31 C
Willemstad
• zaterdag 15 juni 2024

Extra | Journaal 14 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Tweede verdachte van moord op adjudant op Curaçao opgepakt

  WILLEMSTAD - Op Curaçao heeft een 22-jarige man zich woensdagavond bij een politiebureau op het eiland aangegeven. Hij wordt verdacht van moord op de Nederlandse adjudant van...

Democracy now! | Thursday, June 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Een op de vijf inwoners op Aruba is vluchteling of zoekt bescherming

Aruba voert een opmerkelijk lijstje aan van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR: per hoofd van de bevolking huisvest het eiland de meeste vluchtelingen ter wereld. Eén op de vijf...

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...
- Advertisement -spot_img

Opgehangen vrouw is vermoord

HomeNieuwsOpgehangen vrouw is vermoord

kaarsWillemstad – Een geval van moord, zo stelt de familie van de opgehangen vrouw die maandagochtend door haar partner naar de polikliniek is gebracht, waarna de dood officieel werd vastgesteld.
In een gisteren afgegeven interview aan Telenotisia, ontkende de familie van de dode dat de vrouw zelfmoord heeft gepleegd.
Tijdens het interview verklaarden zowel de oma als een nicht van de overledene, dat ze ervan overtuigd zijn dat de vrouw zich niet heeft verhangen.
Een vierjarig kind van het slachtoffer zou volgens hen hebben gezien hoe de moeder werd gedood.

Volgens de familie was er al langere tijd sprake van fysiek geweld binnen de relatie van de vrouw en de partner die de familie verantwoordelijk houdt voor haar dood.
Daags voordat de vrouw dood door haar partner naar de polikliniek werd gebracht, zou ze een ping naar een vriendin hebben gestuurd.
De vrouw vertelde daarin dat haar partner zijn spullen had weggehaald, ze was weer vrijgezel.

De grootmoeder van het slachtoffer begrijpt niet waarom de partner niet eerst de familie waarschuwde toen hij de vrouw zou hebben aangetroffen nadat ze zich zou hebben opgehangen.
De familie van het slachtoffer woont vlak bij haar in de buurt.
Het slachtoffer zou binnenkort haar verjaardag vieren. Ze had aan haar grootmoeder gevraagd wat ze die dag samen konden doen.
Naar het oordeel van de familie houdt iemand die zelfmoord overweegt zich niet bezig met de viering van een verjaardag.

Inmiddels is de 20-jarige A.F., de partner van de vrouw, aangehouden omdat er aanwijzingen zijn dat hij de vrouw mishandelde, zo laat woordvoerder Norman Serphos van het OM weten.
Hij benadrukt dat de aanhouding vooralsnog geen verband houdt met de zaak van de opgehangen vrouw.
Het lichaam van de vrouw is door de autoriteiten in beslag genomen voor nader onderzoek.
De sectie op het lichaam zal waarschijnlijk vandaag of morgen plaatsvinden. Politiewoordvoerder Huggins was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties