28 C
Willemstad
• dinsdag 5 december 2023

Extra | Journaal 4 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Antilles-Guyane patrol vessel seizes 3.5-ton cocaine haul

MARIGOT--Patrol vessel La Combattante from Marine Nationale seized 3.5 tons of cocaine from a fishing vessel southeast of Barbados on November 28. After confirming the location of the...

AntilliaansDagblad | Overheid belooft prijzen in de gaten te houden

Kralendijk - Directie Toezicht en Handhaving (T&H) van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) kondigt aan prijscontroles te gaan uitvoeren op het basismandje, bekend als Bon Kompra Plus. F16...

AntilliaansDagblad | Aruba eigen mededingingsautoriteit

Oranjestad - In een statig pand in de binnenstad van Oranjestad is de Aruba Fair Trade Authority (Afta) geopend. Aruba heeft daarmee een eigen mededingingsautoriteit. Bij de opening...

AntilliaansDagblad | Parkeerbeheer bijna rond

Parkeerbeheer in zicht | Minister VVRP: Onderhandeling nieuw contract in eindfase Willemstad - Het parkeerbeheer is bijna rond en de onderhandelingen zijn in de eindfase. Dat antwoordt de...

AntilliaansDagblad | ‘Hoofdpijn’ in de wijk Rio Canario

Naast illegale boomkap nu ook een snack begonnen Willemstad - De buurtbewoners van de Menegrandeweg in de wijk Rio Canario houden hoofdpijn vanwege de acties van Melly Bergland,...
- Advertisement -spot_img

Opinie | ‘He will be back very soon’

HomeAuteursOpiniesOpinie | ‘He will be back very soon’
Felix D. Pinedo | Extra

Ter verduidelijking, ik ben geen fanatiekeling van Gerrit Schotte. Het gaat zuiver om de humanitaire van de zaak. De vraag is of de uitspraak belet dat Gerrit Schotte als ‘speciale’ adviseur zou kunnen fungeren of een dergelijke hoge invloedrijke functie, binnen die vijf jaren kan uitoefenen in welk regering dan ook.

Ik denk niet dat welk uitspraak dan ook in het geval van Gerrit Schotte dit verbiedt. Dus dan kan hij altijd na één tot twee jaar in de gevangenis gezeten te hebben, toch een bijzonder invloedrijke functie uitoefenen, indien zijn partij de nodige stemmen krijgt om een regering te gaan vormen. Indien hij zich goed gedraagt zal hij op grond van Vervroegde Invrijheidstelling, ‘very soon’ op vrije voeten zijn.

Ik voorspel dat hij na anderhalf jaar weer thuis zal zijn. Het verbod om op een politieke lijst geplaatst te worden begint te lopen op het moment van aanvang van het uitvoeren van de gerechtelijke uitspraak. Dus kan hij voor de komende 5 jaar zichzelf niet verkiesbaar stellen. Hij kan altijd als politicus blijven profileren, ook vanuit de gevangenis. Wijlen Betico Croes heeft op Aruba lange tijd slechts gefungeerd als invloedrijke adviseur van de regering.

De mogelijkheid bestaat dat Gerrit net voor de verkiezing vervroegd vrijgelaten wordt. Het effect Anthony Godet zal zich kunnen herhalen?

‘This guy will be back very soon.’ Een hart onder de riem voor zijn volgelingen.

Voor wat betreft zijn vrouw denk ik dat een goed opgezette en goed onderbouwde handtekeningen actie ter verkrijging van pardon zijdens de gouverneur, kans van slagen heeft, vooral omwille van hun twee kinderen. In plaats van de gevangenis in kan de straf omgezet worden in huisarrest. Zijnde een vrouw zal zo’n petitie de gouverneur de nodige gewetenswroeging bezorgen door zo’n petitie af te wijzen. De storm is nog niet voorbij.

Felix D. Pinedo,

Curacao

Dit artikel is geplaatst in

24 reacties

 1. Trouwens als u de internationale nieuws leest, dan zult u zien dat hetgeen Schotte voor is berecht een druppeltje op een gloeiend plaat is in vergelijking met de corruptie in onder andere Nederland in verband met onder andere brievenbus bedrijven, drugshandel, corruptie onder politici en topambtenaren.

  @de heer Pinedo en Charles Cooper Buddy. Zeg er dan ook bij dat veel politici in Nederland opstappen wanneer er al een schijn is van corruptie! Echter GS en JC bv blijven als veroordeelden gewoon in de Staten zitten en bezoeken zelfs als vertegenwoordigers van Curacao internationale events.
  Echter daar horen we u niet over.

 2. Pinedo zegt niets verkeerds maar ook niets nieuws, dus ik begrijp alle ophef niet.

  Wel kunnen we middels de zaak Schotte / van der Dijs zien hoe slap ons justitieel systeem is.

  We wisten van de parodie op een rechter Irma Lips met haar lachwekkende vonnissen (Nelson dos Santos!) en van Brian Mariano die zijn jaar cel nooit hoefde uit te zitten. Maar hoeveel meer Nelson dos Santossen en Brian Marianos zijn er waarvan wij niet eens weet hebben?

  We wisten van ons tragikomische OM, dat Schotte en van der Dijs pas ging vervolgen na daar door een burgerinitiatief toe te zijn gedwongen. En dat terwijl er bewijsmateriaal was voor 3 jaar cel! Maar hoeveel meer criminelen worden door het OM niet vervolgd vanwegen hun lafheid of, nog erger, politieke connecties?

  Gratie voor mafiameid Chi Chi Cicely zou lachwekkend zijn. Niet alleen heeft haar niet door enige integriteit geremde familie alle geld om voor opvang van haar kinderen te zorgen,ook zijn haar kinderen beter af zonder een waardeloze moeder als Chi Chi Cicely die hed induikt met een MAVO3 draaideurcrimineel.

  Misschien is er weer een burgerinitiatief nodig om de gouverneur daar op te wijzen, en ook op het feit dat er plek genoeg is in de vrouwenvleugen van Bon Futuro om Chi Chi Cicely kerst te laten vieren waar ze thuis hoort: in Bon Futuro.

  Ramsay Soemanta en Pik Pisas komen wel op bezoek voor de kerstfoto’s. Zoals we al eerder zagen staat het khaki Bon Futuro pakje Chi Chi Cicely uitstekend.

 3. @Ericlapas, ik heb juist verwacht ontzettend veel ‘kakafonisch’ en opruiende en beledigende taal te zullen aanwakkeren, van deze club die schuil gaat achter schuilnamen. Er was iemand van dit clubje die schreef onder de schuilnaam ‘Sak’i webu’. Toen ik hem heb laten weten dat hij/zij haar/zijn schuilnaam eer aandoet, heeft hij/zij blijkbaar gaan opzoeken wat die naam betekent. Die naam is nooit meer op deze ‘blog’ verschenen. Ik heb het grote vermoeden dat het Abraham Mossel was. ‘Keep the fun in it’.
  Blijkbaar gaat het nu wel stil blijven want dit is mijn laatste reactie omtrent deze ‘topic’.

 4. Blijkbaar is de heer Pinedo geschrokken van de vele reacties dus probeert hij het een beetje te nuanceren. Helaas valt hij weer door de mand, ik citeer, “Schotte voor is berecht een druppeltje op een gloeiend plaat is in vergelijking met de corruptie in onder andere Nederland “. Blijkbaar mag het als het in Nederland en andere landen ook gebeurt. Dit horen we vaak van corrupte politici, “het gebeurt ook in Nederland”.

  https://www.youtube.com/watch?v=VVxYOQS6ggk

 5. Frisse weekeinde voor u allen. Blijkt dat @De rechtsstaat de enige is die ‘the message’ heeft begrepen. Ik ben op geen enkel moment ingegaan op de gedraging van dhr. Gerrit Schotte laat staan dat ik deze heb goedgesproken. In de media en in bepaalde volkskringen hoort en leest men alsof Gerrit Schotte van de politieke wereld is weggevaagd. Wat ik die kringen heb willen laten begrijpen is, dat het helemaal niet zo is. De mogelijkheid dat dhr. Schotte alsnog invloedrijke politieke funkties kan blijven bekleden is rëeel. Indien de wetgever echt effectieve straf had willen opleggen in gevallen zoals de onderhavige zaak, dan had deze oog moeten hebben voor hetgeen ik naar voren heb gebracht. Diverse reacties waren gericht; op een mogelijke goed blaadje dat ik zou willen zoeken met Gerrit Schotte. Ik ken die man niet eens persoonlijk. Hij is door onze hoogste gerechtelijke instantie schuldig bevonden, dan moet hij de straf uitzitten. Als ik al die schaamtelijke reactie moet geloven, dan betekent het dat die reacties ook gericht zouden moeten zijn tegen het team van de beste advocaten in Nederland, doordat zij opkwamen voor de verdediging van Schotte. Ik heb Schotte’s handelingen nooit verdedigd. Met uw schaamtelijke reacties geeft u aan de brede ‘picture’ niet te kunnen zien. Trouwens als u de internationale nieuws leest, dan zult u zien dat hetgeen Schotte voor is berecht een druppeltje op een gloeiend plaat is in vergelijking met de corruptie in onder andere Nederland in verband met onder andere brievenbus bedrijven, drugshandel, corruptie onder politici en topambtenaren. Door dit te zeggen wil ik niets van dhr. Schotte goedpraten. Als ik begin met al die corruptiezaken en belastingonderduikingszaken, in onder andere Nederland, dan komt deze ‘blog’ ruimte tekort. Shell betaalde geen belasting in Nederland???? Komt mendat nu pas te weten??? John Duys en anderen konden hun straf afkopen in verband met honderden miljoenen aan onderduiking van belasting. Maar de arme sloeber moet de bak in omdat hij geen geld heeft om dat te doen. Degenen die de bak in moeten ofschoon zij twee, drie kinderen hebben, hebben nooit een steun gekregen voor enig pardon, van u of enig ander persoon op dit eiland. Hopelijk dat er voortaan naar gekeken wordt, nadat ik mijn mening heb uitgesproken in het geval van mw. C. van Der Dijs. Uw reacties op mijn ingezonden stukken blijven ‘sans rancune’ altijd welkom. Echt als het moet leer ik er ook van. O ja, ik wil graag uw reacties zien op mijn petitie van 8 bladzijden gericht tot de President van het Gerechtshof, de regering, de Raad van Advies, de Gouverneur, de Ombudsman en de Staten, in verband met de vele konflikterende artikelen in onze Staatsregeling. Deze petitie heb ik reeds via de Knipselkrant gepubliceerd. Blijkbaar is het tijd om dit te herhalen nu de zaak Schotte afgerond is.

 6. Voor Schotte bestaat negatieve propaganda niet. Hij misbruikt de situatie van zijn familie als een middel om zolang mogelijk alle aandacht op Gerrit Schotte te houden. Dit is allemaal gratis op de politieke podium voor later. Hij vergeet waarschijnlijk dat zijn advokatenploeg duizenden guldens per dag kost. En er volgen nu meerdere rechtzaken tegen hem in verband met de civiele aanklachten bij de OM ingediend. God zij dank dat de mogelijkheid betaat om de vervolging van deze gewetensloze misdadiger c.s. af te dwingen, ondanks degenen die nog steeds in hem geloven.

 7. De humanitaire kant van de zaak van de misdaden van de heer Schotte is dat vele gezinnen de armoede zijn ingeschopt doordat al het geld wat is gestolen van de belasting betaler en Nederlandse leningen niet gebruikt kan worden voor broodnodige verbetering.
  De humanitaire kant van de zaak is ook dat onze jeugd werd voorgehouden dat je met stelen, liegen en bedriegen meer kan bereiken dan naar school gaan en hard werken.
  De heer Pinedo moet zich kapot schamen om te schrijven alsof ‘t zielig is. De 2 veroordeelde misdadigers hebben dit en meer willens en wetens gedaan. En wat dhr. Schotte betreft. Zijn we de humanitaire kant vergeten van het slachtoffer en familie van zijn dodelijke autorit, waar zich niet voor hoefde te verantwoorden. Hunanitair werkt naar meerdere kanten. En de heer Schotte als eerste minister president van een jong land, heeft zich ongelooflijk misdragen in de hoogste functie. Die hoogste functie is ook een voorbeeld functie. Niet alleen naar de bevolking maar ook naar buiten toe.
  Hoe durft meneer Pinedo te praten over humanitair. Shame shame on you.

 8. Toen ik begon te lezen had ik mijn twijfels over dit stuk.
  Maar bij het lezen van het volgende ben zeker dat dit een lul verhaal is.

  Namelijk:
  Voor wat betreft zijn vrouw denk ik dat een goed opgezette en goed onderbouwde handtekeningen actie ter verkrijging van pardon zijdens de gouverneur, kans van slagen heeft, vooral omwille van hun twee kinderen. In plaats van de gevangenis in kan de straf omgezet worden in huisarrest. Zijnde een vrouw zal zo’n petitie de gouverneur de nodige gewetenswroeging bezorgen door zo’n petitie af te wijzen. De storm is nog niet voorbij.

  My rage meter started spiking right after reading the above mentioned.
  It’s funny to see mr Pinedo logic tried to be applied to something that is highly illogical in the first place.
  Ok, mr Pinedo. What about the other criminals that have six, seven, etc children at home ? Will they also get a break from the gouverneur ?

 9. @ de zogenaamde rechtstaat is de rum zuipert uit de troppen waar hij nog een rekening moet betalen van meer als poe!!! dde tweeling is er aan kapot gegaan???, terwijl hij elke maand 14 ruggen illigaal ontvangen heeft via zijn baas Gertty de vazal en trol van de maffia baas Carollo, laten we die in G.ds naam niet vergeten. Helmin was het voorbeeld of niet dan Gerrity.

 10. Meneer Pinedo, ik denk dat u geen bijval had verwacht op dit forum.

  Echter petje af voor u om dit stuk te schrijven en te berde te brengen zowel op de (anti Schotte) staatsradio als hier op het anti Schotte platform.

  Mensen begrijpen het heel vaak niet.

  They shoot the messenger en willen geen fuk van de boodschap begrijpen.

 11. voor een dergelijk opinie stuk zou de heer Pinedo ook een tijdje de bak in mogen gaan en zijn kompinchi troosten in SDKK. Moeten we GS vergeven dat heel Curaçao heden in de problemen zit omdat er honderden miljoenen zijn gestolen uit RDK, Aqualecra, Curoil, KTK enz. Het witwassen, de mafia connecties, oplichting enz. zijn heel erg. Gelukkig is het vonnis van het gerecht daarin duidelijk, maar vergeet svp. de andere zaken niet. Het feit dat weer werknemers van KTK naar huis moeten kan ook Schotte en consorten worden aangeschreven. Panama had ons veel geld kunnen binnen brengen maar de MFK wilde liever onze haven en alles wat er bij horde aan Dubai verkopen. Lijdt een groot gedeelte van onze bevolking aan dementia dat ze dit allemaal al hebben vergeten?

 12. Klassejustitie van de eerste orde wordt hier door Felix Pinedo gepredikt.
  Toen Ma Jeje en Swinda trai seru de bak in moesten vanwege een gram mariwana was onze zoete Felix nergens te bekennen. Stil was hij.
  Dit geldt ook voor de gekke Menki Roojer, Chalie bolo Cooper, Gibi Doran ,Radio Mas, die allemaal clementie vragen voor madam Cecil.
  Charles bolo Cooper die is hard bezig om de Bandabower Pik Pizas voorbij te streven. Gisteren gaf Chal Bolo weer de Nederlanders de schuld voor het vastzetten van zijn chef Shotte. Un lembedo van Schotte is hij.
  Menki Royer is ook bezig een plaats op de lijst van MFK te verwerven .
  Menki die weet drommels goed dat Korsow di nos toer muriendo is.
  Misschiebn is dit ook de bedpeling van F. Pinedo om een wit voetje bij MFK te halen. You never Know!!!!!

 13. Felix Pinedo schaap in wolfskleren ben niet in hem teleur gesteld wist allang dat deze heer niet integer is.
  Nu komt zijn ware ik naar voren,geen fanatiekeling van Schotte zegt hij zelf wij zijn niet achterlijk het tegedeel is waar.
  De kinderen moeten direct onder voogdij gesteld worden ze misbruiken hun ( 2 jonge kinderen) die het slechte voorbeeld van hun ouders later zullen volgens.Oudste zoon van Schotte al op de criminele pad.

 14. Ter verduidelijking, ik ben geen fanatiekeling van Gerrit Schotte.

  Kan de heer Felix Pinedo ook verduidelijken waarom hij op de kieslijst stond van Movementu Patriótiko Adelanto Sosial (PAS). Deze partij zit vol met Gerrit Schotte fans en werd geleid door Charles Cooper (Bekend als zeer corrupt persoon) en per heden statenlid voor de MFK.

  Rare combinatie!

 15. Zo te lezen zijn we op deze manier voorlopig nog niet van Gerrit af.

  Laten we hopen dat komende rechtzaken hem daar nog een paar jaartjes langer houden,

 16. De achterban van de MFK dient zich te realiseren dat ze grofstoffelijk belazerd zijn door hun partijleider.

  Helaas als ik reacties zie dan vergelijken ze crimineel Gerrit Schotte met Nelson Mandela… hoe triest.

 17. Inderdaad een tegenvaller van de anders zo integere heer Pinedo. Juist in dit geval moet je een voorbeeld stellen.
  Het kan idd niet zo zijn dat een alleenstaande moeder uit een lager sociaal milieu de bak in moet en mevrouw van der Dijs niet.
  De achterban van de MFK dient zich te realiseren dat ze grofstoffelijk belazerd zijn door hun partijleider.
  Daarnaast dient er zo snel mogelijk wetgeving te komen die het lidmaatschap van het parlement opschort zodra er een strafrechtelijke procedure wordt gestart tegen deze persoon. Tijdens de schorsing is vervanging mogelijk en kan het parlementslid zich optimaal verdedigen. Indien er vrijspraak volgt dan wordt de schorsing opgeheven en heeft het lid rechts op doorbetaling. Indien er veroordeling volgt dan is kan men geen aanspraak op doorbetaling.

 18. Is dit fake? Komen deze uitspraken echt van Dhr.Pinedo? Als je de tekst goed leest krijg ik daar mijn twijfels over. Wat bedoelt hij met “Ter verduidelijking, ik ben geen fanatiekeling van Gerrit Schotte.” terwijl hij pleit voor een zg “humanitaire” behandeling voor zowel Schotte als Cecily! Is hij wel een meeloper van de MFK? Waar ligt de scheidslijn?
  Als Pinedo dit allemaal werkelijk meent moet men oppassen voor deze man!
  Aardig overkomen maar gevaarlijk als een slang! Probeert hij in de toekomst nog voordeel te trekken uit een eventuele terugkeer van Schotte?
  Dit lijkt op beïnvloeden van een dom deel van de bevolking ten eigen faveure

 19. “Voor wat betreft zijn vrouw denk ik dat een goed opgezette en goed onderbouwde handtekeningen aktie ter verkrijging van pardon”.

  Dit valt me vies tegen van de heer Pinedo. De kinderen moeten juist uit de ouderlijke macht ontzegd worden. De oudste zoon is meerdere malen geschorst wegens het verkopen van drugs op school.

  Opgroeien in een gezin die hebzucht boven moraliteit stelt, voorspelt niet veel goeds voor deze kinderen.

  Het is zelfs duidelijk dat Schotte en Cecily die kinderen misbruikt om sympathie te kweken. Hoe walgelijk is dat? Meneer Pinedo..

 20. Dit valt mij zo tegen van dhr Felix Pinedo vwb de tekening enactie. Hoeveel vrouwen die ook moeder zijn hebben niet langer in detentie gezeten. Dit zou klaasejustitie in de hand werken.

 21. Voor wat betreft zijn vrouw denk ik dat een goed opgezette en goed onderbouwde handtekeningen aktie ter verkrijging van pardon zijdens de gouverneur, kans van slagen heeft, vooral omwille van hun twee kinderen. In plaats van de gevangenis in kan de straf omgezet worden in huisarrest.

  Waarom zou me van der Dijs haar straf thuis uitzitten? Genoeg moeders die uit noodzaak bolletjes slikken en de cel ingaan en die thuis ook kinderen hebben. Dat is klassejustitie!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties