25.7 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Opknappen politiebureau Westpunt van start

navarro-09092013WILLEMSTAD — De werkzaamheden voor het opknappen van het politiebureau bij Westpunt zullen deze maand starten. Dit zegt minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) op vragen van Statenlid Zita Jesus-Leito (PAR).

 

Advertentie

Jesus-Leito stelde drie vragen aan de minister in verband met de stijgende criminaliteit – diefstallen, al dan niet met geweld – bij Westpunt tegen buurtbewoners en toeristen.
Ze wil van de minister weten of hij hiervan op de hoogte is, of het politiebureau wederom geopend zal worden en of Navarro concrete stappen zal nemen naar aanleiding van haar vragen.
Navarro is op de hoogte van een stijging in het aantal diefstallen bij Westpunt en omgeving, zegt hij in zijn brief gericht aan de Staten.

In verband hiermee is met een project gestart, waarbij de agenten van het politiekorps KPC en bewakers van een beveiligingsbedrijf samenwerken aan de veiligheid bij de stranden op Bándabou.”

Daarnaast zullen de opknapwerkzaamheden bij het politiebureau Westpunt deze maand starten, zodat dit zo spoedig mogelijk weer operationeel is.
Zoals bekend, zal dit een Politur-post worden.
Dit korps is speciaal opgericht voor de bescherming van toeristen in het bijzonder en buurtbewoners in het algemeen en heeft inmiddels al een kantoor bij Bapor Kibrá.
Op de vraag wat zijn concrete stappen zijn, legt Navarro uit dat de bewoners van Bándabou al een uitleg hebben gekregen over zijn plan.
Dit plan is hetzelfde gebleven en indien nodig, zal hij instructies geven om dit weer met de bewoners te bespreken, voegt hij eraan toe.
Veel bewoners zijn bezorgd over de stijgende criminele activiteiten op Bándabou, vooral bij Watamula, dat bekend staat als een toeristische trekpleister.
Daar worden de bezoekers regelmatig beroofd.
De in die buurt geparkeerde auto’s worden geregeld opengebroken.
Ook auto’s van de bezoekers die naar de diverse stranden op Bándabou gaan, zoals Playa Kalki en Playa Piskadó worden regelmatig leeggehaald.
Volgens de bewoners worden deze misdrijven door jongeren uit de buurt gepleegd, die zich vervelen en in de misdaad afzakken.
Regelmatig komen de bewoners diverse gestolen spullen tegen in de mondi, waarmee de dieven waarschijnlijk weinig kunnen doen, zoals bijvoorbeeld tassen met kleding, snorkelspullen, badhanddoeken en paspoorten, rijbewijzen, bankpasjes, creditcards en dergelijke.
De meeste inbraken vinden binnen een halve minuut plaats, aldus de bewoners.
De daders verstoppen zich en wachten totdat de bezoekers naar de kust lopen, om de (huur)auto open te breken.
In de meeste gevallen slaan ze een ruit in en grijpen alles wat ze kunnen dragen.
Ze verdwijnen dan in de mondi, waar waarschijnlijk de buit wordt gesorteerd en de rest van de spullen wordt weggegooid.
Enkele bewoners die al meer dan tien jaar op Bándabou wonen, betreuren het dat het politiebureau op Westpunt niet meer operationeel is.
Eerder was er in het kader van een project van de politie een team op dat bureau ingezet, dat de zwervende jongeren uit de buurt controleerde.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -