28 C
Willemstad
• zaterdag 22 januari 2022 19:27

Laatste reacties

- Advertentie -

OneNet nog steeds op zwarte lijst

- Advertentie -

UTS-NUTSWILLEMSTAD — Internetprovider OneNet, dochtermaatschappij van UTS, kampt nog steeds met problemen.
Dit laat de lokale provider weten in een persbericht.
Het bedrijf staat nog steeds geregistreerd bij www.spamhaus.org, wat inhoudt dat verkeer vanaf de servers van OneNet nog steeds door bepaalde mailservers kan worden geblokkeerd. Op dit moment is het bedrijf bezig dit ongedaan te krijgen.

In een persbericht geeft UTS aan dat zij in de afgelopen periode tal van exercities heeft gedaan om de spam-berichten, die via haar systeem worden verstuurd, te blokkeren.
Uit een onderzoek bleek dat een kleine groep gebruikers verantwoordelijk was voor maar liefst 75 procent van alle spam-verkeer van het bedrijf.
Maar ondanks de stringente maatregelen die het bedrijf heeft ingevoerd is de registratie via Spamhaus nog steeds van kracht.
In de praktijk betekent dit dat een bericht van OneNet door andere bedrijven als spam wordt gezien en ook geblokkeerd wordt.
Dit komt volgens UTS door het feit dat haar klanten nog steeds een grote hoeveelheid spam blijven ontvangen, maar ook blijven verzenden.

UTS verontschuldigt zich nogmaals bij haar klanten voor het ongemak en geeft aan dat zij haar best zal blijven doen om deze problematiek zo snel mogelijk te verhelpen.
Het streven om UTS van het register van Spamhaus te halen heeft volgens het bedrijf de hoogste prioriteit, aldus het persbericht van het lokale telecombedrijf.

Volgens online-encyclopedie Wikipedia is Spamhaus een not-for-profitorganisatie/bedrijf dat zich ten doel heeft gesteld om de ontwikkelingen op het gebied van spam te volgen en om de internetgemeenschap mogelijkheden te bieden om de overlast erdoor te verminderen.
Ook probeert Spamhaus juridische maatregelen te nemen tegen grootschalige spammers.
De organisatie is verder verantwoordelijk voor het beheer van een aantal databases die gebruikt worden om de overlast van spam te verminderen.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -