30 C
Willemstad
• donderdag 30 juni 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Onmiddellijke vrijlating oud-minister Josepha geëist

Verzoek wordt maandag behandeld

JosephaWILLEMSTAD — Raadsman Sheldry Osepa heeft een verzoek om onmiddellijke invrijheidstelling van zijn cliënt, de ex-minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, Sherwin Josepha (41), ingediend. Dit verzoek wordt aanstaande maandag behandeld. Die dag zal Josepha vertegenwoordigd worden door de raadsvrouw Dianne Lichtenberg.

- Advertentie -

Advertentie

Raadsman Osepa kan zelf niet aanwezig zijn bij die behandeling, omdat hij met vakantie gaat naar het buitenland.
Hij is er wel van overtuigd dat zijn collega Lichtenberg de verdachte Josepha vrij zal krijgen, omdat er geen reden zou zijn om hem vast te houden.
De oud-minister wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn ex-partner (en moeder van zijn kinderen) op 23 juni en op 15 september jl..
Zijn advocaat benadrukt hierbij dat Osepa niet beschuldigd wordt van bedreiging van zijn kinderen. Integendeel, de kinderen hebben eerder aangegeven nooit te zijn mishandeld door Josepha, voegt hij daaraan toe.
Volgens de advocaat zijn er eigenlijk geen redenen om voormalige minister Josepha vast te houden.
Hij wil vóór de behandeling van het verzoek echter niet in details treden over de gronden waarop hij zijn betoog baseert, noch over wat er op die bewuste dag in juni is gebeurd.
De advocaat benadrukt wel dat er helemaal geen sprake was van fysiek geweld in de maand september.
Josepha ontkent zelf zijn ex-vrouw te hebben mishandeld in de maand september.
Na het incident in juni reisde Josepha af naar Colombia voor behandeling.
Hij is sinds enkele weken weer op het eiland en in verband met zijn verjaardag op 17 september, wilde hij zijn kinderen heel graag zien.
Twee dagen voor zijn verjaardag kon hij niet meer wachten en begaf hij zich naar de woning van de vrouw om zijn kinderen te bezoeken.
Hij wist dat zijn aanwezigheid bij de woning problemen zou opleveren en is daarom samen met zijn vader en moeder op bezoek gegaan, om mogelijke botsingen te voorkomen.
Josepha bleef samen met zijn ouders buiten de woning staan wachten op zijn kinderen, maar hij mocht ze van de moeder niet zien.
De oud-minister kon dat niet verkroppen en begon toen te schreeuwen en te vloeken.

“Hij is nooit binnen de woning geweest en had op geen enkel moment fysiek contact met de vrouw”

, legt advocaat Osepa uit.

“Er was die dag dus alleen sprake van verbaal geweld.”

Dat Josepha achteraf door de politie is aangehouden, komt doordat de vrouw wraak wil nemen tegen hem.
Ze kan niet verkroppen dat de voormalige minister een echtscheidingsverzoek heeft ingediend, aldus Osepa.

“Ze zijn nu verwikkeld in een echtscheidingsprocedure, waarbij de emoties hoog oplopen en diverse problemen zijn ontstaan tussen hen.
Dit was mogelijk ook de aanleiding van haar aangifte.”

Op de vraag of de oud-minister inderdaad depressief is of was, legt de advocaat uit dat Josepha heel rustig is en zich ook goed voelt.
Dat hij opnieuw door een of meer deskundigen zal worden behandeld, kan echter niet worden uitgesloten, voegt hij daaraan toe.
Intussen is de vrouw met de kinderen naar het buitenland gevlucht, waar zij in bescherming zou zijn genomen.
Zij vreest voor haar eigen leven en dat van haar kinderen.
Volgens welingelichte bronnen heeft zeker een van de kinderen zelfmoordneigingen, wat reden te over was voor de vrouw om voor Josepha te vluchten. Osepa weerspreekt niet dat het kind zelfmoordneigingen heeft, maar benadrukt dat als dit het geval is, het niets te maken heeft met bedreigingen door de vader.

“Josepha heeft zijn kinderen niet mishandeld en nimmer bedreigd.”

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Curaçao haalt opgelucht adem: gevreesde storm blijft uit

Storm Bonnie zou flink gaan huishouden op Curaçao, Bonaire en Aruba, zo werd de afgelopen dagen gewaarschuwd, maar uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af. De...

PBC | Eilanden lijken te ontsnappen aan ‘storm Bonnie’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De eilanden lijken te ontsnappen aan storm Bonnie. Nadat het weersysteem vanochtend met een enorme snelheid richting de eilanden trok, nam de kans op...

PBC | Vermiste man gevonden door drone in Jan Thiel

Persbureau Curacao Securitybedrijf Jan Thiel Security heeft vanmiddag een levenloos lichaam aangetroffen nadat met een drone naar de vermiste Wladimir Wanga werd gezocht. De 44-jarige Curaçaose man werd...

ParadiseFM | Toke de Keda vervroegd

De toke de keda is vervroegd naar 11 uur ‘s ochtends. Dat betekent dat iedereen die geen vitale functie beoefent om 11 uur thuis moet zijn. De...

Democracy now! | Wednesday, June 29, 2022

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...
- Advertentie -
- Advertentie -