27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Opruimactie surfdorp St. Jorisbaai

Archief foto
Archief foto

WILLEMSTAD — De oorzaak van de brand van het surfdorpje aan de St. Jorisbaai is niet bekend en wordt nog steeds onderzocht, zo laat politiewoordvoerder Reginald ‘Reggie’ Huggins desgevraagd weten.
Het afbranden van het surfdorpje dat uit wrak-, palet- en afvalhout door vrijwilligers vanaf 2008 was uitgebouwd tot een sfeervolle ontmoetingsplek van windsurfers, wandelaars van zowel lokale bodem als toeristen, heeft tot veel medeleven uit de gemeenschap geleid.

Het uitbranden van het surfdorpje werd op woensdagochtend geconstateerd terwijl de brandweer laat weten reeds op dinsdagavond om 19.01 uur, een melding te hebben ontvangen van brand.
De brandweer was om 19.35 ter plaatse en heeft vervolgens bluswerkzaamheden verricht tot 20.24 uur, zo blijkt uit de gegevens van de centrale meldkamer van de brandweer.
De brand was geblust toen de brandweer vertrok.
Een wandelaarster in het gebied heeft deze krant woensdagmorgen omstreeks 8.00 uur benaderd met de mededeling dat er nog sprake was van smeulende en brandende bouwwerkjes. De conclusie is dan ook dat er wederom brand is ontstaan of in de nachtelijke, of in de vroege ochtenduren.
Huggins laat weten dat de politie woensdag in de ochtenduren om 9.53 uur een melding binnen kreeg waarop ook de Technische Opsporingsdienst (TOD) ter plaatse is geweest wiens onderzoek nog gaande is.

- Advertentie -

Opruimactie
Ed de Groot, de initiatiefnemer van de bouw van het surfdorpje en een van de oprichters van Fundashon St. Jorisbaai, laat weten veel steunbetuigingen te hebben ontvangen en aanmeldingen om morgenochtend vanaf negen uur een schoonmaakactie op de locatie te houden.
Hij schat dat er morgen veertig vrijwilligers mee zullen helpen:

“De steun is overweldigend en het kan zelfs zo zijn dat er meer mensen komen. Radio Dolfijn FM heeft namelijk ook herhaaldelijk oproepen gedaan – waar we ze natuurlijk heel erg dankbaar voor zijn – en de vraag is nu natuurlijk hoeveel mensen daar gehoor aan geven.
De bedoeling is dat we met harken de locatie van de vele spijkers en andere metalen voorwerpen ontdoen die na de brand zijn blijven liggen”

, aldus De Groot.
Spigt Dutch CaribbeanHij stelt dat het bedrijf Kooyman, die in het verleden ook al sponsor was van het surfdorpje, ook hulp heeft toegezegd net zoals Janssen de Jong al een nieuwe lading zand heeft toegezegd en Coca-Cola en Polar drank.
Spigthoff advocatenkantoor en de Centrale Hypotheekbank hebben zelfs een geldelijke bijdrage geleverd.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -