32 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

Opinie | Over vernederen gesproken

HomeNieuwsOpinie | Over vernederen gesproken

door George Lichtveld

Column over de schade van Schotte | Persbureau Curacao

Kornuiten en vazallen van Schotte vinden dat gevangenisdirecteur Floran hem probeert te vernederen door hem niet toe te staan om in burgerkleding naar het Gerecht getransporteerd te worden. Ik begrijp dat niet goed want m.i. schuilt de vernedering in het als crimineel voor de rechter moeten verschijnen waarbij de klederdracht waarin dat gebeurd er verder nauwelijks toe doet. Vreemd dat Schotte zich druk maakt om zijn bajesplunje maar verder blijkbaar niet gebukt gaat onder de schande van zijn veroordeling als top-crimineel.

Dat laatste schijnt hem niet te deren maar gek genoeg wel de kledingdracht die hem als crimineel te kijk zet, de boef dus die heel goed weet dat hij verkeerd is geweest maar desalniettemin niet goed vindt dat hij als boef bestempeld wordt. Voer voor psychologen.

Even hypocriet zijn de vazallen die constant brallen over over het onrecht dat hun leider is aangedaan, blijkbaar is hij een willoos slachtoffer van een duister complot ontwikkeld door politieke opponenten waarin zij geslaagd zijn dankzij samenspanning met het Openbaar Ministerie. Gemakshalve gaan ze dan voorbij aan het overwelmende bewijs van corruptief handelen waaraan de hun zo vereerde meester zich schuldig heeft gemaakt.

Laten wij de zaken duidelijk stellen, Schotte is een crimineel, dit niet omdat ik dat vind maar omdat een door beide partijen, OM en verdediging, verbeten gevoerd proces tot aan de Hoge Raad toe, glashelder heeft doen concluderen en vaststellen dat Schotte zich heeft schuldig gemaakt aan ernstige strafbare feiten. Deze strafbare feiten zijn niet bedacht door tegenstanders maar zijn bewezen begaan door Schotte. Maar daar wordt niet over gesproken. Erger nog meneer Schotte claimt thans ook nog reputatieschade! Hoe verzint de man het!

Schotte had lang voordat hij met zijn politieke carrière begon zelf zijn reputatie reeds met de grond gelijk gemaakt daar was echt geen ander voor nodig. Ik breng even in herinnering: (1991) examenfraude schorsing PSC, (1995) autodiefstal en heling, (1995-1997) schulden The Shoppers wegens creditcardfraude, (1999-2002) schulden in Food4U gevolg door faillissement, (2001-2005) als manager Lido hotel contractvervalsing en onrechtmatige vordering en beslag op werkgever, (2004-2006) schulden in Bad Boyz Toyz en creditcardfraude gevolgd door faillissement, (2005) doodslag veroorzaakt zonder met rijbewijs en te hard rijden in bebouwde kom.

Schotte heeft ook de familie van het slachtoffer nooit benaderd om medeleven te tonen, laat staan dat hij schuld heeft bekend. Hij is voor de daad ook nooit vervolgd geweest, in hetzelfde geval obstructie gepleegd in het politie onderzoek, laat heimelijk sporttassen uit de verongelukte auto verwijderen, (2005) verzekeringsfraude, Schotte tracht na aanrijding zonder rijbewijs de autoschade van de geleende auto te verhalen bij verzekeringsmaatschappij Fatum, (2005-2007) fungeert als makelaars-assistent zonder financiële verantwoordelijkheid. In 2007 ging Gerrit Schotte de politiek in met circa Naf. 600.000,- aan schulden uit bovenstaande vonnissen.

En dat is nog lang niet alles. Niemand is de beroemde verzekeringsfraudezaak vergeten waarbij hij de inbraak in zijn woonhuis op de Kaminda Electricien 10 zelf heeft georkestreerd om verzekeringspenningen op te strijken, daarnaast ook niet te vergeten de lijst van 52 MOT-meldingen die door Frente Sivil in de publiciteit is gebracht. Dus reeds lang voor zijn premierschap had Schotte voor hemzelf de reputatie opgebouwd van een onverbeterlijke zwendelaar.

Ook staat ons nog steeds goed in het beeld hoe hij zijn screeningsonderzoek heeft geobstrueerd en bleef staan op het ontslag van het toenmalige hoofd van de VDC, de heer Edsel Gumbs, dit ondanks dat de rechter tot tweemaal toe had gevonnist dat het ontslag onrechtmatig was.

En what about het ere-doctoraat Honoris Causa dat hij van Caribbean International University (CIU) kreeg verzorgd door MFK-financieerder Vittorio de Stefano (eigenaar WTC) waarna een flink aantal WTC ruimtes werden gehuurd om overheidsdiensten daarin onder te brengen dit terwijl de overheid ook op dat moment reeds een overvloed aan dienstgebouwen ter beschikking had.

Verder ook de shutdown van de VDC, het hoogverraad gepleegd door het laten kopiëren van staatsgeheimen door buitenlandse agenten, enz, enz, ik kan nog een tijdje door gaan. Na al deze ‘wapenfeiten’ is het echt niet meer mogelijk zijn reputatie te schaden, daar heeft hij zelf heel consistent en standvastig voor gezorgd.

Ook het bedrijf van de familie Van der Dijs, die ook reputatieschade claimt kan hun aanspraak maar beter laten voor wat het is, gezien het schokkende rapport van Huub Willems over hoe in de tijd dat Schotte voor vijf aanstellingen heeft gezorgd van leden van de Van der Dijs familie in de commissariaten van overheidsbedrijven, deze profiteurs er toen alles aan gedaan hebben om eigen voordeel daaruit te halen.

Wat nepotisme betreft kan Trump nog wat leren van Schotte. Wat een verbazendwekkende hypocrisie door reputatie-schade te claimen na eerst als een beest tekeer te zijn gegaan in de overheidsbedrijven. Advocate Liziama da Costa Gomez die in de hand is genomen om de reputatieschade zaak op zich te nemen zal het nog moeilijk krijgen, de advocaten van het land zullen met het voormelde voor ogen, niet veel moeite hebben om van haar pleidooi gehakt te maken. Zelfs in het ondenkbare geval waarin een rechter haar gelijk zou geven en een schadebedrag zou toewijzen dan nog zal het voor het Land niet moeilijk zijn om als tegenvordering materiële en immateriële schade te claimen voor de enorme schade die Schotte het land heeft toegebracht door onder meer de valselijk beweringen over de staatsgreep, het in handen van een buitenlandse mogendheid laten spelen van staatsgeheimen, door de door hem veroorzaakte reputatie-schade aan onze beveiligingsdienst die overigens tot op dit moment nog steeds niet in staat is geweest het vertrouwen te herwinnen van andere inlichtingendiensten en door de nepotistische benoemingen van familieleden van zijn partner in overheidsbedrijven waarin zij veel schade hebben berokkend.

Zet die twee vorderingen tegen elkaar af, ik ben benieuwd wat daar uit zal rollen.

En wat dat gebral van Schotte’s vazallen en kornuiten betreft over pogingen om Schotte te vernederen mag ik opmerken dat de MFK-politici zich eerder zouden moeten bekommeren om de vernederingen die Schotte het Land heeft doen laten oplopen, door zijn toedoen gaat ons Land immers voor eeuwig de historie in met de schande van start te zijn gegaan met de meest corrupte Curacaose politicus ooit die bovendien internationaal onze naam te grabbel heeft gegooid met dat verzonnen staatsgreep verhaal en met de echt vernederende aanspreektitel van ‘muchachito’ die ex-president Chavez aan hem heeft toebedeeld.

Ex-politieagent Pik Pisas die ooit gezworen heeft recht en deugdzaamheid te verdedigen, heeft er geen moeite mee om onverbloemd voor zijn ontspoorde politieke baas op te komen ondanks dat die tot op het niveau van de Hoge Raad als crimineel veroordeeld is. Van Cooper zijn we ook allang opportunisme gewend en gefoeter tegen de Rechtelijke Macht wanneer het recht niet uitpakt zoals hij dat wil.

Het lijkt alsof beide MFK- coryfeeën in een interne machtsstrijd zijn gewikkeld over wie de leiding van de partij moet gaan overnemen, een keuze die blijkbaar afhangt wiens steunbetuigingen Schotte het meest welgevallig is. Samen met de KFO-jongens was het dan ook van groot belang om een groep bereidwilligen in te huren die genegen waren om met de door de KFO-fabriek gefabriceerde protestborden te gaan staan zwaaien tegen het onrecht Schotte aangedaan, arme stakkers die geen notie er van hebben hoezeer ze worden misbruikt als pionnen in de machtsstrijd tussen de partijbonzen die om de gunst van Schotte en zijn (tijdelijke) opvolging strijden.

Gezien het totale gebrek aan een morele kompas, iets wat de MFK-partij altijd wel ontbroken heeft over te beschikken, maakt het niet uit wie wint, beide lieden staan garant voor een voortzetting van de amorele geaardheid die de MFK sedert haar oprichting door Schotte en casinobaas Francesco Corallo heeft uitgestraald.

GEORGE LICHTVELD,
Curacao

54 reacties

 1. Vol interesse lees ik de vele reacties op diverse artikelen betreffende corruptie, diefstal en ga zo maar door.
  Als ik geen ander weet ik dat men steeds kan blijven reageren, maar het nooit op zal houden.
  Zelfverrijking ten koste van alles zal men nooit uit de weg gaan, zelfs al moet men hier frauduleus voor handelen.
  En het gebeurt niet alleen in de politiek, ook onze beëdigde notarissen doen hier, bewust of onbewust aan mee.
  Zo verkocht Sandra Leal, als bewindvoerster van een gehandicapte, percelen grond.
  De notaris accepteerde haar zgn directeursschap van een NV, terwijl Sandra Leal op het moment van verkoop geen directeur was, hij accepteerde een naam en nummer van genoemde NV welke , volgens de kvk niet correspondeerden en maakte op deze wijze via een abc constructie een akte van levering op. En het geld werd veilig gestald!!
  Even niet opgelet notaris ?? Of een andere reden.
  Mevrouw Irma Lips werd hier, als rechter op geattendeerd, maar schonk hier geen aandacht aan. Ook in een Hoger Beroep procedure las men hier over heen.
  Zo zie je maar, het gebeurt niet alleen in de politiek, helaas moeten de goeden onder de kwaden lijden.
  Ik heb geleerd mijn schouders op te halen wanneer ik weer verhalen lees over handelingen, die zeker niet door de beugel kunnen. Helaas zijn het vaak de zwaksten die het hardst getroffen worden.
  Gaat het ooit over?? Ik denk het niet

 2. Leuke reacties van Wim en Ikke, het gekrakeel van de rest lees ik niet eens meer.
  Zo beste lui, ik heb een razenddrukke week voor de boeg, beetje op reis dus voor de rest van de week meld ik mij af-:)

 3. In een woord ‘n grooote boef. En what about die jakhals van ‘n cooper en die rat van ‘n m rojer dos santos monk pisas constantia het moest verboden worden, dat ze eidere maand met zo’n dik salaris naar huis gaan. Wetten aanpassen strafblad, de bajes in. Dit soort regeert ons. Maar hij heeft z’n bijbel meegenomen komt als pastoor naar buiten.

 4. @ De Rechtsstaat,

  Alle veroordelingen zijn gewoon openbaar, kun je rustig nazoeken op het internet. Kom je ook zijn voormalige schoonvader, Salas, tegen. Lekker stel was dat.
  Het doodrijden is ook bewezen, maar gelukkig voor hem wist Salas de vervolging stop te zetten.

  Ook de examenfraude staat op papier, kun je wel gaan lopen zeuren over het niveau van de opleiding, maar dat hij daar fraude heeft gepleegd is wel bewezen.

  Dus leg ons even uit wat er nu onwaar is in hetgeen george Lichtveld heeft geschreven ? Of gaat het jou er om dat het niet geschreven had mogen worden ? Dat het aantasten van de privacy is, of zoiets ?
  Een veroordeling is openbaar, houdt ook in dat je dan schuldig bent gevonden aan een strafbaar feit en dan valt er niet veel meer te praten over een ‘goede reputatie’ of ‘goede naam en eer’.

 5. Lekker dat ik aandacht krijg zo vind Gerrit het ook.

  Ik ga morgen ochtend naar mijn zeer waardevolle baan, en terwijl menigeen blijft zich druk maken over Schotte.

  Get 0ver it en bemoei met de opbouw het eiland.

  Trouwens Feyenoord heeft Ajax een beetje vernederd vandaaag.

 6. Ach, De Rechtsstaat.

  Heeft thuis niets te vertellen en zet daar op bevel van zijn vrouw de sushibak op straat. Op zijn werk is hij ook een nobody, een kontenlikker van zijn baas tegen wie hij ja en amen zegt.

  Maar hij heeft ontdekt dat hij wel aandacht krijgt op dit forum, wanneer hij zich pro de grootste crimineel van de politieke geschiedenis van ons koninkrijk toont.

  Gun De Rechtsstaat dat pleziertje in zijn verder armzalige leventje toch, beste lezers!

 7. @ De Rechtstaat is zich steeds meer aan het ontwikkelen als een pathologische fake nep verhalen verteller, eerdaags krijgt hij van Gerrit de Raaf het Diploma Honoris Causa uitgereikt en misschien krijgt het nep diploma ooit een ere plekje in de bibliotheek van Curacrim. De gevangenisdirecteur heeft een dagtaak aan de hoerenstreken van de narcist, psychopaat en pathologische beroeps leugenaar Gerrit de Raaf, eergisteren heeft hij een uitbraak/ontsnapping gepoogd te doen en van morgen wilde hij van een van de wacht torens afspringen met een kinderparaplu.

 8. @Rechtsstaat. Blijkbaar heb jij redenen om je aangesproken te voelen als ik het over uitschot en domme nalopers heb. Je kent jezelf het beste, dus wie ben ik om dat te betwisten? Dat onderschrijft verder alleen maar het feit dat George in dit prachtige stuk de spijker op de kop heeft geslagen. Jij komt daarop niet verder dan ‘uitroeien’. Tja, zo kan je ook je eigen alternatieve waarheid bereiken, dat gebeurt in landen als noord korea immers ook….

 9. Vaak lees ik op dit forum dat Gerrit een MAVO 3 niveau heeft, maar in dit prestigieus stuk van Georgie lees ik dat Gerrit examenfraude pleegde op het PSC. Wel ik zat op het PSC (gelukkig heeft dat een andere naam) en dat voortgezet onderwijs was HAVO en VWO. Dus duidelijk dat het niet gaat om de issue maar om de man zelf.
  Hij heeft fouten gemaakt en gaat ie zeker van leren, is hem geraden.

  Ik wordt niet door de belastingbetaler betaald en ik zit niet met geknepen billen. Ik geef enkel aan dat wij door en door verrot zijn in de z.g. machtsstrijd.

  Dit stuk van Georgie was en blijft een baggerstuk.

 10. Krijg sterk de indruk zodra het over het verleden van Schotte gaat De Rechtsstaat met samen geknepen billen op zijn stoel zit (door de belastingbetaler betaald) bang dat er meer naar boven komt wat hem raakt

 11. Geachte heer en / of mevrouw,

  Dit stukje van George Lichtveld is enkel en alleen bedoeld om wederom een “trial by media” in gang te brengen. De zaak zit bij de rechter en menigeen willen graag mee bemoeien in plaats van de rechtsgang haar beloop te laten bewandelen.

  Daar heb ik probleem mee.

  Waarom iedere keer oude koeien uit de sloot halen om jouw punt te maken. Behandel deze zaak zonder lijken en koeien bij te betrekken dan hoor je niet van mij.

  Acht Hombu.

 12. Zijn de koraalduivels nog niet uitgeroeid?

  Kennelijk, een verdwaalde denkt de wijsheid in pacht te hebben.

  Wie is overleden om jou de macht overlaten te hebben om mensen dom te noemen?

  Ik moet niet met jou eens te zijn, een beetje respect zal je sieren, wijsneus.

 13. Tja, ieder land heeft uitschot. En uitschot krijgt het vaak toch voor elkaar om, meestal uit het deel van de bevolking wat liever lui dan moe is, een schare domme volgelingen te mobiliseren. Van dat doort zijn er op deze rots helaas nogal wat. Schotte en zijn beliebers op dit forum zijn hiervan mooie voorbeelden. Zielige figuren eigenlijk. Hoe dom kan je zijn.

 14. Ik vroeg vazal van wie of wat is deze Georgie?

  Geen antwoord gekregen, maar dit stukje is wel terug te vinden in “the cloud”:

  George Lichtveld + Post, kijk, kijk, George viert al weer bijna zijn 10-jarig jubileum van zijn arrestatie voor zijn activiteiten bij de Post en zijn veroordeling door het gerechtshof op 22 december 2003. Vreemd dat deze informatie alleen in de Bonaire Reporter te vinden is. Wacht even, vergis ik mij, in 2003 veroordeeld voor illegale activiteiten bij de Post en in 2007 woordvoerder voor de Post, George heeft blijkbaar zeer goede politieke connecties. Hoe heette die politieke club ook al weer, die in die periode jarenlang de zaak verziekt heeft op Curaçao, o ja PAR.

  I rest my case.

 15. @Rudy Sprock. Is dit de Rudy Sprock die al jaren Jan Sofat terroriseert en tevens de rechterhand van deze moordenaar Gerrit Schotte. Natuurlijk probeert hij ook nu weer het echte verhaal onderuit te halen, en net als zijn vriendje G S anderen de zwarte piet toe te schuiven.

 16. Is dit dezelfde George Lichtveld?: 15. Andere mensen en stichtingen die veroordeeld zijn in deze zaak: advocaat Johnny Winkel, zakenman Chris Winkel, ex-post N.V. directeur en ex-financieel manager van Post N.V. George Lichtveld en Edsel Lourens, de acquisiteur Rob Salas en de organisaties Stichting Papa Godett en Antillen N.V. (C44)(C45)(C46)(C47)(C48)(C49)(C50)

 17. Lichtveld prima verwoord! Graag dit stuk nog in het Papiaments publiceren voor al die mensen die nog steeds in de fabels van Schotte en zijn MFK c.s. geloven. Triest dat sommige mensen zijn daden nog steeds goed praten en erger nog zijn leugens blijven geloven. Hij houdt zoveel van Curaçao dat hij nu ook nog eist dat hij als gedetineerde statenlid kan blijven met behoud van salaris ad € 15.000,– per maand. Hoe verzin je het en wat een fantastische visitekaartje voor Curaçao. De investeerders staan vast te dringen als dit gebeurt.

 18. Prima stuk Lichtveld, net als uw eerdere post over Stella van Rijn, want zij ontbreekt in uw opsomming.

  Stella van Rijn, Schottes grootste kontenlikker na Amerigo Thode, werd door de corrupte Schotte bij de overheid aangesteld in de hoogste salarisschaal en zit ondanks de veroordeling van Schotte nog steeds in Forti, inmiddels 8 jaar!

  http://knipselkrant-curacao.com//open-brief-aan-stella-van-rijn/

  https://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/lezers/15941-stella-van-rijn

 19. Heer Lichtveld. Goed stuk! Schotte, een Mavo 4 dropout, is aan de macht gekomen doordat er talloze slappelingen en geldlustigen, die varieren van laagopgeleiden tot en met academicus, geen hart voor hun eigen eiland hebben. De slappelingen zijn gewoon slap en waar de wind waait, waait de slappeling en de geldlustigen zijn aanbidders van geld en zullen zelfs hun moeders verkopen als het moet. Gelukkig zitten we in een Koninkrijk met regels en wetten die ons uiteindelijk beschermt hebbem tegen een nog grotere catastofe.

 20. Donner kon niet zomaar ingrijpen in de politiek van een zelfstandig landje. Ze kunnen de gouverneur verzoeken etc. Iets niet te tekenen. Dat is al heel wat. Maar de screening is een interne aangelegenheid.
  Als ‘t echt te gek wordt kunnen ze wel ingrijpen. Maar iedereen weet precies wat tie allemaal heeft gedaan maar toch kozen ze hem. Schotte was zich goed bewust van de mazen en hoever corruptie en het gedogen daarvan gaat op ons eilandje. ‘t regelen is ook een soort pikorde sport zelfs. Iedereen staat zichbop z. ‘n borst te kloppen als je iemand kan bellen.. Je krijgt een bon pvdw Schotte is weg boulevard en je gaat met z. ‘n Allen de gouverneur appen en bellen.
  Nederland is veel te gevoelig voor het gejammer en geschreeuw van kolonialisator etc. Daar win je als politicus niks mee want er zijn miljoenen allochtonen in Nederland en die voelen zich dan ook meteen aangetast.
  Behalve als ‘t geld kost. Dan is ‘t weer omgekeerd. Egocentrische jaloerse kleine kinderen zijn er overal nietwaar.
  Vergeet niet de gemiddelde marrokaan of Turk of Groningen of fries heeft geen flauw idee waar Curacao ligt en hoe klein ‘t wel is. Alleen dat ‘t geld kost en veel herrie maakt.
  Terwijl hulada hier een soort eenheid is die Antillianen wil onderdrukken.
  Nou dat ligt gewoon effe helemaal anders.
  Ja ja piethein was ook een zeerover.
  En daar zijn ze ook corrupt. Maar een ladderzatte minister van justitie die in tap ‘m erin bijna van z. ‘n kruk donderd als die aan die vrouw tegenover ‘m wil zitten zal ik echt nooit maar dan nooit daar ook maar in de verste verte tegen komen of van horen.
  Hier weet je precies wie waar uithangt en wat doet. Loeren en redus is de sport.
  Boter op je xxxx

 21. En helemaal niet te vergeten de screening van kabinet de Raaf. Laffe Donner schijtebroek keek er naar, en vond het goed met een broek vol poep.

 22. @Niet Leuk.
  Duidelijk. Maar opzoeken en aantrekken is in dit geval hetzelfde. Door je gedrag en mentaliteit zoek je elkaar op en trek je elkaar aan.

 23. Corallo is wel degelijk opgepakt. Hij zat een tydje vast op sint Maarten toch en werd uitgeleverd aan Italië. En er lopen in Italië ook diverse onderzoeken naar hem.
  Een blogs ter deed uitspraken en werd vastgezet. Ook dat is nog uitgebreid terug te zoeken op deze site.
  Het probleem is alleen dat het geven van geld aan politici voor het opzetten van iets moeilijker als corruptie is te bewijzen dan een politicus die geld ontvangt en het naar zijn eigen bankrekening doorsluist.

 24. Het ellende begon toen G.Schotte niet door
  de screening kwam maar toch beedigd werd als minister president van Curacao.Sat had nooit mogen gebeuren.Frits Goedgedrag nam het hazepad niemand stond G.Schotte meer in de weg..

 25. John. Voelt zich hij denkt dat, de acteur. Maar hij is ‘t zeker niet. De ongeletterde lezen deze verhalen ook niet helaas. Nederlands niet waar. En hij trekt geen mensen aan. Die figuren zoeken hem op. Omdat ze bloed en mogelijkheden ruiken en Schotte had ze nodig. Integriteit en handhaving. Ja dat is gewoon nodig. Maar ‘t probleem is dat onze samenleving niet die sociale zekerheid kent zoals Nederland die heeft opgebouwd met hard werken. In onze wereld is familie en wie je kent belangrijk als je geen geld hebt. Corruptie is als een magneet. Als ‘t je aantrekt wordt je zelf ook magnetisch.
  Maar aan de Andere kant veranderingen kunnen wel veel sneller gaan op een klein eilandje. Maar integriteit met pragmatische daad kracht is wel belangrijk.

 26. @Niet Leuk.
  Schotte voelt zich naar mijn mening in het geheel geen Robin Hood.
  Vergelijking met Godett is ok. Vergelijking is zelf verrijking ten koste van anderen. Schotte steelt niet van de rijken, hij steelt ook van de gewone man om zich nog meer te verrijken. Kijk naar zijn loterij elke keer weer op tv.
  En inderdaad. Door zgn luchtkastelen verkopen aan achterban in een mooie verpakking gaan ze hem geloven. Dit noem ik de ongeletterden.
  Degenen die, al is het maar een paar woordjes hebben geleerd, prikken er zo doorheen.
  Wat Lichtveld geschreven heeft, is een uitstekende weergave van de persoon Schotte en samenvatting van zijn activiteiten.Natuurlijk was eea bekend en vrijelijk op te zoeken. Maar de ongeletterden begrijpen dit niet. Die denken nog steeds van ik betaal nafl 2.50 en krijg een auto.
  Maar als je bepaalde mensen een appel en een ei belooft/geeft, dan krijg je zeker een achterban. En het is wel typisch dat hij zgn politici aantrekt die geen haar beter zijn. Vetzak Cooper, agressieve Constantia, baardmans Pisas, bastaard Amparo enzzz.

 27. Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

  Joshua/Sjoempie: het hebben van en posten onder verschillende aliassen is niet toegestaan.

 28. Brian S.
  Schotte is wel degelijk eerder veroordeeld en de vonnissen liegen er niet om. Het waren civiele vonnissen (frauderen met creditcards, bankschulden, verduistering gelden, faillissementsfraude, etc) dus daarom niet eerder tot gevangenistraffen veroordeeld. Bovendien hield 1e schoonvader, wijlen R. Salas van Frente Obrero, in eerste instantie Schotte de hand boven het hoofd tot hijzelf en zijn dochter belazerd werden. het verhaal van Lichtveld klopt voor 100%. Het zou zelfs nog aangevuld kunnen worden. V.w.b. Cooper en Pisas kan er apart een verhaal geschreven worden over hun corrptieve handelingen. Deze lieden hebben Curaçao al een aardig eindje afgrond in geschoven.

 29. Ik denk dat jullie het hier niet begrijpen.
  Godett voelde zich Mandela en Jesus. Schotte voelt zich Robin Hood.
  Dat komt niet door hun, dat komt door hun achterban. Een hele grote groep mensen die zich elke dag bestolen ziet worden door zogenaamd slimme mensen. Zij vinden dat Schotte steelt van de slimme rijken en het aan hun teruggeeft.
  Netzoals waarom een Chavez werd gekozen en ook een maduro. Het probleem is echter dat dat vaak de charismatische types of opgeslokt worden door malafide groepen of worden vermoord. Zoals wiels en bijvoorbeeld pim in. Nederland of het beroemde voorbeldn zoals Kennedy of ghandy. Zelfs een Trump spreekt met z. ‘n domheid een hele grote groep aan. Schotte voelt zich nog steeds gesteund. En dan ben je geen dief maar een martelaar.
  Zolang politicie of ambtenaren hun posities misbruiken en zich overduidelijk oneerlijk gedragen. Geef je semi martelaren zoals Schotte alle ruimte. En tja. Wat is ‘t verschil. Nu komt de volgende golf. We gaan weer richting een periode waarin we gedwongen worden regels te volgen. En waarom omdat we ons nog steeds als kleine kinderen gedragen. ‘t hele lijstje heeft hij letterlijk van deze site overgetyped. Staat er al jaren was nooit een issue. Iedereen was bang. Maar nu die macht blijkt weg te ebben komen de jakhalzen.
  Lichteveld heeft ook Nederlandse boter op z. ‘n hoofd.

 30. @Rechtsstaat jij kan zeker niet lezen. volgens mij ben jij net zo,n mislukkeling als al die andere ongeschoolde Mafia Foundation Korsow (MFK) aanhangers.

 31. @ De Rechtstaat is zo over de rooie dat hij nog niet eens meer normaal zijn stukje kan op schrijven, kan echt nu lachen om deze vazal en super trol van de maffia club van Gerrit de Raaf ( dief ) en Coralo, en wat Coralo betreft, maak je maar geen zorgen, die komt ook nog volop aan de beurt, en die krijgt meer als 3 jaar aan zijn broek, het OM heeft geduld, neem maar vast een pilletje in, en koop ook maar vast een voorraad in, je hebt ze straks hard nodig als Gerrit er nog tig jaren gratis bij gaat krijgen.

 32. George had het mislukte en oplichting levens verhaal van deze mavo3 narcist, psychopaat en pathologische beroeps leugenaar niet beter kunnen verwoorden, en inderdaad @ Esther je slaat de spijker recht op zijn kop, de monky mondy’s weten niet beter, maar dat Charles Cooper en Pik en Peppie en Kokkie nog steeds in Gerrit de Raaf zijn sprookjes geloven is een grote popen kast spel. eigen wil, pakken wat je nog pakken kan $$$$$$. Het is jammer dat Gerrit geen pc in zijn cel heeft, maar lezen doet hij het wel, bij zijn aankomende bezoek, zal die gene die bij hem komt, semen het stuk lezen en samen lekker gaan huilen, na twee maanden heeft Gerrit de Raaf nog steeds moed dat hij er alsnog uit komt, dit kan hij natuurlijk vergeten, over 6 maanden is hij er aan gewend en zal het zeuren en zeiken een stuk minder zijn geworden en over een jaar is hij zo mak als een lammetje, ik heb ze meegemaakt dit soort figuren in de lik.

 33. Ik vraag mij af vazal van wie of wat deze George Lichtveld is?

  Wat een onzin verhaal zeg.

  O ja, Georgie, waarom is Corallo nooit opgepakt voor omkoping van …?

 34. Het is te hopen dat dit uitstekend verwoorde ingezonden stuk van George voor alle zekerheid, ook in de zogenaamde brievenbussen van Bolo gordo Cooper, D.J. Gibi Doran, Viswijf Constantia, en de mislukte politie agent van bandabouw Pik Pisas (ook de KFO leden Peppie en Kokie) terecht zullen komen.
  Wat een strafblad heeft deze mislukte afgewezen ex-min. pres. op zijn kerfstok.
  Berguenza man voor Curacao.

 35. @Esther. Het merendeel van de beroeps demonstranten is ongeletterd. Maar die tel ik in mijn reactie niet mee. Maar ja ongeletterden moet je ook hebben, anders is het niet leuk meer om erover te discussieren.

 36. John Bash | 24 januari 2019 om 15:21 |
  Heel duidelijk en voor iedereen te begrijpen

  Ik vrees dat de mondi monkeys die vorige week vrijdag buiten bij de rechtszaal stonden het nog steeds niet zullen begrijpen. Ze hadden niet eens de taalfouten door op hen door Peppie en Kokkie aangereikte borden (‘fair trail’ in plaats van ‘fair trial’).

  Maar als Peppie en Kokkie hen borden hadden gegeven met daarop geschreven ‘mi ta un lolo’ hadden ze die ook vol trots gedragen.

 37. En nu maar hopen dat heel veel mensen dit verhaal lezen en er wat mee kunnen. En dat deze crimineel eens behandeld wordt al een crimineel.

 38. Duidelijker kan het niet worden verwoord. Schotte is gewoon een gevaarlijke crimineel en recidivist zonder moreel kompas die van maar één persoon houdt en dat betreft Schotte zelf.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties