27.2 C
Willemstad
• donderdag 9 december 2021 03:40

Laatste reacties

- Advertentie -

Opknappen politiebureau Westpunt van start

navarro-09092013WILLEMSTAD — De werkzaamheden voor het opknappen van het politiebureau bij Westpunt zullen deze maand starten. Dit zegt minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) op vragen van Statenlid Zita Jesus-Leito (PAR).

 

Advertentie

- Advertentie -

Jesus-Leito stelde drie vragen aan de minister in verband met de stijgende criminaliteit – diefstallen, al dan niet met geweld – bij Westpunt tegen buurtbewoners en toeristen.
Ze wil van de minister weten of hij hiervan op de hoogte is, of het politiebureau wederom geopend zal worden en of Navarro concrete stappen zal nemen naar aanleiding van haar vragen.
Navarro is op de hoogte van een stijging in het aantal diefstallen bij Westpunt en omgeving, zegt hij in zijn brief gericht aan de Staten.

In verband hiermee is met een project gestart, waarbij de agenten van het politiekorps KPC en bewakers van een beveiligingsbedrijf samenwerken aan de veiligheid bij de stranden op Bándabou.”

Daarnaast zullen de opknapwerkzaamheden bij het politiebureau Westpunt deze maand starten, zodat dit zo spoedig mogelijk weer operationeel is.
Zoals bekend, zal dit een Politur-post worden.
Dit korps is speciaal opgericht voor de bescherming van toeristen in het bijzonder en buurtbewoners in het algemeen en heeft inmiddels al een kantoor bij Bapor Kibrá.
Op de vraag wat zijn concrete stappen zijn, legt Navarro uit dat de bewoners van Bándabou al een uitleg hebben gekregen over zijn plan.
Dit plan is hetzelfde gebleven en indien nodig, zal hij instructies geven om dit weer met de bewoners te bespreken, voegt hij eraan toe.
Veel bewoners zijn bezorgd over de stijgende criminele activiteiten op Bándabou, vooral bij Watamula, dat bekend staat als een toeristische trekpleister.
Daar worden de bezoekers regelmatig beroofd.
De in die buurt geparkeerde auto’s worden geregeld opengebroken.
Ook auto’s van de bezoekers die naar de diverse stranden op Bándabou gaan, zoals Playa Kalki en Playa Piskadó worden regelmatig leeggehaald.
Volgens de bewoners worden deze misdrijven door jongeren uit de buurt gepleegd, die zich vervelen en in de misdaad afzakken.
Regelmatig komen de bewoners diverse gestolen spullen tegen in de mondi, waarmee de dieven waarschijnlijk weinig kunnen doen, zoals bijvoorbeeld tassen met kleding, snorkelspullen, badhanddoeken en paspoorten, rijbewijzen, bankpasjes, creditcards en dergelijke.
De meeste inbraken vinden binnen een halve minuut plaats, aldus de bewoners.
De daders verstoppen zich en wachten totdat de bezoekers naar de kust lopen, om de (huur)auto open te breken.
In de meeste gevallen slaan ze een ruit in en grijpen alles wat ze kunnen dragen.
Ze verdwijnen dan in de mondi, waar waarschijnlijk de buit wordt gesorteerd en de rest van de spullen wordt weggegooid.
Enkele bewoners die al meer dan tien jaar op Bándabou wonen, betreuren het dat het politiebureau op Westpunt niet meer operationeel is.
Eerder was er in het kader van een project van de politie een team op dat bureau ingezet, dat de zwervende jongeren uit de buurt controleerde.

bron: Amigoe

- Advertisement -

Advertentie

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -