29 C
Willemstad
• dinsdag 18 juni 2024

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 juni 2024

Opinie | UPG-status Koninkrijksdelen: ook sociaal-economische rechten

Opinie Wessel Geursen | Persbureau Curacao De discussie over de voordelen van de ultraperifere gebied (UPG)-status voor de Caribische Koninkrijksdelen is opnieuw opgelaaid, mede door een recente motie...

PBC | Rekenkamer Aruba vernietigend over overheids-NV’s

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Het op afstand zetten van overheids-NV’s op Aruba heeft geleid tot een chaos bij die bedrijven. Alleen het elektriciteitsbedrijf WEB lijkt de tand der...

NRC | Tandeloos pensionadobankje

Begreep ik nou dat de van aanranding en verkrachting verdachte knuffelmarokkaan in de pauze van zijn rechtszaak gezellig stond te koffieleuten met jongens en meisjes uit de...
- Advertisement -spot_img

Oorlog DAE en Insel

HomeNieuwsOorlog DAE en Insel

Ramiz: Dit keer ga ik geld eisen

Willemstad – Vliegtuigmaatschappij Dutch Antilles Express (DAE) gaat concurrent Insel Air, de directeuren van Insel Air en de aandeelhouders van Insel Air voor de rechter slepen. Dat heeft Nelson Ramiz van DAE gisteravond desgevraagd laten weten.

Advocatenkantoor Soliana Bonapart & Aardenburg beraadt zich momenteel op het formuleren van de aanklacht, aldus Ramiz.

,,DAE heeft Bonapart instructies gegeven uit te zoeken wat directeur Edward Heerenveen precies heeft gezegd over onze dagelijkse vlucht naar Paramaribo, hier op Curaçao en in Suriname. Aan de hand daarvan gaan we kijken op welke manier we Insel kunnen aanvallen.”

Heerenveen zou zich in verschillende media negatief hebben uitgelaten over de dagelijkse vlucht van DAE naar Suriname.
Dit zou niet volgens de wetgeving zijn.
Ook heeft Heerenveen gesteld dat DAE al twee jaar lang een voorkeurspositie geniet bij de overheid ten opzichte van Insel Air.

,,Meestal sluit ik mijn oren en besteed ik geen aandacht aan alle onzin die wordt gezegd. Maar nu is het genoeg. Hier moet een einde aan komen.”

DAE overhandigde gisteren een overeenkomst tussen het Koninkrijk en Suriname uit 1995 inzake luchtdiensten tussen en via de Nederlandse Antillen en Suriname. Artikel 9, lid 2 luidt:

,,Verzoeken om toestemming voor het uitvoeren van additionele vluchten kunnen door de aangewezen luchtvaartmaatschappij van de ene overeenkomstsluitende partij rechtstreeks aan de luchtvaartautoriteit van de andere overeenkomstsluitende partij ter goedkeuring worden voorgelegd.”

Artikel 19, lid 2 stelt:

,,Indien een door beide partijen aanvaarde multilaterale overeenkomst ter zake van een aangelegenheid die door deze overeenkomst wordt geregeld in werking treedt, hebben de bepalingen van die overeenkomst voorrang boven de desbetreffende bepalingen van de onderhavige overeenkomst.”

Volgens Ramiz is de wetgeving ‘as clear as an open sky’.

,,Ik heb goede advocaten. DAE doet niets illegaals. Er zijn maatschappijen die geloofden in een monopolie. DAE zou bankroet zijn. Maar DAE overleefde en groeide verder. ‘We shake the tree and the apples fall below’.”

Ramiz, die Heerenveen eerder persoonlijk aanklaagde om bepaalde uitlatingen, werd toen in het gelijk gesteld, waarop Heerenveen moest rectificeren.

,,Nu zal ik met openbare excuses geen genoegen nemen. Dit keer ga ik voor het geld.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties