26 C
Willemstad
• donderdag 24 juni 2021 02:02

Laatste reacties

- Advertentie -

Column Orlando | Zou het zo zijn gegaan?

Opinie door Orlando Meulens
Column door Orlando Meulens

,,… Maar we kunnen haar niet wegsturen, ik heb gewoon veel aan haar te danken….

Dat… weten we wel inmiddels! Ik ben wel een beetje ‘pissed off’. Ik ben op het moment goed op dreef en dan krijgen we dit voor de kiezen, dankzij jullie.

… Hoezo jullie, ik gedraag mij vrij netjes, al zeg ik het zelf. Laatst hadden we ook zo’n incident met één van onze mensen en we hebben het keurig opgelost. Hij heeft zelf ontslag genomen….

- Advertentie -

Hé jongens… wacht eens even…. Ik heb een idee! We creëren een motie waarin we haar onder curatele stellen….

Hé goed plan. Je bent echt intelligent. Wat dacht je… ik kan dat later in een persbericht bevestigen…. Met iets als … ‘Iedereen hoort zelf de verantwoordelijkheid te dragen voor zijn mensen.’ Was ik daarmee mijn handen schoon….

Het verbaast me hoe snel jij het politieke spel begint door te krijgen. Pluimpje! …

En ik heb daar een mannetje, of beter gezegd een vrouwtje voor….

Hoe bedoel je? …

Nou, zoals ik het zeg. Iemand om haar in de gaten te houden. …

Nou haar kennende, accepteert ze dat niet zomaar…

Nou ik denk het wel. Ze heeft genoeg shit over zich heen gehad de laatste tijd dat ze zich wel koest zal houden. En bovendien, die journalist zal haar niet met rust laten en dat weet ze….

Goed plan jongens. Men zal over het algemeen niet blij zijn met deze motie, maar het geeft ons in ieder geval een jaar de tijd om het vertrouwen te herwinnen. Ik kan dan nog wat wegen laten maken en huizen bouwen en niet te vergeten het ziekenhuis moet ook door….

Ja, ja. En ik begin voet aan de grond te krijgen bij de financiële instellingen. Heb al een grote vis binnen. Ja, briljant! En ik kan mijn olieplannen verder afronden….

En ik mijn economisch plan. Er staan nog wat vliegmaatschappijen in de ‘pipeline’….

Maar jongens, één ding moeten we niet vergeten: we hebben wel één jaar de tijd…

Dat hoeft geen probleem te zijn. Uit ervaring weet ik dat het Curaçaose volk last heeft van kortetermijngeheugen. Volgend jaar zijn ze dit incident al totaal vergeten.

Oké, tot straks in de Staten…. Ik ga eerst wat eten. Heb honger gekregen door dit gesprek…”
Orlando Meulens, Nederland

Over de schrijver: Orlando Meulens is Docent international business en sustainable business aan de Haagse Hoge school. Mede oprichter groep ‘ Korsou Solidario i Duradero’ die stemrecht wilt voor YDK in het buitenland. En bestuurslid stichting Green Town Curacao. Studeerde bedrijfskunde bij Erasmus universiteit (specialisatie management consultancy). Is sterk betrokken met Curacao en stopt zijn neus in allerlei zaken die Curacao aangaan.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | IMF: Curaçao ontkomt niet aan COHO

Persbureau Curacao Opnieuw benadrukt het Internationaal Monetaire Fonds, IMF dat de afspraken met Nederland een ‘window of opportunity’ bieden. Een akkoord met Nederland om de nodige steun in...

Democracy now! | Wednesday, June 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Bon Bini: Judeska in da House nu ook op Curaçao te zien

De film Bon Bini: Judeska in da House is nu ook op Curaçao te zien. De film zou vorig jaar al in première gaan, maar door de...

Nu.cw | Hoekstra: ABN Amro bepaalt zelf wie haar klant is of blijft

De ABN Amro-klanten in het Caribisch deel van het Koninkrijk lijken niet veel steun te hoeven verwachten van de Nederlandse minister van Financiën, Wopke Hoekstra. Een bank...

DolfijnFM | Raymond Gradus wil ook verschuiving belasting betalen

Raymond Gradus vindt dat de overheid van Curaçao de loonkosten in de publieke sector beter moet beheersen. Ook kan er flink bezuinigd worden op de huisvestingskosten van...
- Advertentie -