | Financieel Dagblad De moord op Peter R. de Vries is ook voor de buitenlandse pers aanleiding om het Nederlandse drugsbeleid aan de kaak te stellen....
- Advertentie -