28 C
Willemstad
• zaterdag 17 april 2021 19:03

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoOneNet nog steeds op zwarte lijst

OneNet nog steeds op zwarte lijst

UTS-NUTSWILLEMSTAD — Internetprovider OneNet, dochtermaatschappij van UTS, kampt nog steeds met problemen.
Dit laat de lokale provider weten in een persbericht.
Het bedrijf staat nog steeds geregistreerd bij www.spamhaus.org, wat inhoudt dat verkeer vanaf de servers van OneNet nog steeds door bepaalde mailservers kan worden geblokkeerd. Op dit moment is het bedrijf bezig dit ongedaan te krijgen.

In een persbericht geeft UTS aan dat zij in de afgelopen periode tal van exercities heeft gedaan om de spam-berichten, die via haar systeem worden verstuurd, te blokkeren.
Uit een onderzoek bleek dat een kleine groep gebruikers verantwoordelijk was voor maar liefst 75 procent van alle spam-verkeer van het bedrijf.
Maar ondanks de stringente maatregelen die het bedrijf heeft ingevoerd is de registratie via Spamhaus nog steeds van kracht.
In de praktijk betekent dit dat een bericht van OneNet door andere bedrijven als spam wordt gezien en ook geblokkeerd wordt.
Dit komt volgens UTS door het feit dat haar klanten nog steeds een grote hoeveelheid spam blijven ontvangen, maar ook blijven verzenden.

UTS verontschuldigt zich nogmaals bij haar klanten voor het ongemak en geeft aan dat zij haar best zal blijven doen om deze problematiek zo snel mogelijk te verhelpen.
Het streven om UTS van het register van Spamhaus te halen heeft volgens het bedrijf de hoogste prioriteit, aldus het persbericht van het lokale telecombedrijf.

Volgens online-encyclopedie Wikipedia is Spamhaus een not-for-profitorganisatie/bedrijf dat zich ten doel heeft gesteld om de ontwikkelingen op het gebied van spam te volgen en om de internetgemeenschap mogelijkheden te bieden om de overlast erdoor te verminderen.
Ook probeert Spamhaus juridische maatregelen te nemen tegen grootschalige spammers.
De organisatie is verder verantwoordelijk voor het beheer van een aantal databases die gebruikt worden om de overlast van spam te verminderen.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties