Oppositie wil onderzoek Rekenkamer naar Curaçaohuis

omayra-leeflang-2

Oppositie wil onderzoek Rekenkamer naar Curaçaohuis

WILLEMSTAD — De oppositiefracties van de MFK en MAN en onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang hebben een openbare vergadering van de Staten aangevraagd, waarin ze om een onderzoek willen vragen naar het beleid bij het Curaçaohuis onder leiding van de gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS).

Dit onderzoek zal moeten worden uitgevoerd door de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC).

In hun verzoek aan Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco wijzen de aanvragers erop dat er in de afgelopen maanden vraagtekens zijn gerezen over het beleid van Wiels op personeels- en financieel gebied en andere beslissingen die zij genomen heeft bij de vertegenwoordiging van Curaçao in Den Haag. Hierdoor kwam Curaçao in een negatief daglicht te staan.

Verschillende keren heeft de gevolmachtigde minister de beschuldigingen ontkend, of heeft ze publiekelijk uitlatingen gedaan die volgens de aanvragers alleen maar voor meer vragen hebben gezorgd.

“Het Curaçaohuis en de gevolmachtigde minister zijn het gezicht van ons eiland in Nederland. Het is onze taak als parlement om duidelijkheid te krijgen over de manier waarop Curaçao in Nederland wordt vertegenwoordigd.”

De aanvragers willen in de aangevraagde openbare vergadering van de Staten de mogelijkheid bespreken of het parlement de ARC kan verzoeken om een onderzoek te doen naar de doelmatigheid en rechtmatigheid van beslissingen en het financieel beleid bij het Curaçaohuis, die onder de verantwoordelijkheid vallen van de gevolmachtigde minister Wiels.

Eind mei had premier Ivar Asjes (PS) aangegeven dat hij een onderzoek door overheidsaccountant Soab naar het Curaçaohuis had aangevraagd. Dit onderzoek zal zich in eerste instantie richten op de financiële huishouding van het Curaçaohuis, maar zal mogelijk ook naar andere gebieden kunnen worden uitgebreid.

Indertijd had de premier tegenover de Amigoe verklaard dat het onderzoek zich niet op specifieke personen zou richten en terug zou gaan tot het jaar 2006, toen het Curaçaohuis nog Antillenhuis heette.

Bron: Amigoe

Zie ook: Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

2 Reacties op “Oppositie wil onderzoek Rekenkamer naar Curaçaohuis

  1. helemaal mee eens, een en al leugens, die Asjes en fraudelientje…

  2. Asjes en fraudelientje hebben dit helemaal aan zichzelf te danken, het maar blijven ontkennen en het maar elkaar afdekken tot en met opgeleukte CV`s aan toe heeft een sfeer van groezeligheid doen ontstaan. Waarom zo heimelijk over verbouwingen doen? Waarom zo stiekem over uitgaven? Voeg daar aan toe het binnenhalen van familie en vrienden en het onrechtmatig ontslaan van medewerkers, het onheus in de pers uithalen naar voorgangers en ga zo maar door. En dit geruzie vertegenwoordigt ons?, om je kapot te schamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *