30 C
Willemstad
• woensdag 12 juni 2024

DH | Multi-million-dollar St. Maarten Crime Fund lacks financial administration and policy plan

PHILIPSBURG--“There has been no indication of any activities on this measure.” This statement pertains to the restructuring of the Crime Fund St. Maarten as mentioned in the...

AntilliaansDagblad | Links wint op Bonaire

Van Huffelen krijgt veel voorkeursstemmen in CN; hogere opkomst dan in 2019 Kralendijk - GroenLinks-PvdA heeft op Bonaire overtuigend gewonnen. Van de 1.784 geldig uitgebrachte stemmen kreeg de...

AntilliaansDagblad | Afgifte watersportvergunningen stilgelegd

Oranjestad - Aanvragen voor een nieuwe watersportvergunning worden tot nader order niet in behandeling genomen. Vanaf 1 januari 2025 moeten alle commerciële vaartuigen een ‘propeller guard’ aan...

AntilliaansDagblad | Line-up CNSJF 2024 compleet

Willemstad - De organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) heeft gisteravond ‘met groot genoegen en trots’ de laatste namen bekendgemaakt voor de aankomende 2024-editie. Op...

AntilliaansDagblad | PVV levert staatssecretaris

Eind juni beëdiging kabinet-Schoof door koning Willemstad - De kans lijkt groot dat de zes eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk te maken krijgen met een...

AntilliaansDagblad | Apart Ipko democratisch deficit

Gehele revisie Statuut ‘niet opportuun’ Willemstad - In de afsprakenlijst van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) staat dat de mogelijkheden onderzocht moeten worden om een apart Ipko of andersoortige...
- Advertisement -spot_img

OneNet nog steeds op zwarte lijst

HomeNieuwsOneNet nog steeds op zwarte lijst

UTS-NUTSWILLEMSTAD — Internetprovider OneNet, dochtermaatschappij van UTS, kampt nog steeds met problemen.
Dit laat de lokale provider weten in een persbericht.
Het bedrijf staat nog steeds geregistreerd bij www.spamhaus.org, wat inhoudt dat verkeer vanaf de servers van OneNet nog steeds door bepaalde mailservers kan worden geblokkeerd. Op dit moment is het bedrijf bezig dit ongedaan te krijgen.

In een persbericht geeft UTS aan dat zij in de afgelopen periode tal van exercities heeft gedaan om de spam-berichten, die via haar systeem worden verstuurd, te blokkeren.
Uit een onderzoek bleek dat een kleine groep gebruikers verantwoordelijk was voor maar liefst 75 procent van alle spam-verkeer van het bedrijf.
Maar ondanks de stringente maatregelen die het bedrijf heeft ingevoerd is de registratie via Spamhaus nog steeds van kracht.
In de praktijk betekent dit dat een bericht van OneNet door andere bedrijven als spam wordt gezien en ook geblokkeerd wordt.
Dit komt volgens UTS door het feit dat haar klanten nog steeds een grote hoeveelheid spam blijven ontvangen, maar ook blijven verzenden.

UTS verontschuldigt zich nogmaals bij haar klanten voor het ongemak en geeft aan dat zij haar best zal blijven doen om deze problematiek zo snel mogelijk te verhelpen.
Het streven om UTS van het register van Spamhaus te halen heeft volgens het bedrijf de hoogste prioriteit, aldus het persbericht van het lokale telecombedrijf.

Volgens online-encyclopedie Wikipedia is Spamhaus een not-for-profitorganisatie/bedrijf dat zich ten doel heeft gesteld om de ontwikkelingen op het gebied van spam te volgen en om de internetgemeenschap mogelijkheden te bieden om de overlast erdoor te verminderen.
Ook probeert Spamhaus juridische maatregelen te nemen tegen grootschalige spammers.
De organisatie is verder verantwoordelijk voor het beheer van een aantal databases die gebruikt worden om de overlast van spam te verminderen.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties