31 C
Willemstad
• vrijdag 1 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Oorlog DAE en Insel

Ramiz: Dit keer ga ik geld eisen

Willemstad – Vliegtuigmaatschappij Dutch Antilles Express (DAE) gaat concurrent Insel Air, de directeuren van Insel Air en de aandeelhouders van Insel Air voor de rechter slepen. Dat heeft Nelson Ramiz van DAE gisteravond desgevraagd laten weten.

- Advertentie -

Advocatenkantoor Soliana Bonapart & Aardenburg beraadt zich momenteel op het formuleren van de aanklacht, aldus Ramiz.

,,DAE heeft Bonapart instructies gegeven uit te zoeken wat directeur Edward Heerenveen precies heeft gezegd over onze dagelijkse vlucht naar Paramaribo, hier op Curaçao en in Suriname. Aan de hand daarvan gaan we kijken op welke manier we Insel kunnen aanvallen.”

Heerenveen zou zich in verschillende media negatief hebben uitgelaten over de dagelijkse vlucht van DAE naar Suriname.
Dit zou niet volgens de wetgeving zijn.
Ook heeft Heerenveen gesteld dat DAE al twee jaar lang een voorkeurspositie geniet bij de overheid ten opzichte van Insel Air.

,,Meestal sluit ik mijn oren en besteed ik geen aandacht aan alle onzin die wordt gezegd. Maar nu is het genoeg. Hier moet een einde aan komen.”

DAE overhandigde gisteren een overeenkomst tussen het Koninkrijk en Suriname uit 1995 inzake luchtdiensten tussen en via de Nederlandse Antillen en Suriname. Artikel 9, lid 2 luidt:

,,Verzoeken om toestemming voor het uitvoeren van additionele vluchten kunnen door de aangewezen luchtvaartmaatschappij van de ene overeenkomstsluitende partij rechtstreeks aan de luchtvaartautoriteit van de andere overeenkomstsluitende partij ter goedkeuring worden voorgelegd.”

Artikel 19, lid 2 stelt:

,,Indien een door beide partijen aanvaarde multilaterale overeenkomst ter zake van een aangelegenheid die door deze overeenkomst wordt geregeld in werking treedt, hebben de bepalingen van die overeenkomst voorrang boven de desbetreffende bepalingen van de onderhavige overeenkomst.”

Volgens Ramiz is de wetgeving ‘as clear as an open sky’.

,,Ik heb goede advocaten. DAE doet niets illegaals. Er zijn maatschappijen die geloofden in een monopolie. DAE zou bankroet zijn. Maar DAE overleefde en groeide verder. ‘We shake the tree and the apples fall below’.”

Ramiz, die Heerenveen eerder persoonlijk aanklaagde om bepaalde uitlatingen, werd toen in het gelijk gesteld, waarop Heerenveen moest rectificeren.

,,Nu zal ik met openbare excuses geen genoegen nemen. Dit keer ga ik voor het geld.”

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

De Nederlandsche Bank heeft excuses aangeboden voor de rol van de bank in het slavernijverleden. De president van de bank deed dat tijdens de nationale herdenking van...

ParadiseFM | Defensie stond paraat: Bonnie bleef uit

Defensie stond woensdag en donderdag klaar om bijstand te verlenen bij de passage van de storm. Uiteindelijk hebben de militairen op Aruba slechts op stand-by gestaan. Op...

ParadiseFM | Coco Balentien keert na 5 jaar terug in Oranje

Wladimir ‘Coco’ Balentien keert na 5 jaar terug in de Nederlandse honkbalselectie. De bijna 38-jarige Curaçaoënaar speelt volgende week in de Honkbalweek Haarlem. Balentien kwam in 2017...

ParadiseFM | Curaçao viert drie dagen feest

Het hele weekend staat in het teken van feest. Vandaag is het de Dag van de Emancipatie. Op deze dag wordt herdacht dat de slavernij in 1863...

ParadiseFM | Bonaire voert toeristenbelasting vandaag in

Vanaf vandaag zijn de ‘room tax’ en de ‘car tax’ van Bonaire vervangen door een toeristenbelasting. Reizigers vanuit Curaçao en de andere Nederlands-Caribische eilanden betalen 10 dollar...

NTR | ‘Praten over de Nederlandse slavernij mag, als het maar gezellig blijft’

John Samson TILBURG – Carla Mohammed probeert met wandelingen in Tilburg mensen bewust te maken over de slavernij. Ze wil mensen laten inzien hoe het verleden nog steeds...
- Advertentie -
- Advertentie -