28 C
Willemstad
• woensdag 29 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Opinie | Officiele verklaring zaak O.B.

HomeAuteursOpiniesOpinie | Officiele verklaring zaak O.B.
Advocate Olga Kostrzweski van Henriquez-Kostrzweski Law

Vandaag is de zelf geproclameerde pastor O.B. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaren en ontzetting uit zijn beroep voor een periode van 14 jaren. Deze dag is een belangrijke mijlpaal voor zover de rechtspraak van Curaçao als voor de vele slachtoffers van zedendelicten in niet alleen deze zaak, maar ook in zaken die nog niet voor de rechter zijn gekomen.

Vaak omdat er een gebrek aan vertrouwen bestaat in het justitieel systeem, nemen slachtoffers niet de juiste stappen die leiden tot veroordeling van een zedendelinquent. Vandaag is bewezen dat seksueel misbruik niet ongestraft hoeft te blijven en dat slachtoffers weldegelijk vertrouwen kunnen hebben in het justitieel systeem. Slachtoffers hebben mogelijkheden om hun recht te halen. Dat is misschien wel de belangrijkste winst uit dit proces.

Helaas is vandaag ook gebleken dat zedendelinquenten onder de huidige wetgeving relatief mild gestraft worden. In 2011 is door de toenmalige regering (of beter gezegd parlementsmeerderheid) het strafrecht zodanig gewijzigd dat de straffen voor zedendelicten zijn verlaagd. De rechter had vandaag bijvoorbeeld geen andere keuze dan deze mildere straffen toe te passen voor O.B. Namens de slachtoffers wordt bij deze de hoop uitgesproken dat de nieuwe gezagsdragers hier verandering in zullen brengen.

Wij danken een ieder die in de slachtoffers geloofd heeft, aan hun zijde heeft gestaan in deze moeilijke tijd en aan hun zijde zal blijven staan in het zware verwerkingsproces dat nu komen gaat. Een bijzondere dankbetuiging gaat uit naar Officier van Justitie Vicento voor al haar inspanningen in deze zaak, alsook aan de parketwachters en overig betrokken personeel van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie voor het zo goed als mogelijk waarborgen van de anonimiteit en veiligheid van de slachtoffers.

De boodschap is helder: het recht zegeviert altijd.

Mr. Olga Kostrzweski
Henriquez-Kostrzweski Law
Curacao

2017 07 05 Strafvonnis Apostel Orlando Balentina. (Verkorte Versie) by Black Lion on Scribd

10 reacties

 1. De rechter heeft uiteindelijk altijd gelijk. Hetgeen iets anders is dan dat het recht altijd zegeviert. Ik kan vele zaken en landen noemen waar het recht onrecht wordt/is aangedaan.

 2. Daar heeft Henk wel gelijk in . Voor een few dollars more had de advocate de pastor verdedigd. Dat is ook het schizofrene aan het beroep van advocaat.

 3. Laat de boodschap nog helderder zijn – stelletje oetlullen – grote mensen blijven met hun tengels en zeker hun geslachtsdelen en hun verziekte vervrongen gedachtes van minderjarigen af. Zonder er ook maar een Heer(lijk) excuus aan toe te voegen…

  Duidelijk toch?

 4. Wat een fijne seksistische reakties op dit artikel en deze raadsvrouw. Te walgelijk voor woorden. De reacties hebben in ieder geval niets met de inhoud van het artikel te maken. Als burger zou ik mij eerder druk maken om de vraag waarom de strafmaat voor zedendelicten door de regering Schotte is verlaagd.

  @Wim
  Het betreft hier de raadsvrouw van de slachtoffers en niet die van de dader. Door haar voortvarende optreden hebben de slachtoffers het lef en vertrouwen gekregen om eindelijk hun pijnlijke ervaringen te vertellen. Met jouw opmerking sla je dus volledig de plank mis.

 5. Niet van haar…….
  Ik bedoelde iemand anders die doorgaans zeer tegen vrouwelijk schoon ageert. In ieder geval tegen lokaal vrouwelijk schoon…….
  Buitenlanders zouden veeeeel mooier zijn.

 6. Ik zie tussen haar hemdknoopjes een stukje van haar rechter tiet. Ze is duidelijk bewust zo gefotografeerd, m.a.w., het vraagt om een reactie. Heel erg grote tieten heeft ze niet, maar ik vind volwassen vrouwen met kleine harde (druk)tietjes best wel sexy hoor… Ze zal in ieder geval niet gauw last krijgen van hangende lellen. 🙂 😆

 7. Advocate Olga Kostrzweski is een zeer lekker ding, zij kon voor miss Curaçao deelnemen. Zij had expres gekozen voor die bloes. maar staat haar ook goed.

 8. Ach Olga, wat ben je toch een hypocriet.

  Had de pastor je een paar gulden meer betaald dan de slachtoffers dan had je vrijspraak voor hem geeist.

  En dan durf je nog af te sluiten met ‘ het recht zegeviert altijd’. Lachwekkend.

  Het rapport Willems gelezen, bijvoorbeeld?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties