27 C
Willemstad
• woensdag 18 mei 2022 08:45

Laatste reacties

- Advertentie -

Openbare aanbesteding voor opmaak Toerisme Masterplan 2015-2020

tourismeWILLEMSTAD — De openbare aanbesteding voor de ontwikkeling van een ‘Strategisch Toerisme Masterplan’ over de jaren 2015-2020, is middels s kenbaar gemaakt. Consultancy-bedrijven kunnen tot en met 14 april reageren en hun voorstel indienen.

Advertentie

- Advertentie -

Zoals de Amigoe uitvoerig heeft bericht, pleit de toeristische sector al jarenlang voor de implementatie van een masterplan door de overheid.
Zo heeft belangenvereniging Chata in het verleden een concept-beleidsdocument/ masterplan gepresenteerd, dat nooit door de overheid werd geïmplementeerd.
De minister van Economische Ontwikkeling (EO), Stanley Palm (Pais), benadrukte in oktober vorig jaar het belang in te zien van de ontwikkeling van een dergelijk masterplan. Zo stond de driedaagse top ‘Curaçao Strategic Tourism Planning Summit’, die begin dit jaar op Curaçao georganiseerd werd en waaraan internationale toerisme-experts hebben deelgenomen, voornamelijk in het teken van het komen tot concrete informatie en aanbevelingen inzake strategiebepaling voor de lokale toeristische sector.
Minister Palm gaf na afloop van deze top aan onder andere aanbevelingen van het Rosen College of Hospitality Management van de Universiteit van Florida (UCF) te hebben ontvangen over de manier waarop Curaçao zich als toeristisch product ofwel bestemming kan onderscheiden.
Volgens de minister zal mede aan de hand van deze aanbevelingen een strategie worden bepaald, om de vele uitdagingen waar de lokale toeristische sector mee te maken heeft te identificeren.
Deze aanbevelingen maken deel uit van het door Palm ingeslagen traject om tot een actueel masterplan te komen, waarbij hij het Rosen College heeft benaderd om te assisteren in de opmaak daarvan.
Het masterplan, dat een duidelijk beleid en strategie dient te behelzen voor de periode 2015-2020, zal vervolgens ter goedkeuring aan de Raad van Ministers worden aangeboden.
Het streven is om het masterplan voor het einde van dit jaar gereed te hebben.
De Curaçao Tourist Board (CTB), die aangestuurd wordt door de Curaçao Tourism Development Foundation (CTDF) en die door het EO-ministerie gesubsidieerd wordt, stelt in de dat er sprake zal zijn van een voorselectie.
De diensten van een consultant zijn nodig om een duurzame ontwikkeling van de toerisme-industrie te bevorderen, waarbij in het plan de volgende zeven onderwerpen – en mogelijk meer – uitgewerkt dienen te worden:

 • Productontwikkeling,

 • marktontwikkeling,

 • airlift-ontwikkeling,

 • de ontwikkeling van cruisetoerisme,

 • HR-ontwikkeling en voorlichting van de bevolking,

 • een omkadering van het institutioneel raamwerk en duurzame financiering toerisme”, aldus de opsomming in de .

Het masterplan dient uiteindelijk de steun te krijgen van de stakeholders en het publiek in het algemeen, ofwel er dient een draagvlak voor dit plan te zijn.
De gedetailleerde eisen voor indiening van een voorstel kunnen via Milicent Mambi – [email protected]cao.com – verkregen worden.
Belangstellende bedrijven kunnen ook naar 434-8227 bellen.
De bedrijven dienen achtergrondinformatie over hun ervaring, activiteiten, twee aanbevelingen en een bewijs van inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK) aan te leveren.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
 1. Misschien verstandiger eerst de kriminalidat HOOG op de agenda te plaatsen.
  Er is in de toekomst geen enkele Amerikaan meer die hier vakantie komt houden, zeker niet als je bedreigd wordt met kapmessen en pistolen.
  Kom op zeg wat een absurd geode.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NRC | Scheuring in Brusselse fractie van D66, klachten over Europarlementariër Samira Rafaela

Lamyae Aharouay, Philip de Witt Wijnen Onveilige werkomgeving Een interne D66-commissie verklaarde klachten over Europarlementariër Samira Rafaela gegrond. Zij vindt dat het onderzoek rammelt. Zondag praat de D66-top...

PBC | Zeespiegel stijgt bij Caribische eilanden net wat sneller

Persbureau Curacao Een nieuw KNMI-rapport geeft aan dat het water rondom de Caribische eilanden waarschijnlijk iets sneller zal stijgen dan de wereldgemiddelde zeespiegel. De wereldgemiddelde zeespiegel is de...

PBC | Aantal coronacases op Curaçao en Aruba blijven stijgen

Persbureau Curacao Afgelopen week zijn er 450 nieuwe coronacases bijgekomen, bijna 125 meer dan de week ervoor, toen 328 mensen positief werden getest. Het aantal actieve cases steeg...

PBC | Geen mondkapje meer om in vliegtuig en op Schiphol

Persbureau Curacao Volgend weekend, 21 mei, vervalt de mondkapjesplicht in het vliegtuig en op de luchthaven Schiphol na de security. Dat heeft het Nederlandse kabinet vrijdag officieel besloten,...

Column Youp | Drijgen

Dinsdagavond is mijn vaste dreigavond. Dan kies ik mijn slachtoffers. Zoals deze week de Amsterdamse burgemeester die niet genoeg personeel had om het slopen van het Museumplein...

CC | Sargassum becoming a major problem for sea turtles

WILLEMSTAD - The Sea Turtle Conservation Curaçao rescued three sea turtles that were trapped in the sargassum weed on Wednesday. The animals regularly get into trouble because...
- Advertentie -
- Advertentie -