27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 03:14

Laatste reacties

- Advertentie -

Oppositie wil onderzoek Rekenkamer naar Curaçaohuis

omayra-leeflang-2
Oppositie wil onderzoek Rekenkamer naar Curaçaohuis

WILLEMSTAD — De oppositiefracties van de MFK en MAN en onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang hebben een openbare vergadering van de Staten aangevraagd, waarin ze om een onderzoek willen vragen naar het beleid bij het Curaçaohuis onder leiding van de gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS).

Dit onderzoek zal moeten worden uitgevoerd door de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC).

In hun verzoek aan Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco wijzen de aanvragers erop dat er in de afgelopen maanden vraagtekens zijn gerezen over het beleid van Wiels op personeels- en financieel gebied en andere beslissingen die zij genomen heeft bij de vertegenwoordiging van Curaçao in Den Haag. Hierdoor kwam Curaçao in een negatief daglicht te staan.

- Advertentie -

Verschillende keren heeft de gevolmachtigde minister de beschuldigingen ontkend, of heeft ze publiekelijk uitlatingen gedaan die volgens de aanvragers alleen maar voor meer vragen hebben gezorgd.

“Het Curaçaohuis en de gevolmachtigde minister zijn het gezicht van ons eiland in Nederland. Het is onze taak als parlement om duidelijkheid te krijgen over de manier waarop Curaçao in Nederland wordt vertegenwoordigd.”

De aanvragers willen in de aangevraagde openbare vergadering van de Staten de mogelijkheid bespreken of het parlement de ARC kan verzoeken om een onderzoek te doen naar de doelmatigheid en rechtmatigheid van beslissingen en het financieel beleid bij het Curaçaohuis, die onder de verantwoordelijkheid vallen van de gevolmachtigde minister Wiels.

Eind mei had premier Ivar Asjes (PS) aangegeven dat hij een onderzoek door overheidsaccountant Soab naar het Curaçaohuis had aangevraagd. Dit onderzoek zal zich in eerste instantie richten op de financiële huishouding van het Curaçaohuis, maar zal mogelijk ook naar andere gebieden kunnen worden uitgebreid.

Indertijd had de premier tegenover de Amigoe verklaard dat het onderzoek zich niet op specifieke personen zou richten en terug zou gaan tot het jaar 2006, toen het Curaçaohuis nog Antillenhuis heette.

- Advertisement -

Bron: Amigoe

Zie ook: Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Asjes en fraudelientje hebben dit helemaal aan zichzelf te danken, het maar blijven ontkennen en het maar elkaar afdekken tot en met opgeleukte CV`s aan toe heeft een sfeer van groezeligheid doen ontstaan. Waarom zo heimelijk over verbouwingen doen? Waarom zo stiekem over uitgaven? Voeg daar aan toe het binnenhalen van familie en vrienden en het onrechtmatig ontslaan van medewerkers, het onheus in de pers uithalen naar voorgangers en ga zo maar door. En dit geruzie vertegenwoordigt ons?, om je kapot te schamen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -