25 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 07:29

Laatste reacties

- Advertentie -

Opinie | Liegen in geloofsbrieven!

- Advertentie -

Opinie fractie Movimiento Electoral di Pueblo (MEP)

MEP Richard Arends (AVP) nooit meer ministerial

De Staten van Aruba hebben een openbare vergadering uitgeroepen voor vrijdag 30 augustus om de geloofsbrieven en de screeningsprocedure van Richard Arends te behandelen. De Staten hebben daarbij de minister president uitgenodigd omdat zij belast is met integriteit en met het staatsbedrijf RdA waar Richard Arends werkzaam is of was.

De oppositie was weer spoorloos; voor de tweede volle week verschijnen de AVP-statenleden niet op het werk terwijl er in deze twee weken 4 openbare vergaderingen waren, waaronder het halfjaarverslag van de regering, de begroting van het Tourism Product Fund en de geloofsbrieven van Richard Arends.

De Statenleden van de coalitie wilden met name weten wat de consequenties zijn voor een politicus die liegt in zijn geloofsbrieven. Daarbij moet een onderscheid worden gemaakt tussen statenlid en minister. Een statenlid kan bijna niet afgezet worden. Een minister die liegt tijdens de screeningsprocedure is niet meer ministeriabel.

- Advertentie -

RICHARD ARENDS HEEFT GELOGEN
De meest ernstige leugen van Richard Arends is wel het verzwijgen van zijn arbeidsovereenkomst die tot op heden nog geldig is!

Richard Arends heeft de zeer riante arbeidsovereenkomst ondertekend op 1 november 2016. Op 30 november 2016 werd Arends beedigd als minister. Op dat moment heeft de aandeelhouder, toen vertegenwoordigd door Mike de Meza, aan Arends buitengewoon verlof verleend, en daarbij expliciet bepaald dat de arbeidsovereenkomst van 1 november 2016 van kracht blijft voor de periode dat Arends minister is. Hiervan heeft Arends geen melding gemaakt in zijn geloofsbrieven noch in de screeningsprocedure als minister. Liegen in de screeningsprocedure heeft als gevolg dat hij niet meer ministeriabel is.

Daarna, toen Richard Arends na de verkiezingen af moest treden als minister, en dus zijn buitengewoon verlof zou verlopen, heeft Mike de Meza als demissionair minister Richard Arends wederom buitengewoon verlof verleend voor de duur dat Richard Arends statenlid zou zijn, met andere woorden tot 2021. Deze beslissing is genomen tijdens een algemene vergadering van aandeelhouders gehouden op 17 oktober 2017, de dag waarop de coalitiepartijen MEP POR en RED een coalitieaccoord hebben ondertekend. Met andere woorden: de arbeidsovereenkomst is formeel nog steeds geldig. Op 22 augustus 2019 heeft Arends schriftelijk afstand gedaan van de arbeidsovereenkomst. Als jurist moest hij wel weten dat een arbeidsovereenkomst op zo’n manier nog niet beeindigd is!
Overigens, als Statenlid heeft hij de arbeidsovereenkomst niet moeten melden, maar als minister wel.

Arends claimt dat hij nooit gebruik heeft gemaakt van de arbeidsovereenkomst. Als dit het geval is, waarom heeft Mike de Meza – zijn collega minister – hem buitengewoon verlof toegekend? Wist Richard Arends niet dat de Meza dat had gedaan? En niet eenmaal, maar tweemaal!

Iets zit hier echt fout. Wat het is, is niet duidelijk. Richard Arends heeft sinds het bekend worden van de arbeidsovereenkomst niets meer gezegd. Mike de Meza wel, en hij erkende publiekelijk vorige week aan Richard Arends verlof te hebben toegekend. Volgens de Meza is daar niets verkeerds aan. In principe niet voor de Meza, maar op het moment dat Richard Arends dit salliant detail heeft verzwegen tijdens de screeningsprocedure in 2016, heeft dit als gevolg dat hij niet meer ministeriabel is.

Ondertussen draait de manipulatie machine van de AVP op volle toeren om de familie van de huidige minister president zwart te tekenen met allerlei leugens, typisch Mike Eman tactiek.

Hoe het ook moge zijn, de bal ligt nu bij Richard Arends die deze hele narige situatie moet uitleggen. Zwijgen is voor Richard Arenda niet meer een optie.

WORDT HOOGSTWAARSCHIJNLIJK VERVOLGD

Bron: Fractie Movimiento Electoral di Pueblo (MEP)

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | BZV accountant moet toch betalen

Met vonnis De accountant van Bureau Ziektekostenvoorziening moet van de rechter 4,1 miljoen gulden betalen. Accountant Jourdain en twee medewerkers werden ervan verdacht miljoenen te hebben ontvreemd. Diezelfde...

ParadiseFM | Veel auto’s op straat tijdens avondklok

Veel auto’s die zich tijdens de avondklok op de weg begeven hebben geen ontheffing of geldig motief om op straat te zijn. Dat schrijft de Èxtra. Opvallend...

Democracy now! | Wednesday, January 26, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom 5 atrako’s in een week

Voor de tweede week op rij heeft de politie vijf gewapende overvallen geregistreerd. In de week van 17 tot 23 januari zijn er vier gewapende straatroven en...

Nu.cw | 45 extra zorgmedewerkers ondersteunen CMC

Het Curaçao Medical Center (CMC) heeft inmiddels versterking gekregen van 45 zorgmedewerkers. Dat bevestigt woordvoerster Germaine Gibbs tegenover NU.cw. Vrijdag liet Gibbs weten dat er 29 verpleegkundigen van...
- Advertentie -
- Advertentie -