29 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Opinie | MFK: een criminele organisatie

HomeAuteursOpiniesOpinie | MFK: een criminele organisatie
Te lage opkomstbij vergadering oververoordeelde Statenleden | Foto MFK
MFK: een criminele organisatie | Foto MFK

Geen verzinsels, geen ongefundeerde verdachtmakingen of drama, maar pure feiten. MFK is een criminele organisatie. Dit kan men onder meer afleiden uit het strafvonnis in de zaak die de codenaam Babel heeft meegekregen (Parketnummer: 500.00086/14).

In het vonnis staat onder de paragraaf met als titel ‘Ten aanzien van feit 1 (Ambtelijke omkoping)’ op blz. 24, het volgende vermeld:

,,Op de laptop van S. (bedoeld wordt Schotte) is een document aangetroffen. Het betreft een niet ondertekende overeenkomst, ‘Agreement’, tussen C. (bedoeld wordt Corallo) en S., waarin is overwogen dat C. en S. een nieuwe politieke partij willen oprichten, te noemen Vereniging Movementu Futuro Kòrsou ‘MFK’, bestuurd door beide partijen op een gelijke gedeelde basis (‘to be controlled by both parties on an equal share basis’).

In de overeenkomst is onder meer vermeld dat partijen overeenkomen gezamenlijk alle besluiten te nemen met betrekking tot MFK en specifiek, maar niet beperkt tot: het vaststellen van de personen die zullen voorkomen op de lijst van MFK voor alle verkiezingen, het vaststellen van de persoon of personen die voor en namens MFK publieke functies en posten van ministers, onderministers, staatssecretarissen, adviseurs en consultants zullen vervullen.”

Het document stamt van juni 2010. Schotte is conform dit vonnis veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van drie jaar met als bijkomende straf vijf jaar ontzetting uit het passief kiesrecht. Casinobaas Corallo onderhoudt volgens de Italiaanse justitie contacten met de Italiaanse maffia.

Wanneer twee criminelen besluiten om samen een organisatie op te zetten om hun belangen te behartigen of om die belangen veilig te stellen, maakt niet uit in welke rechtsvorm (dit keer dus een politieke partij met als rechtsvorm een vereniging), dan is die organisatie per definitie een criminele organisatie. Die jongens gaan zich echt niet bezighouden met het organiseren van gemoedelijke dameskransjes of brave dominowedstrijden voor minderbedeelde gepensioneerden.

Laten wij eerlijk zijn, ‘it’s all about money and power’. Tijdens Schotte’s bewind als premier is duidelijk komen vast te staan hoe hij aan het lijntje liep van Corallo. Schotte diende een onderschikte van Corallo in de Raad van Commissarissen van de Centrale Bank te benoemen. Gelukkig is die schimmige infiltratie niet doorgegaan.

Ook heeft hij zonder ruggenspraak met wie dan ook, namens de regering van Curaçao een brief gestuurd aan de Amerikaanse autoriteiten bevattende een aanbeveling voor Corallo omdat die de Verenigde Staten niet binnen mocht vanwege diens strafverleden.

Eveneens hebben wij kunnen ervaren hoe Schotte misbruik makende van zijn positie als aandeelhouder van grote Curaçaose nutsbedrijven, aanverwante bestuurders en commissarissen heeft benoemd die ongegeneerd meer dan 272 miljoen gulden hebben ontvreemd uit deze bedrijven. Het geld is zoek en de administratie is verdonkeremaand.

Het gaat hier dus om bikkelharde, onscrupuleuze jongens die Curaçao enkel willen gebruiken voor persoonlijk gewin. Corallo heeft het geld, pion Schotte heeft de charme, de ‘flu de bouche’ en zijn gewetenloosheid; een ideaal team voor hun duistere plannen.

Uitgaande van het gestelde in de voornoemde overeenkomst moet er ook vanuit worden gegaan dat alle kandidaten op de MFK-lijst de screening door Corallo met goed gevolg hebben doorstaan. Ik weet niet of die stakkers wel goed beseffen wat dat betekent en hoe zij voor het karretje gespannen worden van twee samenspannende topcriminelen.

Tot slot mag ik in herinnering brengen dat de eerste marketeer van MFK, de eerste campagneleider van deze partij, de heer Burney ‘Nini’ Fonseca was die thans terecht moet staan voor zijn betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels. Dat zegt op zich zelve genomen niets over de betrokkenheid van andere MFK-exponenten bij deze moord, maar zet wel vraagtekens omtrent de inschatting en screening van ingehuurde personen door de partijleiding. Mij maakt men immers niet wijs dat toentertijd de MFK-leiding niet reeds op de hoogte was van het feit dat Fonseca banden onderhield met NLS en zelfs leider was van de NYY-gang.

Dit stuk heeft als doel het kiezersvolk te waarschuwen voor MFK. Dit stuk is niet bedoeld als een politiek gemotiveerd pleidooi, maar is wel bedoeld om dit eiland uit de handen van de georganiseerde misdaad te redden.

Indien MFK weer bestuursmacht krijgt, staat Curaçao niet veel goeds te wachten. Het eerste kabinet-Schotte gaf ons reeds een voorproefje van waartoe deze heren in staat zijn, een tweede kans kan het einde betekenen van onze rechtsstaat.

George Lichtveld (PAR-kandidaat)

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

47 reacties

  1. @MANO
    Wat een stom geleuter. Je bent nogal reactie-geil. Sommige mensen horen zichzelf graag praten, jij leest kennelijk graag je eigen stompzinnige reacties. Iedereen heeft volgens jou ongelijk. En erg de pik in op Surinamers. Je vrouw is er zeker met een Surinamer van door gegaan, die haar veeeeel meeeeeeer te bieden had. Haha.

  2. @taco schreef;”Wel, gezien je taalgebruik ben jij ook geen YdK.”(?!?)

    En daar ben jij dus zeker van taco? Normaliter had ik dit artikel niet weer naar boven gehaald ware het niet dat jouw opmerking zo verschrikkelijk onnozel overkomt, zoo onnozel, dat ik wel móést reageren. Ik zal niet beweren dat het dom overkomt, want dat is het niet, onnozel komt hier het best tot z’n recht. De meeste mensen zouden het maar een detail vinden, niet ik, ik ben juist iemand die op details let. Eigenlijk let ik niet eens bewust op de details, maar die vallen me altijd op.. automatisch denk ik zelf. En aangezien ik je eerste zin echt belangrijk vind, eigenlijk de eerste 3 zinnetjes, reageer ik. Ik vind dat ik je toch effe, maar goedbedoeld, onder handen moet nemen, anders blijf jij misschien wel de rest van je verdere leven onnozele opmerkingen maken.

    taco, ik weet echt niet waar jij de wijsheid vandaan haalt om te beweren dat ik vanwege mijn taalgebruik onmogelijk YdK zou kunnen zijn. En dat terwijl ik niet eens mijn best doe om goed Nederlands te schrijven. Hoewel jij niet eens zo zeer bedoelt dat ik goed Nederlands schrijf, want je hebt het over mijn ‘taalgebruik’. Ik denk wel te begrijpen wat je bedoelt. Stel je eens voor dat ik echt op de komma’s en punten zou letten, zoals ik bijvoorbeeld een dictee zou maken… Dan zou je misschien wel denken dat ik Nederlandse letteren gestudeerd heb. 😆

    Wel beste taco, maak je niet dik, zelf vind ik niet dat ik zo goed Nederlands schrijf, zeker niet op fora waar ik gewend ben lange stukken te schrijven. Het kan nog altijd beter, geloof mij, maar mijn uiterste best zal ik niet doen, tenzij ik een verslag zou moeten schrijven voor één of ander dagblad, tijdschrift e.d..

    Bovendien is het geen feit noch regel dat een Makamba, een Europese Nederlander, wel altijd het soort taalgebruik waar jij op doelt hanteert. Misschien dat mijn taalgebruik opvalt, maar dat zal dan wel komen omdat ik in Nederland het meest met Hollanders omging (en optrok), snap je? Dus zo apart is dat niet.

    taco, ik ben bekend met YdK die in Nederland geboren en getogen zijn waarvan jij, zolang je hen niet persoonlijk ziet of spreekt, nooit zou denken dat het YdK zijn. Aan de telefoon zou jij, gehoord hun ‘taalgebruik’, echt denken en geloven dat het Hollanders zijn, zeker diegenen die in dorpen en kleine stadjes zijn geboren en getogen. Geloof me.

    Beste taco, sta je mij toe ook een onnozele opmerking te maken? taco, ben jij Surinamer? Waarom vraag ik het? Simpel, omdat ik gewend ben dat (en bekend ben met) Surinamers (die er) er een handje van hebben om onnozele opmerkingen te maken..zeker in relatie met of over Antillianen.. 🙂

  3. Respect voor een volk dat zich wil laten regeren door criminelen.

    Held is rijp voor opname in de Capriles kliniek, samen met allen die bij de komende verkiezingen MFK (Schotte, Constantia, Thode), PS (Wilsoe), Cooper of dos Santos stemmen.

    En is de Capriles kliniek vol, dan kunnen ze naar Bon Futuro.

  4. Amparoo voelt zich als een vis in het water als mensen achter zijn kont aanlopen voor geld etc. Het zal alleen maar erger worden als hij ”minister” wordt.
    Laat Amparoo maar zijn CV tonen! Met dit soort mensen aan de macht gaat Curacao decennia terug. Praatjesmakers en holle vaten gezeik.

  5. @mano
    Wel, gezien je taalgebruik ben jij ook geen YdK.
    Ben je van origine een ……makamba?
    YdK of makamba : beide is overigens geen schande.
    Je hebt er tenslotte geen invloed op.
    Dit staat los of ik het met je eens ben of niet.
    Voor mij staat wel integriteit en medemenselijkheid voorop.

  6. Weet u het boeit mij niet wat u schrijft. Feit is dat er een nieuwe wind komt waaien. Waar bent u bang voor. Feit is dat MFK en Amparo de verkiezing zal winnen . Aan wie ligt het? Het op het eiland zichzelf verrijken gebeurd al sinds mijn jeugd of daarvoor. Nu is de bevolking, die wij , als minder altijd hebben beschouwd in opstand. Schotte en de rest kunnen zijn wat u zegt. De bevolking kijkt altijd, wie hun heeft en kan hun helpen. Niet jullie, u bent daar om te genieteten, zonder rekening te houden met de bevolking. U, kunt een ieder een crimineel noemen. Ook in Nederland maakt men het mee. Heb respect voor onze bevolking. Uw gedrag staat mij niet aan. Sorry zo ben ik met verschillende rassen in mijn bloed. Doe normaal of vertrek.

  7. @Joep Meloet schreef op 14 sept. om 22:23 ;
    “Maar het is natuurlijk in- en intriest dat Curacao alleen maar criminelen voort kan brengen. Criminaliteit, het zit, lijkt wel, in de genen van velen op dit eiland. Het is voor velen onmogelijk om ook maar 1 dag per jaar integer te zijn. Alle manieren worden gebruikt en geschapen om zichzelf te verrijken, ten koste van alle anderen.”……
    Aldus de verzuurde azijnpisser Joep Meloen.

    Wel, het lijkt alsof je ‘iets nieuws’ hebt geschreven, maar nee hoor, niets d’r van. Gelukkig dat ik de internationale ontwikkelingen op deze wereld op de voet kan en mag volgen, anders had ik misschien echt kunnen geloven dat de shit die jij hier neer kwakt met de realiteit strookt. Hoewel ik eerlijk moet erkennen dat je een paar waarheden schrijft, niemand zal het betwijfelen, ook ik niet…

    Maar dát waarover jij hier zowat dagelijks over Curaçao en vooral de over inwoners zit te zeikwijven, had ik net zo goed in kranten uit andere delen van de wereld kunnen lezen. In veel landen op deze wereld zeikt men over mensen die zich ten koste van anderen willen verrijken en dat ook doen! Ja, zelfs in Nederland gebeurt het.

    Weet je wat het met jou is Meloen. Je had nooit iets, dan bedoel ik met name in materieel opzicht, jij bent namelijk niet afkomstig uit een familie met laten we ‘t maar plat zeggen; ‘geld’. Dus iemand als jij die zich pas op dit eiland een beetje ‘meneer’ is gaan voelen, is natuurlijk als de dood zo bang om ‘dat’ wat hij op Curaçao heeft weten te vergaren/op te bouwen kwijt te raken.

    Want laten we eerlijk zijn Meloen, iedere dag weer, en dat letterlijk, zeik je over het eiland en de lokale eilanders die volgens jou duivels in eigen persoon zijn en het eiland natuurlijk de hel!! Dat laat je duidelijk merken, dus je hebt de pest aan het eiland en de lokalen, het is dus niet meer dan logisch dat jij je zo ongelukkig voelt en het dan ook bent!

    Ik in jouw plaats had allang m’n biezen gepakt, maar dat kan jij helaas niet met al die schulden die jij op het eiland hebt gemaakt, denk maar aan die hypotheek die als een loden ballast om je nek hangt…en dat is maar één deel van jouw schuldenlast..Dus je bént veroordeeld tot dagelijks hatelijk gezeik over de plek waar jij ooit eens dacht als een koning te mogen of te kunnen leven. Nou, lekker poeh niet dus… 😆

    En het bewijs dat je zwaar gefrustreerd bent ligt in jou dagelijks gezeik besloten. Goed voor je!! Ontkennen is geen optie, dat zul je wel proberen, maar elke psycholoog zou jou zware frustratie uit jouw dagelijkse portie verzuurde braaksel kunnen halen, sorry, maar zo is het wel!! Je bent zelfs zo gestoord dat je vorige week bedacht, naar het voorbeeld van de Filipijnse president, om lokale criminelen en verslaafden dood te schieten… Je bent zo gek geworden dat je zin hebt om aan het moorden te slaan.. zover ben je al gekomen Meloen, begrijp jij nou echt niet dat het niet pluis is in je kop??

    Je bent trouwens niet de enige, dit forum lijkt soms een verzamelplaats van lotgenoten, jouw trieste zielige lotgenoten. En o wat geniet ik toch van jullie gestoorde geest en van jullie verdriet. Ik zou nooit maar dan ook nooit zo’n fucked up leven als jij leidt kunnen verdragen. Ik ben geen lijder, nooit geweest ook.

    @ Joep Meloen schreef; “En dan kunnen we maar beter ergens anders gaan wonen, dan zakt het eiland in no-time af tot een 2e Venezuela, Suriname etc. Geen van de landen, waar corruptie welig tiert, heeft een goede toekomst, ze glijden af tot narco- en crimi staten.” …aldus Meloen

    Tja, men kan zich afvragen wie jij, Meloen, met de “WE” bedoelt die samen met jou ergens anders gaan wonen.. Waar komt die arrogantie die jou zo bezoedeld heeft vandaan Meloen? Haha, wie denk je eigenlijk wel dat je bent? Dus als Joep z’n biezen pakt, natuurlijk samen met zijn collega ongelukkige verzuurde azijn-zeikerds, gaat Curaçao ten onder?!?? Wahhahaha, je laat me wel lachen hoor. Dus eigenlijk beweer jij dat Curaçao hoe dan ook ten onder gaan, want jullie(‘we’ toch?) zullen toch eens moeten overlijden.. of niet soms?
    Over narcostaten gesproken, laat me nou toevallig een aantal weken geleden lezen dat Nederland kampioen Narcostaat is, ook online. En dat het een corrupte boel is bij de Nederlandse politie..D.w.z., sommige landen zoals o.a. Nederland, kunnen zich zonder al te negatieve gevolgen best veroorloven narcostaten te zijn….

  8. MFK is een criminele organisatie.

    Wel ik heb dit vele malen op de KKC geroepen.
    Maar PS en MAN (onder Bloopers) zijn ook criminele organisaties.
    En PAIS is een partij van mietjes en nietsnutjes ofwel cry babies.

    Sinds 2010 is er niets maar niets gebeurt. Geen vooruitgang.
    Tjok, tjok, tjok. Un pia un pia.

  9. Het zijn toch uiteindelijk de kiezers die dat zoodje daar neerzetten.
    Nederland zou koloniaal bezig zijn als ze zich met de verkiezingen bemoeit.

  10. @ Sonny,

    Je kunt je afvragen of dit de verantwoordelijkheid van Nederland is. Wanneer je dit onderzoek leest dan is de corruptie, fraude etc zo wijd verbreid dat het werkelijk dweilen met de kraan open is.
    Om dit een halt toe te roepen is het noodzakelijk om de boel compleet over te nemen en alles en iedereen eruit te kieperen.
    Dit onderzoek toont aan dat de corruptie, fraude, zelfverrijking werkelijk overal aanwezig is. Zelfs de schrijver van bovenstaand stuk, George Lichtveld, is al eens voor eenzelfde voorval veroordeeld, maar speelt nu de vermoordde onschuld. Hij schijnt niet te willen of kunnen begrijpen dat hij totaal ongeloofwaardig is en het volk snapt dat ook.
    Het volk snapt dat het totaal niet uitmaakt welke partij je kiest, bij ALLE partijen wordt even hard meegestolen, het lijkt wel een soort free for all. Dus stemt men op de partij die hen nog een beetje laat meeprofiteren, het heeft niets meer met integer en goed bestuur te maken.
    En dan wil men ook nog onafhankelijk worden ?

    Nu krijgen we dus verkiezingen, waarbij we de aantekening kunnen maken dat er bij vrijwel alle partijen wel veroordeelde figuren rondlopen. Daarmee vallen al die partijen af, in ieder geval voor mij, om op te stemmen. Wat blijft er dan nog over ?
    Niet veel. Alleen de DP zou in aanmerking komen, geloof dat daar niemand zit die ooit is veroordeeld.

    Maar het is natuurlijk in- en intriest dat Curacao alleen maar criminelen voort kan brengen. Criminaliteit, het zit, lijkt wel, in de genen van velen op dit eiland. Het is voor velen onmogelijk om ook maar 1 dag per jaar integer te zijn. Alle manieren worden gebruikt en geschapen om zichzelf te verrijken, ten koste van alle anderen.
    En dan vinden we het vreemd dat er helemaal niets terecht komt van alle mooie plannen, dat de economie een puinhoop is, dat we op een afvalberg leven etc.
    Gelukkig heeft men nog niets gevonden om de zonnestralen of de warmte te stelen, maar dat zal wel niet lang meer duren. En dan kunnen we maar beter ergens anders gaan wonen, dan zakt het eiland in no-time af tot een 2e Venezuela, Suriname etc. Geen van de landen, waar corruptie welig tiert, heeft een goede toekomst, ze glijden af tot narco- en crimi staten.

  11. Schotte heeft zijn strategie geleerd van President Maduro hoe je een volk kan manipuleren,maar als de volk hem in de gaten krijgt dat zij genaaid worden dan komen zei hem op halen in fort amsterdam dan kan hij vluchten naar zijn land Colombia!Met zijn Maffia maatjes!

  12. @Herbie
    Het klopt deels wat je schrijft. Inderdaad ieder volk krijgt de leider die het verdient. In het geval van Curaçao ziet dit toch iets anders uit: het volk hier werd,tot nu toe, opgezadeld met lijders in plaats van leiders….woorden klinken hetzelfde maar…the devil is in the details.

  13. @S. Bolivar

    Mano heeft nog nooit iets zinnigs geschreven. Hij heeft – zoals bekend – een cognitieve storing. Waarschijnlijk een “blauwe” baby geweest, zuurstof tekort dus geestelijk onderontwikkeld!

  14. Nee, het zijn even grote dieven, of zij nou Surinaams of Curaçaos zijn! Maar ik denk niet dat het ooit is voorgekomen is dat een Curaçaose dief naar Suriname toog om z’n slag te slaan….Wat dat betreft is de Surinaamse dief G.Lichtveld brutaal tot in z’n Surinaamse aars.

  15. Maar het grootste deel van die bevolking op de rots is wel door een volk van dieven, struikrovers, mensenhandelaren, zeerovers en piraten naar de rots gevoerd. Vervolgens, blijkbaar denkend hun criminele leermeesters te behagen, hebben zij zich ook het banditisme en de dievenstreken van hun leermeesters eigen gemaakt.. Waar of niet?Je moet natuurlijk wel het hele verhaal vertellen, want anders slaat het nergens op.

  16. @Sonny,

    Ik moet mezelf er even aan herinneren dat Mano, waarschijnlijk zijn medicatie niet ingenomen heeft, gelet op zijn brallend taalgebruik.

  17. Mooi, zo te lezen werk je aan je megadrol. Maar nu even serieus. Kun je ook iets zinnigs over de lokale politici en politiek schrijven?? Want aan deze” fecale tirade” heeft hier niemand iets…

  18. @manoo

    Zelfs dieven kunnen op de klok kijken, en zien hoe laat het is. Het is kwart-voor-twaalf in de Curaçaose politiek. Nog nét niet te laat!

  19. Zooo, er wordt hier wel met kilo’s stierenpoep gestrooid. Ik weet niet zoveel over de politiek, heb er weinig verstand van, heb niks met politiek, ik wil niks met politiek en ik moet niks van de politiek, maar ik krijg haast verstopping in mijn dikke darm van al die hypocriete en partijdig gestrooide stierenshit hier. Hoe durft een G. Lichtveld, een dief van een ambtenaar die ooit zélf veroordeeld is wegens corruptie, z’n muil open te doen over collega’s in het kwaad?!? Die schaamteloze Surinaamse dief durft wel hoor, het lijkt wel alsof iedereen vergeten is hoe corrupt vele PAR adepten zijn geweest, de meesten zijn er ook nog mee weggekomen, ja, dat ook nog! En dan heeft iemand hier ook nog het gore lef om te schrijven dat het hem niets kan schelen of hij schoon is of niet, want hij zal z’n leven wel hebben gebeterd. Bah, tjeee. Een dief blijft een dief!!!

  20. Ik ben het helemaal met George Lichtveld eens. De feiten kloppen haarfijn, maar wat is het doel van dit schrijven? Mij overtuigen niet voor MFK te stemmen? Daar hoeft hij zich niet druk over te maken. Het idee is zelfs nooit in mij opgekomen. Om op PAR te stemmen? Dat iemand corrupt is tot het bot maakt jouw partij nog niet beter. De reacties van Frank, S.Bolivar en Gman441 zijn terecht. Dat zijn ook keiharde feiten.

  21. Schotte is een schande voor de maatschappij. in de regering zaait hij dood en verderf, en prive al net zo!!! door mensen dood te rijden en te laten vermoorden. het wordt tijd dat de mensen de ware Schotte eens zien.

  22. Of hij schoon is of niet. Maakt niet uit. Het blijft onkunde van de andere politici dat ze niet duidelijk kunnen maken waar het op staat op dit moment.

    ps Misschien heeft hij wel zijn leven verbeterd. Desalniettemin moet hij in mijn beleving zich niet kiesbaar stellen.

  23. 15. Andere mensen en stichtingen die veroordeeld zijn in deze zaak: advocaat Johnny Winkel, zakenman Chris Winkel, ex-post N.V. directeur en ex-financieel manager van Post N.V. George Lichtveld en Edsel Lourens, de acquisiteur Rob Salas en de organisaties Stichting Papa Godett en Antillen N.V. (C44)(C45)(C46)(C47)(C48)(C49)(C50)

  24. Open brief aan Stella van Rijn
    vrijdag, 20 april 2012 09:38
    DEAR STELLA, deze open brief had ik op grond van onze vriendschap eigenlijk nooit willen schrijven, maar je gaat wel heel erg ver in je neiging deze ondeugdelijke regering en deze volstrekt verkeerde premier in bescherming te nemen. Net als menig ander top-ambtenaar, die thans ook net als jij onder deze despotische regering moet trachten te overleven, had jij ervoor kunnen kiezen je werk gewoon in stilte te verrichten in afwachting van betere tijden, waarin men niet meer bevreesd hoeft te zijn voor nepotisme, willekeurige heerszucht en politieke represailles.
    Maar jij kiest er kennelijk voor om openlijk en met verve een premier te verdedigen, waarvan inmiddels aan de hand van concrete bewijsstukken is komen vast te staan dat hij zich stelselmatig heeft schuldig gemaakt aan diverse soorten van malversaties en andere schandalige streken. Het feit dat je dit doet komt ook vreemd over, want de aantijgingen aan zijn adres hebben betrekking op zijn deviante persoonlijkheidsstructuur, niet duidelijk is waarom de secretaris-generaal van het departement van Algemene Zaken als ambtenaar de aangewezen functionaris zou moeten zijn om in dit kader voor hem op te komen. Ook dat is een vorm van machtsmisbruik van zijn kant en jammer is dat jij jezelf daarvoor leent. Maar laten wij het niet hebben over formaliteiten, wat werkelijk steekt en wat menigeen teleurstelt is het feit dat je het opneemt voor een gezagsdrager waarvan je weet of moet beseffen dat die zeer verkeerd in elkaar zit.
    Je bent te intelligent om dat niet in te zien, je bent immers op de hoogte van de perikelen rond de screening en weet, zoals is neergelegd in het VDC-rapport, dat hij dat proces bewust heeft geobstrueerd om vervolgens ook de directeur van deze inlichtingendienst weg te werken. Het rapport Rösenmoller is je bekend, evenals het uitgelekte rapport van de VDC en de klacht die de netwerkbeheerder van de VDC heeft ingediend bij de Ombudsman. Je bent op de hoogte van de MOT-meldingen betreffende de door hem ontvangen forse bedragen van ondermeer de Vanddis-groep, toch stel je geen vragen en leg je geen verband met de benoeming van leden van de Van der Dijs-familie in allerlei commissariaten en het samen afreizen met Oswald van der Dijs naar Haïti om zaken te doen waarover geen openheid wordt gegeven. Ook de enorme spil- en praalzucht aan meestal volstrekt onnodige reizen met grote delegaties is jou bekend, al was het alleen maar omdat jijzelf ook vaak van deze delegaties deel hebt uitgemaakt. Al het voormelde schijnt je niet te deren, maar wanneer de KRO zich naar jouw mening niet houdt aan journalistieke waarden klim je in de pen om hen ervan langs te geven, dan sta je wel op je achterste benen. Boos worden op de KRO over een zogenaamde politiek gekleurde rapportage, maar stilzwijgen bewaren over de concrete issues die in het programma aan de orde worden gesteld, hoe rijm je dat met de beginselen uit je eigen journalistieke achtergrond?
    Waarom doe je dit, is het je ambitie die je hiertoe drijft of gelden er andere oorzaken? Ik heb je het reeds duidelijk gemaakt, jij en advocaat Eric de Vries zijn de grootste mysteries die 10-10-10 heeft voortgebracht. Laatstgenoemde stond tijdens de SI-campagne naast mij op het podium en verdedigde het SI-standpunt op zelfs een nog fellere wijze dan ik. Thans is hij de grootste juridische slachter in dienst van de coalitiepartijen met wiens hulp alle overheids-nv’s met de grond gelijk worden gemaakt. Zijn ommezwaai valt nog te verklaren met de astronomische retainer fee, die deze regering hem maandelijks uitbetaalt. Maar aan het grote geld kan het in jouw geval niet liggen, ook niet aan het geloof in een regeringsbeleid of ideologie, want die bestaan thans niet tenzij je graaien en kapot maken als een ideologie wenst te beschouwen.
    Hoe dan ook, binnen de werkkring waarin je voorheen verkeerde stond je bekend als een intelligente professional met een heldere kijk op zaken. Nu dans je al tijden naar de pijpen van de meest verkeerde premier die onze nationale geschiedenis ooit heeft voortgebracht, terwijl je bovendien ook niet schroomt om een onverklaarbare loyaliteit aan deze miskleun ten toon te spreiden. Je begrijpt blijkbaar niet dat je door dat te doen jezelf volledig ongeloofwaardig hebt gemaakt en dat is heel jammer voor een kleinschalig land, dat überhaupt worstelt met een enorm gebrek aan human capital.
    Ongetwijfeld zul je de neiging hebben om het hierboven door mij gestelde in een politieke sfeer te trekken en mij zoals altijd het bedrijven van goedkope (PAR)politiek te verwijten. Het is gebruikelijk om uit dat vaatje te gaan tappen. Maar noch de PAR, noch pressiegroepen zoals Frente Sivíl, Dushi Kòrsou, Kòrsou Uní, E-40, Forza Kòrsou, Pro Pueblo hebben Schotte aangezet tot leugenachtigheid, zwendel en oplichterij, dat zijn gedragingen en handelingen waarvoor hij in vrije wil heeft gekozen, door deze misdragingen heeft hij zichzelf objectief gediskwalificeerd als minister, daar heeft de politiek niets mee te maken. Voornoemde groepen zijn niet partij-politiek bezig, maar zetten zich in voor het redden van dit eiland uit de handen van een groep opportunisten en koloniaal gestoorden.
    Dus dear Stella, je doet je imago zeer veel schade aan door jezelf sterk te blijven maken voor deze niet-integere en ontspoorde opportunist. Alleen een dom blondje zal dat niet begrijpen, maar dat ben jij beslist niet, zeg nou zelf.
    GEORGE LICHTVELD

  25. Wordt dit stuk ook in de papiamentstalige kranten (in het papiaments) opgenomen?
    98% van de Curaçaoenaar leest namelijk nooit wat er in de KKC vermeld wordt.
    Het heeft anders totaal geen nut.

  26. Pracht foto die alles zegt: drie strafbladen met links ernaast R. Garmes, die als afwashulp in de voormalige Cactusclub (1,800 gulden per maand) ineens Statenlid werd (14,300 gulden per maand).

  27. Een mooi stuk, zonder opsmuk. En to the point. Het is wat S. Bolivar zegt, als Schotte wint heeft dat volledig en uitsluitend te maken met het feit dat zijn opponenten niet in staat zijn om een degelijk en goed verhaal tegenover te zetten. Pure armoede in de politiek.

  28. Sterk stuk van George Lichtveld, doet me denken aan zijn goede stuk over Stella van Rijn, to the point reacties ook.

    Niets aan toe te voegen.

    Of toch wel… what about Schotte’s loopjongen Michael Romer die nog steeds hoofd van de AVD is en in 2010 de criminele ministers van het payaso kabinet Schotte door de screening liet komen?

  29. Criminele organisatie of niet. Wint verkiezingen zonder problemen. Schotte zal zich straks kapot lachen.. Niet omadt hij zo voortrefflijke strateeg is. Zijn opponenten zijn – simpel weg – halve garen.

  30. Nederland is natuurlijk allang gewend aan halve zolen uit uit Curaçao. Voorheen was het lachertje de zus van Godett, Mirna Louisa. Nu is het de zus van Wiels, Marvelyne.

    De corruptheid op Curaçao is van alle dag, en Nederland doet niets. De leden van het Nederlandse parlement zijn blijkbaar bang om hun jaarlijkse gratis vakanties in de zon kwijt te geraken.

    Lees de kamerstukken van 8 jaar geleden en ontdek, dat Nederland absoluut niets doet.

    https://zoek.officielebekendmakingen.nl/dossier/31506/kst-31506-2?resultIndex=1&sorttype=1&sortorder=4

  31. De oorzaak hiervan is dat minderbedeelden van Curacao, die nagenoeg een groot deel van de bevolking is, jarenlang zijn verwaarloosd, zelfs bij overheden die de kunde hadden om een positieve bijdrage en omwenteling te maken aan hun situatie. Mismanagement in het onderwijs, uitbuiting door werkgevers en witte boord corruptie hebben alle vertrouwen die deze klasse nog had in de zogenaamde capable en integere bestuurders teniet gedaan. Deze klasse is steeds zoekende naar bestuurders die een oplossing voor hun situatie kan aanbieden, wat de MFK handig in heeft gespeeld. Daarom krijgt MFK zoveel steun, want ze scheppen de perceptie dat zij wel voor de gewone volk zijn en dat zij wel de veranderingen zullen bewerkstelligen zodat het volk een situatieverbetering krijgt. Dat is uiteindelijk wat de bevolking wilt die de rijken, nog rijker zien worden en hunzelf, alsmaar armer zien worden.

  32. Curaçao is verloren als deze maffia organisatie gaat winnen.
    de peilingen geven al aan dat hij straks makkelijk een meerderheidskabinet kan vormen met Ampuro Dos Santos en Cooper, zitten ze al op een kleine 60% van de stemmen.
    levensgevaarlijk voor Curaçao.
    Nederland zou meteen de onafhankelijkheid moeten uitroepen.
    En curaçao verder maar aan zijn lot over moeten laten.
    het is toch te gek voor woorden, dat straks Nederlandse politici met deze criminelen moet samen werken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties