27 C
Willemstad
• maandag 4 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Otrobanda strijdt verder

 

Willemstad – De Federashon Otrobanda (FO), Plataforma Otrobanda (PO) en Sosiedat di Komersiante di Otrobanda (SKO) geven de strijd om het ziekenhuis in Otrobanda te behouden nog niet op, zo blijkt uit een gezamenlijk persbericht.

- Advertentie -

Uitvoeringsorganisatie Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen (Usona) verklaarde onlangs in de Staten dat de bijkomende wijzigingen die gedaan moeten worden om het ziekenhuis bij het voormalige Amstelterrein te bouwen ‘niet meer noch minder’ zijn dan bij de Jan Noorduynweg.

,,Bij dit soort terrein, verzadigd met water, betekent dit een fundering op betonnen palen tot een diepte waar men een stevige ondergrond aantreft; een systeem dat veel meer geld en tijd kost dan een fundering op harde grond”, aldus de samenwerkende organisaties.

Ook wateroverlast is volgens de FO, PO en SKO een belangrijk punt. Net zoals bij de Jan Noorduynweg zal bij het Amstelterrein de grond moeten worden verhoogd. Dat brengt, zo menen de organisaties, nog meer geld en tijd met zich mee.

,,De Staten heeft ook gehoord dat er bij het Amstelterrein een tweede weg aangelegd moet worden om te garanderen dat de ambulance het ziekenhuis altijd kan bereiken.

,,Zo’n weg zal over een dam moeten komen, of het wordt een heel lange brug. Weer torenhoge kosten. Sehos is altijd bereikbaar via twee of meerdere bestaande, grote wegen.”

De Staten heeft tevens het advies gekregen om een laboratorium vlakbij het ziekenhuis te plaatsen, om een betere en snellere medische zorg te garanderen.

FO, PO en SKO: ,,Het Amstelterrein biedt niet ge noeg ruimte voor beide gebouwen. Op het Sehosterrein is er wel ruimte voor een groot laboratorium samen met het ziekenhuis.”

,,Dit alles is nog een bewijs dat Otrobanda meer dan genoeg ruimte en alle ingrediënten heeft om een nieuw ziekenhuis te realiseren, goed bereikbaar en sneller operationeel, en zonder al die bijkomende kosten zoals bij de Jan Noorduynweg en het Amstelterrein”, besluiten de organisaties in het gezamenlijke persbericht.

Volgens het drietal ‘moet de Staten na de presentatie haar eigen conclusies kunnen trekken’.

,,Graag zijn de Otrobanda-organisaties bereid de Staten alle informatie te verschaffen over de locatie in Otrobanda”, lichten de organisaties toe.

 

Bron: Antiliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Speciaal loket deze maand voor bursalen om uit te schrijven

Persbureau Curacao Kranshi opent een apart loket voor aanstaande bursalen die het eiland voor langer dan zes maanden verlaten. Daar kunnen zij zich uitschrijven, een afspraak maken is...

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar. Ze...

PBC | Roald Lappere wordt nieuwe directeur Koninkrijksrelaties

Persbureau Curacao Roald Lapperre wordt de nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Henk Brons op, die met pensioen gaat. De benoeming...

Column Youp | Vlucht

We krijgen een koningin met humor en dat vind ik een mooi vooruitzicht nu ons land een toch wat oververhitte indruk maakt. Amalia zei vorige week dat...

CC | Curaçao less attractive for entrepreneurs due to bureaucracy and high costs

WILLEMSTAD - The bureaucracy and high costs of doing business make Curaçao less attractive for entrepreneurs than other countries in the Caribbean. This is evident from a...

NOS | De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft excuses aangeboden voor de rol van de bank in het slavernijverleden. Knot deed dat tijdens de nationale herdenking...
- Advertentie -
- Advertentie -