Onderzoek Curaçaohuis bij RvM

Het Curaçaohuis in Den Haag. FOTO NICO VAN DER VEN

Willemstad – Wegens de drukte van Dia di Bandera vorige week heeft de Raad van Ministers (RvM) het onderzoek dat Soab bij het Curaçaohuis moet verrichten niet meer besproken.

Het onderzoek staat nu voor morgen op de agenda. Dat laat premier Ivas Asjes (Pueblo Soberano) tegenover deze krant weten. De minister-president heeft gisteren een kopie van de offerte waarin alle voorwaarden voor het onderzoek zijn opgenomen naar alle betrokkenen gestuurd.

 

,,Ze kunnen de offerte nu bestuderen en dan zullen we het woensdag in de Raad van Ministers bespreken”, aldus Asjes.

Op 25 mei, een dag nadat PAIS-voorman Alex Rosaria aangaf een diepgaand en grondig onderzoek naar het functioneren van het Curaçaohuis in Den Haag te willen, gaf de premier te kennen dat zo’n onderzoek ook daadwerkelijk zou komen.

Hoewel Asjes zelf aangaf een voorstander te zijn van een financieel onderzoek waarbij wordt gekeken vanaf de opsplitsing van het Antillenhuis in 2010 tot nu, liet hij weten open te staan voor andere wensen. Rosaria gaf te kennen behalve een financieel onderzoek ook het personeelsbeleid van het Curaçaohuis onder de loep te willen nemen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *