Opinie | De volksverlakkerij door KFO

door George Lichtveld

Column mr. George Lichtveld| Persbureau Curacao

Op 17 augustus jongstleden heeft KFO weer handig gebruikgemaakt om met hun ‘no’- manifestatie mee te liften op de Tula-herdenking. Je wordt onderhand moe van die jongens.

Hetzelfde afgezaagde thema van de Nederlandse aantasting van ons zelfbeschikkingsrecht, dezelfde soort protestborden met stompzinnige verwijten of loze kreten zoals altijd vervaardigd door de KFOfabriek en in handen gedouwd van opgehitste- en/of betaalde manifestanten.

De onoprechtheid van deze pressiegroep blijkt onder meer uit de televisiespots die vertoond werden om het volk op te roepen voor deelname aan de manifestatie, de inhoud van die spots stond bol van leugens en verdraaiingen van de waarheid, pure manipulatie dus. Verder mochten wij uit de media vernemen welke politici hebben deelgenomen aan deze pover ogende protestmars.

De naam van de veroordeelde MFK-leider Schotte komt natuurlijk naar voren en die van Charles Cooper die recent zijn eigen politieke partij is begonnen nadat hij gelukkig, beter laat dan nooit, uit de MAN is gestapt. Aan Schotte hoeven wij niet veel woorden vuil te maken, dat hij een crimineel is werd inmiddels door de rechtbank vastgesteld terwijl daarna, uit het rapport Willems, ook is gebleken dat hij ten tijde van zijn premierschap medeverantwoordelijk is geweest voor het plunderen van overheids-nv’s. Zijn deelname aan en ondersteuning van de manifestatie verschaft het evenement nou niet bepaald een onbezoedeld en fris imago.

Dit laatste geldt ook voor Cooper, menig MANista slaakte een zucht van opluchting toen hij eindelijk besloot de partij te verlaten. Veel te lang heeft deze opportunist, Nederland-hater en MFKsympathisant de MAN gegijzeld gehouden in een greep die de partij heel wat reputatieschade heeft bezorgd waardoor steeds meer leden en partijcoryfeeën zoals de Martina’s, zich van de partij hadden gedistantieerd.

Opinie George Lichtveld | Antilliaaans Dagblad

Opinie George Lichtveld | Antilliaaans Dagblad

En dan die KFO-kwajongens. De strategie van deze straatvechters is onderhand voldoende duidelijk. Steeds wanneer zij strafprocesrechtelijk zijn vastgelopen wordt buiten de rechtbank naar maatschappelijk draagvlak gezocht voor hun vaak bizarre standpunten. KFO streeft een hoger doel na. Te vaak hebben deze strafpleiters immers hun hoofd gestoten tegen die vervelende halsstarrige Nederlandse rechters die maar niet manipuleerbaar zijn, in hun visie moet het land dan ook af van deze steriele kaaskoppen die niets begrijpen van de ‘Curaçaose zaak’ en dus ook het ‘nos-ku-nos’-gevoel niet aanvoelen en dus ook niet erkennen.

KFO, Schotte, Cooper en soortgenoten willen af van de Consensusrijkswetten, willen af van Nederlands toezicht, niet omdat het zogenaamd het zelfbeschikkingsrecht aantast, maar puur om het bestuurlijk gemanipuleer in eigen hand te houden (‘nos-ku-nos’). Er hoeft dan immers geen rekening meer te worden gehouden met externe pottenkijkers die alleen maar weten te zeuren over vastgelegde procedures en al die rare onzin over corporate governance en integriteit. Hinderlijk, die stijve makamba’s.

Wat KFO echter niet beseft is dat die wilde tijden van vroeger echt niet meer terugkomen. Als Curaçao morgen verlost zou zijn van Nederland en van de Consensusrijkswetten en als onafhankelijke staat gaat doorrollen, dan zal dat niet kunnen zonder duidelijke afspraken met andere financiële en monetaire toezichthouders zoals de Wereldbank en/of het IMF. En die zullen het Curaçao echt niet gemakkelijker maken dan het Cft dat thans doet.

De wereld is steeds meer aan het internationaliseren, de behoefte aan harmonisering van begrotingstechnische normen en stelsels en toezichthoudende organen neemt steeds meer toe. Curaçao zal aan die trend niet kunnen ontsnappen. Daarin ligt nu juist het bedrog van KFO, men houdt de bevolking de verademing voor van een van Nederlands toezicht bevrijd land terwijl het alternatief, de onafhankelijkheid, juist veel benauwder zal zijn. Er wordt het volk dus een rad voor de ogen gedraaid.

De hele pantomime die KFO opzet toont duidelijk aan dat die pressiegroep het volk als een domme, bespeelbare massa beschouwt die je naar je hand kan zetten. Schotte toont minachting voor het volk door de mensen te corrumperen met geld en cadeautjes (kralen dus), KFO door mensen te belazeren.

Dit is dan de club die zich opwerpt als de redders van het vaderland. Te triest voor woorden.

George Lichtveld (kandidaat op de PAR-lijst),

Curaçao

16 Reacties op “Opinie | De volksverlakkerij door KFO

 1. Vraag: wat is de overeenkomst tussen KFC en KFO?

  Antwoord: ze moeten het allebei hebben van kippen zonder kop.

 2. Kòrsou Foi Ordu …

 3. Stof om over na te denken, in onafhankelijke staten zijn corrupte politici vaak door militairen tegen de muur gezet of levenslang gestraft.

 4. Typisch geval van opportunisme van een stelletje corrupte landverraders. Helaas zijn er nog (teveel)mensen die niet (kunnen) nadenken en zichzelf belachelijk maken en door dit soort tuig laten misbruiken. Onafhankelijkheid in deze omstandigheden met de huidige soort bestuurders is zelfmoord. Het volk zal eerst aan zijn enorme problemen moeten werken alvorens een stap te kunnen maken naar onafhankelijkheid. Nederland is niet de vijand, wij zijn onze eigen vijand.
  Ik zeg we moeten blij zijn dat Nederland er nog is anders waren we al lang naar de sodemieter.

 5. Renée van Aller

  Onze volksmenner TP (van de tegenpartij met de mattenklopper) zei het volgende. “Onwetende en goedgelovige lieden geloven in een cargo cultus. Hun eiland werd ooit bezocht door een rondzwervende vrachtvaarder die parels en kokosnoten verruilde voor vruchten der beschaving zoals glazen kralen, spiegeltjes, bijlen en geslachtsziekten. Het naderhand maken van scheepsmodellen van bamboe in de hoop ooit nogmaals die betoverde cargo of lading aan te trekken. Ze begrepen niet dat door louter de vorm na te bouwen, je nog niet de inhoud krijgt.” De KFO lukt het boven verwachting met alle ongewenste nasleep vandien. Renée van Aller en John de Vries

 6. Henkie,

  Wat voor zin heeft onafhankelijkheid wanneer je vervolgens alle specialisten uit het buitenland moet halen ?
  Die worden weer niet getolereerd door onze grijpgrage ‘politici’, want de enige reden dat ze onafhankelijk willen zijn is dat ze dan ongestoord en ongecontroleerd de tent leeg kunnen jatten. Dat krijg je toestanden als met Mugabe en de ons omringende eilanden, failliet tot op het bot.

  Ik denk dat je je eerst moet gaan afvragen: ‘wat wil je precies bereiken’. Onafhankelijkheid is geen doel, dat is een middel om iets te kunnen bereiken, dus dat kan nooit ons hoofdstreven zijn.
  Ons streven op Curacao zou een integere bestuurslaag moeten zijn, nagenoeg geen corruptie, een goed lopende economie, lage werkloosheid, lage criminaliteit en een bevolking die boven het bestaansminimum leeft.

  Pas dan kun je gaan bedenken wat je daar voor nodig hebt, maar ons grote probleem blijft dat wij onze kinderen niet opvoeden, dat we voornamelijk criminelen voortbrengen en dat velen een narcistische, materialistische inslag hebben. En het woordje discipline kennen we totaal niet.
  Ga dat eerst maar eens oplossen, dan volgt de rest vanzelf. Hoogstwaarschijnlijk kom je er dan vanzelf achter dat onafhankelijkheid totaal niets inhoudt en ook nergens zal brengen. Wij zijn namelijk niet in staat om, met onze huidige mentaliteit, op eigen benen te staan. Wie een marathan wil rennen zal eerst moeten leren lopen en wij kunnen nog niet eens kruipen.

 7. Ik ben voor onafhankelijkheid, maar wel met voorwaarden 15 jaar onder een VN mandaat, bestuurders van buiten af. Goede opbouw, Politieke partijen als klankbord maar meer ook niet.

  Klinkt misschien wel erg extreem, maar ons kent ons moet eerst maar worden verbroken
  De Drie CCC, Corruptie, Chantage en Connecties waar ons land op drijft , maak de arme en eerlijke man/vrouw kapot en zullen ons land verlaten.
  Hoeveel deviezen zijn al verdwenen richting het buitenland.
  dan heb ik het nog niet over onze BCC Bekende Criminelen Curacao die zich al 10 tallen jaren zich rot lachen en overal mee weg komen.
  Onze zogenaamde “elite”die zeggen wat zo goed voor ons is, zorgen dat je niet onder de rook wonen van de ISLA, zorgen dat hun kinderen op scholen zitten waar geen landstaal les word gegeven. En dat familieleden overheids grond krijgen , waar de eenvoudige burger jaren op moet wachten.

 8. Daar moet niemand op ingaan. Gewoon een stel lummels bij elkaar die straks als eerste hun paspoort behouden.
  Onafhankelijkheid in de future, prima maar probeer eerst nu een keer het broekje op te houden en dan verder aan de slag en niet alleen aan je eigen zakken denken. Zolang we voor minder dan 1% lening op de kapitaalmarkt kunnen afsluiten – lees Nederland = dan moet je je kaken op elkaar houden. Gewoon een stel dwazen bij elkaar die zich door grotere dwazen laten ophitsen. Kom op zeg.
  Verder maak ik er geen woord meer aan vuil. Het is verkiezingstijd dus het rispt weer op -:)

 9. @Curaçao Independiente, wat een grote onzin zeg!

 10. kijk maar vaak naar de spotjes van Schotte, want zijn leugens zijn jouw waarheid geworden…
  of ga gewoon eens goed nadenken…..

 11. Het enige wat onafhankelijk zal brengen is dat de wanbestuurders vrijbrief zullen krijgen om te doen en laten wat ze willen. Een zogenaamde “free for all” community, waar de wanbestuurder alle macht naar zich toe heeft getrokken om deze community te besturen op basis van zijn eigen agenda. De geschiedenis, maar ook onze dagelijke werkelijkheid, laat zien dat zodra toezicht wegvalt, de gedragingen altijd veranderen, waarbij het frappante is dat het altijd nadelig veranderd. Toezicht is nodig om te zorgen dat alles in goede banen loopt en dat locale wetten, international regels en normen nageleeft worden, zodat een land niet verwoest wordt door wanbestuur en corruptie. Zie het voorbeeld maar van o.a. Venezuela, Haiti en Suriname die total niet meer te hestellen zijn en waar een heel klein groepje zich erorm heeft verrijkt. Het is heel jammer dat een deel van de bevolking zich zo laat manipuleren en omkopen voor een paar knikkers en daardoor zonder dat ze het beseffen, zelf meehelpen aan de verwoesting van hun eigen land en zichzelf in een ondenkbare armoede werpen.

 12. caribbeancynic

  Voor onafhankelijkheid hoef je alleen Rutte maar even te bellen! Doen!
  Met dit soort onzin weet je alweer hoe de verkiezingen eindigen.

 13. Ik lach me dood om deze ongevenaarde naiviteit, waarschijnlijk altijd dom gehouden en nooit buiten deze rots geweest. Wakker worden, de wereld heeft zich de afgelopen 250 jaar zonder jou verder ontwikkeld !

 14. KFO en MFK parasiteren op in Seru Fortuna onder de boom domino spelende en Vigilante lezende onderstandtrekkers met de intelligentie van een leguaan.

  Daar zijn er helaas genoeg van met als gevolg de criminelen Schotte, Constantia, Thode en Cooper in de Staten.

  En niet te vergeten het luie lelijke vette hangbuikzwijn Wilsoe.

 15. Schotte is de hele dag op de televisie met spotjes (waar komt dat geld vandaan? of betaald hij niets?).
  het domme deel van het volk zal hem en zijn criminele organisatie steunen.
  dan kunnen ze straks weer verder het land leegroven….
  met dank aan deze “stemgerechtigden”….

 16. Curaçao Independiente

  PAR is juist één van de politieke partijen die gezorgd heeft voor nog meer werkeloosheid met behulp van Nederland en IMF. Elke partij die tot nu toe heeft geregeerd heeft niet bij kunnen bijdragen aan een teruglopende overheidsschuld. Curaçao heeft als nieuwe land geen schone lei gehad zoals menig politieke partijen sinds 10-10-2010 hun mond vol mee hebben, maar met schuld begonnen. Zolang er geen politieke partij is die bereid is om voor een financieel onafhankelijke Curaçao te strijden heeft het geen zin, zelf PS als regerende politieke partij heeft hierin gefaald. Curaçao heeft binnen Koninkrijk der Nederlanden geen echte voortgang kunnen boeken, m.b.t gelijke behandeling, sociale en economische voortgang voor de gemeenschap als geheel. Eerlijk gezegd verbaasd het mij ook niet, Nederland zit al jaren zelf in de penarie en heeft een bevolking die op te grote voeten leeft door op het geld van morgen te teren ( studeert met lening, koop een huis, auto, inboedel enz. met lening). Heeft een arbeidsmarkt die op z’n gat ligt en doe alsof het goed gaat voor de buiten wereld. Met een pensioenen pot die alleen dekkend is door pensioenen leeftijden te verhogen en lager pensioenen uit te keren. Het volk intimideren om niet te streven voor zijn onafhankelijkheid heeft geen zin! Geschiedenis heeft al bewezen dat bij onderdrukking/intimidatie vroeg of laat tot opstand leid en o zo gevreesde bevrijding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *