30 C
Willemstad
• zondag 18 april 2021 17:32

PBC | Ex-covidpatiënten die nog steeds positief testen mogen Curaçao binnen

Persbureau Curacao Mensen die voorheen covid hebben gehad en om die reden nog steeds positief reageren op een PCR test, kunnen toch naar Curaçao afreizen. Voorwaarde is dat deze...

PBC | Drie patiënten overleden in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao zijn gisteren drie mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Alle drie de patiënten overleden in het ziekenhuis. Het totaal aantal coronapatiënten dat...

DH | Letter clarifying UN petition approved with stiff opposition from several MPs

PHILIPSBURG--A draft letter from Chairperson of Parliament Rolando Brison, clarifying the legislature’s petition to the United Nations (UN) was approved by a majority in Parliament on Thursday...

Ingezonden | Welk schip bestuurt de MAN?

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

NU | Definitief einde Castro-tijdperk in Cuba: partijleider Raúl bevestigt aftreden

Raúl Castro stapt op als leider van de Communistische Partij van Cuba. De 89-jarige Castro bevestigde zijn alom verwachte aftreden vrijdag op de eerste dag van een...

PBC | 2020: een kwart minder auto-ongelukken op Curaçao

Persbureau Curacao Het aantal ongelukken op Curaçao is in 2020 met bijna 3500 afgenomen. In 2019 registreerde Forensys nog 13.031 ongelukken, vorig jaar waren dat er 9.612, 26,2...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaOntevreden PNP’ers hekelen voordracht Balborda

Ontevreden PNP’ers hekelen voordracht Balborda

pnpWILLEMSTAD — Een groep ontevreden PNP-leden is niet te spreken over de manier waarop het bestuur en de politiek leider van de groene partij, Humphrey Davelaar, zijn omgesprongen met de voordracht van huidig demissionair minister Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP) als nieuwe minister in het nog aan te treden politiek kabinet.
Volgens de ontevreden leden hebben bestuur en Davelaar tegen bestaande regels en statuten van de partij gehandeld.

In een brief van 16 april stellen de ontevreden leden, waaronder Helga Mensing, Yudeska Susana, Xiandra Rojer en Suzy Ròmer, dat de PNP-leiding niet transparant heeft gehandeld bij de voordracht van Balborda.
Zo zou Davelaar tot twee keer toe hebben aangegeven dat Balborda in het nieuwe kabinet terug zal keren, zonder dat dit met de Algemene Ledenvergadering is besproken.
Dit nadat de PNP-leiding in december vorig jaar had aangegeven een ‘transparant traject’ te zullen bewandelen om te komen tot participatie van de PNP in een politiek kabinet.
In dit kader hadden enkele leden een algemene ledenvergadering aangevraagd voor 27 maart met als onderwerp ‘de keuze van een PNP-minister in een politiek kabinet’.

Het duurde tot 8 april voor de leden een oproep kregen voor een algemene ledenvergadering op 11 april, met als onderwerp: ‘het doorlopen proces om te komen tot een PNP-minister in het politiek kabinet’.
Volgens de leden bevat de oproep voor de vergadering tal van overtredingen van interne regels en statuten van de partij.
In een brief van 9 april werd het bestuur hiervan op de hoogte gebracht.
De overtredingen gaan onder meer over het feit dat zonder overleg het aangevraagde agendapunt is aangepast, ook zou de oproep niet tijdig zijn verstuurd, terwijl er in de oproep niets wordt vermeld over het vereiste quorum voor de aangevraagde vergadering.
In de brief wordt het bestuur gevraagd om de geconstateerde fouten te rectificeren en een oproep de deur te doen uitgaan met het door de leden aangevraagde agendapunt.

Op 10 april volgt er een brief van het PNP-bestuur waarin wordt gesteld dat de algemene vergadering voorlopig is uitgesteld tot na het PNP-congres van 19 en 20 april.
Als argument hiervoor werd aangegeven dat het bestuur meer tijd nodig had om aan de interne regels en voorschriften van de PNP te voldoen.
De ontevreden leden accepteren deze gang van zaken echter niet.
Zij wijzen erop dat het bestuur wederom tegen de statuten van de partij heeft gehandeld, omdat een vergadering die door minimaal vijftien leden is opgeroepen, binnen veertien dagen doorgang moet vinden.
Ook beschuldigen zij het bestuur ervan niet volgens het Burgerlijk Wetboek en statuten van de partij te handelen, door zonder ruggespraak met de algemene ledenvergadering van de partij aan te geven dat Balborda minister zal blijven in het politiek kabinet.
Zij eisten daarom ook een spoedvergadering over deze zaak.

In een reactie stelt politiek leider Davelaar niet inhoudelijk op de brief te kunnen ingaan.

“Het is gericht aan het bestuur. Vijftien leden hebben een algemene ledenvergadering aangevraagd.
Het is nu aan het bestuur om de gevraagde vergadering op te roepen.”

Dit artikel is geplaatst in
  • Gemarkeerd als
  • PNP

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties