Opvolger van Francisca volgende week bekend

Een veel genoemde naam voor het Ministerie van SOAW is de huidige Gevolmachtigde minister in Den Haag, Marvelyne Wiels. Wiels wordt door een aantal Nederlandse partijen niet meer serieus genomen, omdat ze sinds haar aantreden verschillende keren in opspraak is gekomen.

Willemstad – De nieuwe minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Werkgelegenheid (SOAW) zal in de loop van volgende week worden gepresenteerd. ,,Ik denk dinsdag of woensdag”, zegt fractievoorzitter Melvin Cijntje van Pueblo Soberano (PS). Eerder werd al bekend dat er twee kandidaten zijn, die nu worden gescreend. 

Wie de kandidaten zijn wordt niet bekendgemaakt. Omdat niet bekend is wie de via een motie van wantrouwen weggestuurde Jeanne-Marie Francisca wil opvolgen wordt er volop gespeculeerd over personen die PS zou willen voordragen.

Een van de meest genoemde namen is de huidige Gevolmachtigde minister in Den Haag, Marvelyne Wiels. Daarmee zou de PS meteen verdere problemen voor haar in Nederland voorkomen.

Wiels wordt door een aantal Nederlandse partijen niet meer serieus genomen, omdat ze sinds haar aantreden verschillende keren in opspraak is gekomen.

Een andere naam die wordt genoemd is die van Bernice Calmes, de huidige secretaris-generaal bij SOAW. Zij speelde een rol in het ontslag van Francisca, omdat ze als topambtenaar een noodbrief naar de minister stuurde over de slechte werkrelatie tussen de ambtelijke top en de bewindsvrouw.

Francisca is door gouverneur Lucille George-Wout eervol ontslag verleend. Sommige mensen vinden dat onterecht, omdat ze met een motie van wantrouwen is weggestuurd. Cijntje stelt dat het ‘volstrekt normaal’ is dat de minister eervol ontslag kreeg.

,,Oneervol ontslag krijg je alleen als er sprake is van het overtreden van de wet.”

Door het eervol ontslag kan Francisca een overbruggingsvergoeding krijgen tot ze weer werk heeft.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Een Reactie op “Opvolger van Francisca volgende week bekend

  1. Uitspraken van PS/Cijntje: zoals zo vaak moeten we die met een korrel (pak) zout nemen.
    We zijn nu 14 dagen later en nog niets bekend.
    Komen ze allemaal niet door de screening?
    (of heb ik iets gemist?).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *