27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Omega College eist subsidie

Omega collegeWILLEMSTAD — Vanmiddag heeft de behandeling van de bodemprocedure van Stichting Fundashon Edukashonal Omega Kòrsou (Omega College) tegen de overheid plaatsgevonden.
De school eist een subsidie van de overheid, en dus ook gratis onderwijs voor haar leerlingen.

Advertentie

- Advertentie -

De behandeling vond om twee uur plaats. De school wordt juridisch bijgestaan door Michael Bonapart en Danielle Suares.
Eerder wees de rechter een voorlopige voorziening, waaronder het verstrekken van een voorschot van 1,8 miljoen gulden, af.
Volgens de regering voldoet de school nog niet aan de vereiste voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie.
Als reden hiervoor wordt onder andere in de Ministeriële Beschikking genoemd dat het aantal leerlingen te gering is en het docentenkorps sterk afwijkt van de vereisten die aan de bevoegdheden van docenten worden gesteld.
Ook is de antroposofische grondslag van de school hier niet maatschappelijk geïnstitutionaliseerd als levensovertuiging.

Volgens de Landsverordening voortgezet onderwijs kan een school in aanmerking komen voor subsidie, indien er sprake is van voldoende behoefte aan die school.
De overheid houdt hierbij rekening met getalscriteria, oftewel het aantal leerlingen dat een school op een bepaald niveau in een vastgesteld aantal jaren moet hebben.
Binnen de eerste periode van zes jaar moet een vwo-school 450 leerlingen hebben, een havo-school 375 leerlingen binnen vijf jaar en een vsbo-school moet 300 leerlingen hebben binnen de eerste periode van vier jaar.

Daarnaast moet de school een goedgekeurde jaarrekening indienen, alsmede een prognose die onder andere inzicht geeft in het te verwachten aantal leerlingen voor elk jaar van het tijdvak waarop de prognose betrekking heeft.
De prognose moet ook gebaseerd zijn op statische gegevens over een tijdvak van tien jaar en moet de berekeningen vermelden die tot de uitkomsten hebben geleid.

Het Omega College dat in dit geval een vwo-, havo- en vsbo-opleiding biedt doet een beroep op het gelijkheidsbeginsel, gezien Skol Humanista en Scons wel door de regering worden bekostigd, terwijl deze scholen niet aan alle vereisten voldoen.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -