OmroepVenray | Militaire oefening voor uitzending naar Curaçao

Door Marielle van Bracht | Omroep Venray

De Nederlandse militairen boden eerder hulp op Sint-Maarten bij orkaan Irma

Binnenkort is er een militaire uitzending naar Curaçao. Het eiland wordt overspoeld door vluchtelingen uit Venezuela. Onze militairen zullen zich daar op straat laten zien om zo de lokale mensen te ondersteunen. Door visuele aanwezigheid word er al een stukje veiligheid gewaarborgd.

Tevens willen de militairen contacten leggen met de lokale bevolking.

Er is hiervoor een oefening opgezet. In week zestien (15 t/m 21 april) kunt u overal in onze gemeente militairen tegen komen. Ook de kerkdorpen worden aangedaan. Zij lopen in vol ornaat op straat. Dus geheel in uniform, zonnebril, communicatieapparatuur en zelfs met een mitrailleur! Schrik dus niet; er is niks ernstigs gebeurd. De mitrailleurs zijn niet geladen.

U kunt gerust een praatje met ze maken of zelfs met ze op de foto.

Bron: OmroepVenray

11 Reacties op “OmroepVenray | Militaire oefening voor uitzending naar Curaçao

 1. @opmerker: inderdaad. Ook weer zo’n onzinnige reactie. De redactie kan dit niet confirmeren. Ze kunnen het wel laten confirmeren.

 2. Waarom neemt de redactie dergelijk bericht over zonder dit te confirmeren?
  Even een telefoontje naar Parera alvorens dit te plaatsen. Het voorkomt onzinnige reacties.

 3. Abraham Mossel

  @ Hoedanook, wat ben je weer slim, ga eens vlammetje’s eten bij de nep toko’s, wie weet smaken ze wel.

 4. Mitrailleur is wat overdreven. Het zijn gewone geweren, die overigens wel automatisch kunnen vuren.

 5. wij worden overspoeld?? door Venezuelanen???
  eerder door allerlei onzin nieuws.

 6. Defensie Caribisch gebied

  Voor de duidelijkheid: Er komen GEEN EXTRA militairen naar Curacao.

  Omroep Venray heeft een artikel gepubliceerd zonder het eerst te controleren op feiten. Het gaat hier om de nieuwe rotatie van de landmacht Compagnie in de West (CIDW), welke elke vier maanden wisselt. Zij zijn zich in NEDERLAND aan het voorbereiden op hun komst deze zomer. Het betreft dus een reguliere wisseling en er komen geen extra militairen vanwege vluchtelingen.

  De militairen zijn aanwezig in het Caribisch gebied om drie belangrijke taken uit te voeren. 1) Het beschermen van het koninkrijksgebied, 2) zorgen voor stabiliteit en rechtsorde in het kader van drugsbestrijdingsorganisaties en 3) het ondersteunen van de lokale en civiele autoriteiten. De militairen ondersteunen onder andere het Openbaar Ministerie van een land wanneer het land aanvraag doet naar militaire bijstand. Dit kan zijn in de vorm van het ondersteunen van het KPC bij rechtshandhaving (denk aan ondersteuning bij Ta Basta Awor inzet door Curacaose Militie = Defensie). Een nog een tastbaardere vorm van militaire bijstand is het leveren van humanitaire noodhulp na de passage van een orkaan of tropische storm zoals Irma afgelopen jaar de bovenwinden heeft getroffen. Hierbij hebben militairen de eerste noodhulp geleverd op Saba, St. Eustatius en St. Maarten.

  Voor extra vragen over Defensie in het Caribisch gebied kunt u terecht op http://www.defensie.nl

 7. Blijft moeilijk begrijpend lezen. De tekst luidt militaire oefening vóór uitzending naar Curaçao. M.a.w. er vinden eerst oefeningen plaats in een of ander gemeente plus aangrenzende kerkdorpen in Nederland voorgaand aan de uitzending naar Curaçao.

 8. observator

  Sinds wanneer heeft het leger opsporingsbevoegheid of politietaken toebedeeld gekregen. Militairen horen in de kazerne thuis en zeker niet in het dagelijkse straatbeeld. De gemiddelde toerist die geconfronteerd wordt met in oorlogstenu gestoken militairen bewapend met automatische geweren (al dan niet geladen) schrikt zich een hoedje en denkt in een bananenrepubliek beland te zijn. Slecht idee, het leger hoort in de kazerne !!!

 9. Een goeie strategie!!

 10. Welke zieke geest heeft dit bedacht? Venezolanen vluchten juist vanwege de militairen in Venezuela en straks zien ze hier militairen om elke hoek van de straat. Waarom sturen wij de militairen niet in de wijken waar we weten dat de gangs zich ophouden?

 11. “Tevens willen de militairen contacten leggen met de lokale bevolking.
  Er is hiervoor een oefening opgezet. In week zestien (15 t/m 21 april) kunt u overal in onze gemeente militairen tegen komen.” Curaçao gemeente?

  Voorts hebben de uitgezonden militairen zich te houden aan het mandaat dat met Land Curaçao is overeengekomen (politie spelen hoort daar niet bij). Ben benieuwd wat KPC hierover denkt. Ook zou het geast zijn als de Curaçaose regering verdere informatie hierover geeft. Op een eiland met ‘illegale wapens’ in overvloed zou door een onbenulligheid ‘zomaar’ de vlam in de pan’ kunnen slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *