30 C
Willemstad
• woensdag 14 april 2021 17:11

PBC | Nederlands reisadvies blijft voorlopig negatief

Persbureau Curacao DEN HAAG – Tijdens de persconferentie gisteravond in Nederland is er door het kabinet nog geen duidelijkheid gegeven over wanneer er weer gereisd mag worden. Het...

PB | Townhall meeting on volcanoes this Thursday

Residents of Saba are invited to a townhall meeting on Thursday, April 15 to attend a presentation by volcanologist Elske de Zeeuw-Van Dalfsen of the Royal Netherlands...

Democracy now! | Wednesday April 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Namen formateurs bekendgemaakt

Advocaat Chester Peterson is door partij MFK voorgedragen als formateur bij gouverneur Lucille George-Wout. Ook oud-minister en internationaal advocaat Rutsel Martha wordt later voorgedragen als formateur. De...

PB | Nieuwe procureur-generaal maakt kennis met Gouverneur

WILLEMSTAD – Op maandag 12 april heeft de nieuwe procureur-generaal van het Openbaar Ministerie van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoOtrobanda strijdt verder

Otrobanda strijdt verder

 

Willemstad – De Federashon Otrobanda (FO), Plataforma Otrobanda (PO) en Sosiedat di Komersiante di Otrobanda (SKO) geven de strijd om het ziekenhuis in Otrobanda te behouden nog niet op, zo blijkt uit een gezamenlijk persbericht.

Uitvoeringsorganisatie Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen (Usona) verklaarde onlangs in de Staten dat de bijkomende wijzigingen die gedaan moeten worden om het ziekenhuis bij het voormalige Amstelterrein te bouwen ‘niet meer noch minder’ zijn dan bij de Jan Noorduynweg.

,,Bij dit soort terrein, verzadigd met water, betekent dit een fundering op betonnen palen tot een diepte waar men een stevige ondergrond aantreft; een systeem dat veel meer geld en tijd kost dan een fundering op harde grond”, aldus de samenwerkende organisaties.

Ook wateroverlast is volgens de FO, PO en SKO een belangrijk punt. Net zoals bij de Jan Noorduynweg zal bij het Amstelterrein de grond moeten worden verhoogd. Dat brengt, zo menen de organisaties, nog meer geld en tijd met zich mee.

,,De Staten heeft ook gehoord dat er bij het Amstelterrein een tweede weg aangelegd moet worden om te garanderen dat de ambulance het ziekenhuis altijd kan bereiken.

,,Zo’n weg zal over een dam moeten komen, of het wordt een heel lange brug. Weer torenhoge kosten. Sehos is altijd bereikbaar via twee of meerdere bestaande, grote wegen.”

De Staten heeft tevens het advies gekregen om een laboratorium vlakbij het ziekenhuis te plaatsen, om een betere en snellere medische zorg te garanderen.

FO, PO en SKO: ,,Het Amstelterrein biedt niet ge noeg ruimte voor beide gebouwen. Op het Sehosterrein is er wel ruimte voor een groot laboratorium samen met het ziekenhuis.”

,,Dit alles is nog een bewijs dat Otrobanda meer dan genoeg ruimte en alle ingrediënten heeft om een nieuw ziekenhuis te realiseren, goed bereikbaar en sneller operationeel, en zonder al die bijkomende kosten zoals bij de Jan Noorduynweg en het Amstelterrein”, besluiten de organisaties in het gezamenlijke persbericht.

Volgens het drietal ‘moet de Staten na de presentatie haar eigen conclusies kunnen trekken’.

,,Graag zijn de Otrobanda-organisaties bereid de Staten alle informatie te verschaffen over de locatie in Otrobanda”, lichten de organisaties toe.

 

Bron: Antiliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties