30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Oppositie en coalitie willen vergaderen over crisis in verkeer

WILLEMSTAD — Oppositie- en coalitiefracties in de Staten hebben de handen ineengeslagen om een vergadering aan te vragen over de onveilige verkeerssituatie op het eilandstuntman. De fracties van de PAR, PS en MAN willen dat een vergadering van de vaste commissie Justitie wordt belegd, nu er al in de eerste maand van het jaar al drie verkeersslachtoffers zijn gevallen.

Advertentie

- Advertentie -

In hun verzoek aan Marilyn Moses (Pais), voorzitter van de Vaste Commissie Justitie van de Staten omschrijven de drie fracties de verkeerssituatie als zeer onveilig en zelfs gevaarlijk.
Ze verwijzen naar de drie verkeersslachtoffers en concluderen dat er gesproken kan worden van een crisis in het verkeer op Curaçao.
De fracties van PAR, PS en MAN grijpen terug naar een motie van 31 mei 2011, die unaniem door de Staten werd aangenomen.
Hierin werd gepleit om het verkeer op een integrale manier te benaderen om op deze wijze zo veel mogelijk levens te kunnen redden.

Deze motie is nog steeds van kracht. De Verenigde Naties hebben het decennium van 2011 tot 2020 uitgeroepen tot het ‘Decennium voor actie voor de verkeersveiligheid.
Dit met het doel om wereldwijd 5 miljoen doden te voorkomen als actie van de overheid uitblijft.”

Gezien deze feiten roepen de fracties van de drie partijen commissievoorzitter Moses op om zo snel mogelijk de door hun aangevraagde vergadering op te roepen.
Bij de vergadering van de Commissie Justitie, wensen de aanvragers dat de ministers Nelson Navarro (Justitie, Pais), Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP) en Irene Dick (Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, PS) worden uitgenodigd, maar ook vertegenwoordigers van onder meer de SKS, politie, DOW, Drov en de veilig verkeerorganisatie ATSK.

Op deze manier kunnen wij informatie krijgen over de daadwerkelijke situatie op de Curaçaose wegen, het regeringsbeleid en is het mogelijk dat wij tot afspraken komen die op korte termijn in een openbare vergadering kunnen worden vastgelegd.”

De aanvragers maken zich sterk voor een plan van aanpak dat in de geest zal staan van motie die in mei 2011 door de Staten werd aangenomen.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -