30 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

Otrobanda strijdt verder

HomeLandenCuraçaoOtrobanda strijdt verder

 

Willemstad – De Federashon Otrobanda (FO), Plataforma Otrobanda (PO) en Sosiedat di Komersiante di Otrobanda (SKO) geven de strijd om het ziekenhuis in Otrobanda te behouden nog niet op, zo blijkt uit een gezamenlijk persbericht.

Uitvoeringsorganisatie Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen (Usona) verklaarde onlangs in de Staten dat de bijkomende wijzigingen die gedaan moeten worden om het ziekenhuis bij het voormalige Amstelterrein te bouwen ‘niet meer noch minder’ zijn dan bij de Jan Noorduynweg.

,,Bij dit soort terrein, verzadigd met water, betekent dit een fundering op betonnen palen tot een diepte waar men een stevige ondergrond aantreft; een systeem dat veel meer geld en tijd kost dan een fundering op harde grond”, aldus de samenwerkende organisaties.

Ook wateroverlast is volgens de FO, PO en SKO een belangrijk punt. Net zoals bij de Jan Noorduynweg zal bij het Amstelterrein de grond moeten worden verhoogd. Dat brengt, zo menen de organisaties, nog meer geld en tijd met zich mee.

,,De Staten heeft ook gehoord dat er bij het Amstelterrein een tweede weg aangelegd moet worden om te garanderen dat de ambulance het ziekenhuis altijd kan bereiken.

,,Zo’n weg zal over een dam moeten komen, of het wordt een heel lange brug. Weer torenhoge kosten. Sehos is altijd bereikbaar via twee of meerdere bestaande, grote wegen.”

De Staten heeft tevens het advies gekregen om een laboratorium vlakbij het ziekenhuis te plaatsen, om een betere en snellere medische zorg te garanderen.

FO, PO en SKO: ,,Het Amstelterrein biedt niet ge noeg ruimte voor beide gebouwen. Op het Sehosterrein is er wel ruimte voor een groot laboratorium samen met het ziekenhuis.”

,,Dit alles is nog een bewijs dat Otrobanda meer dan genoeg ruimte en alle ingrediënten heeft om een nieuw ziekenhuis te realiseren, goed bereikbaar en sneller operationeel, en zonder al die bijkomende kosten zoals bij de Jan Noorduynweg en het Amstelterrein”, besluiten de organisaties in het gezamenlijke persbericht.

Volgens het drietal ‘moet de Staten na de presentatie haar eigen conclusies kunnen trekken’.

,,Graag zijn de Otrobanda-organisaties bereid de Staten alle informatie te verschaffen over de locatie in Otrobanda”, lichten de organisaties toe.

 

Bron: Antiliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties