Oppositie wil vergadering over Soaw

Archief foto

Archief foto


WILLEMSTAD — De fracties van MFK, MAN en PAR en onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang hebben een openbare vergadering aangevraagd over de ontwikkelingen bij het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw).

Advertentie

De voltallige oppositie in de Staten maakt zich zorgen over het functioneren van dit ministerie, dat onder de verantwoordelijkheid valt van PS-minister Jeanne-Marie Francisca.
In hun verzoek aan Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais) stellen de aanvragers dat in de gemeenschap de indruk bestaat dat het ministerie niet op een professionele, snelle en verantwoordelijke manier functioneert.
Ze maken melding van ongemotiveerd personeel en een totaal gebrek aan respect bij de manier waarop met de ambtelijke top van het ministerie is omgesprongen.
Het feit dat dit gebeurt bij een ministerie dat op dient te komen voor de belangen van werknemers op het eiland, baart de oppositie in de Staten zorgen.
Tevens zijn er klachten van verschillende instanties over het functioneren van Soaw.
De aanvragers noemen met name de onduidelijkheid over het functioneren van de Vacaturebank, die is ingesteld om lokale werknemers aan een baan te helpen.

Men wil weten hoe deze Vacaturebank functioneert en wat men ervan kan verwachten.”

De fracties van MFK, MAN en PAR en onafhankelijk Statenlid Leeflang verzoeken de regering om minister Francisca voor de betrokken vergadering uit te nodigen.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *